تحلیل:

ایران پرس: «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد در جدیدترین موضع گیری در قبال فجایع نوار غزه وضعیت این منطقه را «هولناک و فاجعه‌بار» توصیف کرد.

دبیرکل سازمان ملل در جریان سخنرانی در کنفرانس وزارتی قاهره برای کمک‌های انسانی به غزه، هشدار داد: شرایطی که فلسطینیان در نوار غزه با آن مواجه هستند ممکن است به «خطرناک‌ترین جنایت‌ها در عرصه بین‌المللی» ارتقاء یابد.

سخنان گوترش بسیار تکان دهنده است اما برای شنیدن سخنان او هیچ گوش شنوایی در کشورهای غربی مدعی دفاع از حقوق بشر نیست.

دبیر کل سازمان ملل در توصیف وضعیت فاجعه بار غزه گفت: "سوء تغذیه گسترش یافته، قحطی قریب الوقوع است و در همین حال، سیستم بهداشت و درمان فروپاشیده است."

آنتونیو گوترش همچنین اظهار کرد: "غزه در حال حاضر بیشترین تعداد کودکان قطع عضو در جهان را دارد و بسیاری از آنها دست و پای خود را از دست داده‌اند و حتی بدون بیهوشی تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند."

سوال این است که دیگر چه اتفاقی باید بیافتد که احساسات بشر دوستانه مدعیان بشر دوستی بیدار شود؟

صهیونیستها در بیش از یک سال گذشته نشان داده اند که بویی از انسانیت نبرده اند. آنها از هیچ جنایتی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه خودداری نکرده اند. متقابلا دولتهای غربی و در صدر آنها آمریکا و بسیاری از دولتهای اروپایی از جمله بریتانیا، آلمان و فرانسه نیز نشان داده اند که در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل قائل به هیچ مرز اخلاقی و حقوقی، چه حقوق مدنی داخل این کشورها و چه حقوق بین الملل نیستند.

دولتهای غربی در قبال هیچ فاجعه انسانی پس از جنگ جهانی دوم به اندازه فجایع انسانی در نوار غزه با استانداردهای دو گانه رفتار نکرده اند.

مدعیان بشر دوستی در جهان نه تنها رفتاری خنثی و بی تفاوت در قبال جنایات صهیونیستها در نسل کشی فلسطینیان داشته اند بلکه آن را به بهانه دفاع از خود توجیه کرده اند و به حمایت های سیاسی، مالی و نظامی از صهیونیستها ادامه داده اند.

با وجود این رفتار دوگانه غربی های مدعی بشردوستی در افکار عمومی کشورهای غربی شاهد تحول بی سابقه ای در ابراز همدری با مردم مظلوم فلسطین و نفرت و انزجار از صهیونیستها جنایتکار هستیم.

حتی بسیاری از نهادهای بین المللی رفتاری متفاوت داشته و مواضع محکمی در قبال جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کردند. متاسفانه ضمانت اجرای مصوبات نهادهای بین المللی به میزان اراده دولتهای غربی و همسویی مصوبات این نهادها با منافع دولتهای غربی بستگی دارد.

برای دولتهای غربی قوانین بین المللی تا جایی احترام و قابلیت اجرا دارد که در خدمت رژیم جعلی اسرائیل باشد. نشریه آمریکایی «نیو ریپابلیک» در مقاله‌ای با اشاره به انتقاد آمریکا از دیوان بین‌المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت دو مقام ارشد رژیم صهیونیستی یعنی نخست وزیر و وزیر جنگ پیشین، گزارش داد: "«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته و برای حفاظت از متحدان خود هر کاری می‌کند."

به گزارش این نشریه آمریکایی، ایالات متحده برای محافظت از همدستان خود از هیچ تلاشی فروگذار نکرده و در حالی که دو مرجع قضایی جهان، یعنی دیوان بین‌المللی کیفری و دیوان بین‌المللی دادگستری پرونده‌هایی علیه رژیم صهیونیستی و نخست‌وزیر آن باز کرده‌اند، آمریکا حتی یک قدم از مواضع خود در حمایت از رژیم اشغالگر عقب‌نشینی نکرده است. درمقابل ، واشنگتن ترجیح داده تا این دادگاه‌ها، قوانین حاکم بر آن‌ها و اصول اخلاقی‌شان را زیر سوال برده و تخریب کند.

در این گزارش آمده است: "اگر این رویکرد ادامه داشته باشد، فضیلت‌هایی که آمریکا مدعی دفاع از آن‌ها است، درست مانند غزه ویران خواهد شد."

این رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» هم مانند رژیم صهیونیستی روزبه‌روز منزوی‌تر خواهند شد، حکم دیوان بین‌المللی کیفری را نویدبخش دو امر مطلوب دانست: نخست اینکه حتی رهبرانی که ادعای دموکراسی دارند هم باید به عدالت تن دهند و دیگر اینکه امید ملت فلسطین برای مجازات این قاتلان هنوز زنده است.

نویسنده: مرتضی مکی

117