آیین پایانی «دومین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» روز سهشنبه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.
«جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی» با هدف ارتقای فرهنگ و حافظه تاریخی جامعه اسلامی ایران و حفظ استقلال و هویت فرهنگی، شناسایی و معرفی کتابهای برتر در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی (ریشهها و پیامدها)، کمک به اعتلای سطح دانش تاریخی و فرهنگ مکتوب، مقابله با تحریف تاریخ انقلاب اسلامی، حمایت و تشویق مولفان و پدیدآورندگان متعهد و متخصص سراسر کشور در این حوزه با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران و پژوهشکده تاریخ معاصر برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدمهدی اسماعیلی در این آیین با یاد تاریخ نگارانی که در عرصه ثبت تاریخ انقلاب فعالیت کردند، گفت: بزرگان زیادی در سالهای متعدد در این عرصه زحمت کشیدند که برخی امروز میان ما نیستند. با فاصله گرفتن از ایام انقلاب اسلامی ، جریانهای قوی متکی بر دلارها پیش آمدند که برای تحریف تاریخ انقلاب اسلامی هزینه میکنند. این اقدامی است که توسط شبکههای مختلف انجام میشود و ممکن است به نسل جوان که چیزی از انقلاب را ندیدند، اطلاعات اشتباه برسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز امیدواری از تداوم برگزاری جوایزی مانند جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی، بیان کرد: امیدوارم این حرکت بتواند از سیل ویرانگر تحریف تاریخ انقلاب جلوگیری کند.
محمدحسین صفارهرندی، رئیس شورای نظارت بر صداوسیما دیگر سخنران این مراسم بود.
صفار هرندی درباره ضرورت ثبت تاریخ انقلاب گفت: ضرورت انجام این کار، به دلیل جهاد علیه دشمنی است که پیش از ما در این حوزه سرمایهگذاری کرده است. برای ما سخت بود زمانی که دیدیم تاریخ انقلاب اسلامی را دیگران برای ما مینوشتند. نمیتوانستیم از دارایی خود به درستی دفاع کنیم. بحث جدیتر از زمانی شروع شد که افرادی مانند موسی نجفی، موسی حقانی و ... از راهی وارد شدند که دشمن در آن راه قدم گذاشته بود.
صفار هرندی افزود: هنر افرادی که وارد این عرصه شدند، بازنمایی مسائلی که مغفول مانده و مبارزه با القای تاریخی بود که سالها در ذهن افراد رسوب کرده است، اما تغییر این رسوبات دشواریهای زیادی دارد و حرکتهای مجاهدانه اینگونه نتیجه بخش خواهد بود. / 114