چرا مهم است؟
نبود زیر ساختهای حمل و نقل عامل اصلی تصادفات است، لذا در طراحی، ساخت و بهرهبرداری از پروژههای راه باید استانداردهای مرتبط با ایمنی رعایت شود و همچنین اصلاح و بهسازی جادهها باید جزو مهمترین اولویتهای وزارت راه و شهرسازی باشد.
زمینه خبر:
سومین کنگره بین المللی مرکز تحقیقات سوانح و مصدومیت (مدیریت درمان مصدومین سوانح ترافیکی ) - 8 الی 10 اسفند ماه 1403 برگزار شده است.
آنها چه می گویند:
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت و درمان کشور گفت: امارها حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد از مرگ و میرهای ناشی از تصادفات مربوط به خطاهای انسانی است.اصلاح نقاط پر خطر، ایمنی خودروها، افزایش پایگاه های اورژانس باید انجام شود. طراحی مهندسی ایمن جاده ها، مدیریت سرعت رانندگی محترمانه و توسعه حمل و نقل عمومی از جمله برنامه های کشورهای مختلف برای به صفر رسیدن فوتی های ناشی از تصادفات هستند.
وی تصریح کرد: تقویت قوانین راهنمایی و رانندگی بازدارنده با عوامل کاهش تمرکز رانندگان، استفاده از کلاه و کمربندی ایمنی، توجه به ایمنی جاده ها، وسائل نقلیه ایمن و مراقبت های پس از تصادف از جمله مداخلات اثر بخش در کاهش تصادفات است.
حسینعلی شهریاری، ریس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از دلایل اصلی این افزایش تصادفات، عدم رعایت قوانین رانندگی و استفاده نادرست از تلفن همراه توسط رانندگان است.علاوه بر این، پدیده قاچاق سوخت و انسان نیز به چالشهای جادهای کشور افزوده است. خودروهای قاچاق به طور مکرر با پلیس راهنمایی و رانندگی برخورد میکنند که این امر جان بسیاری از نیروهای پلیس را به خطر انداخته و بحران امنیتی را تشدید کرده است.
جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد که سازمان اورژانس کشور به عنوان خط مقدم در چرخه مدیریت بحران در تمامی حوزههای پیشگیری و آموزش، آماده سازی مقابله با بحرانها، بازیابی و بازتوانی پس از سوانح، برنامهریزی جدی و منظم در تمامی حوزهها را در دستور کار دارد.
میعاد فر گفت: مطالعات نشان می دهد که در ۹ ماه اول سال جاری ۱۴ هزار و ۹۴۵ نفر بر اثر سوانح ترافیکی فوت کرده اند. آمار مرگ و میر تصادفات نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش خوبی داشته ایم. روزانه ۹۷ حادثه ویژه به صورت برخط در اورژانس به ثبت می رسد. ۳۳ حادثه ویژه ترافیکی در اورژانس کشور به ثبت می رسد.
نگاه عمیق تر:
یکی از مهمترین چالشهایی که در بحث کاهش تصادفات و تلفات جادهای در کشورمان باید مورد توجه قرار گیرد، وضعیت ایمنی خودروهای تولید داخل در کشورمان است. خودروهای ناایمن سهم قابل توجهی از تصادفات در حوزه حملونقل کشور را در اختیار دارند و استانداردهای ایمنی در بسیاری از موارد با استاندارهای حداقلی جهانی، فاصله معناداری دارد. در چنین شرایطی، حتی اعمال جریمههای سنگین نیز نمیتواند تاثیر چشمگیری در کاهش تصادفات و مرگ و میرهای جادهای داشته باشد.
116
samira akbari