ایران پرس- با ادامه اوضاع بحرانی پناهجویان و مهاجران آفریقایی در لیبی، کمیسر عالی  حقوق بشر سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا را به بی تفاوتی در قبال وخامت اوضاع مهاجران آفریقایی متهم کرد.

«زید رعد الحسین» کمیسر عالی  حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه مقابله دولت های اروپایی با پناه جویان شمال آفریقا و منطقه خاورمیانه، فاجعه انسانی رقت انگیزی را برای این      پناه جویان در کشورهای آفریقایی  به وجود آورده است، تاکید کرد: اروپا به دلیل انعقاد توافق مبارزه با مهاجرت با مقامات لیبی، مسئول بحران به وجود آمده در لیبی و رفع آن است.

سخنان زید رعد الحسین در حالی است که برخی گزارش ها حاکی است که بسیاری از مهاجران آفریقایی به عنوان برده در بازار برده فروشی لیبی به فروش می رسند. پیش از این سازمان        بین المللی مهاجرت اعلام کرده بود که بازارهای برده فروشی در مسیر عبور مهاجران غیر قانونی در شمال آفریقا فعالیت دارند که در این بازارها صدها آفریقایی به طور علنی به فروش              می رسند. 

مهاجران آفریقایی در لیبی 

«رزان نجم المغربی» نویسنده در این باره نوشت: لیبی آزاد به بازار بزرگ مزایده  تبدیل شده است که دیگر نمی توان چهره آن را زیبا جلوه داد و تصویر دروغین و غیر واقعی از آن به نمایش گذاشت.

بحران سیاسی لیبی وعدم وجود دولت مرکزی مستقل که بر مرزها کنترل داشته باشد، سبب شده که این کشور به گذرگاهی برای عبور پناهجویان و مهاجرینی از آفریقا تبدیل شود که به امید شرایط بهتر زندگی تلاش می کنند از راه لیبی به اروپا برسند.

مهاجران آفریقایی را اغلب جوانان، زنان و کودکان تشکیل می دهند که به دلیل فقر، بیکاری، نبود امنیت و ثبات و شرایط سخت زندگی تلاش می کنند خود را به اروپا برسانند.

گسترش فعالیت های گروه های تروریستی و افزایش درگیری و تنش های سیاسی در بسیاری از کشورهای آفریقا بر دامنه این مهاجرت ها افزوده است، این شرایط در حالی است که کشورهای اروپایی پس از کنترل مرزهای خود و بستن آن بر روی پناهجویان کشورهای خاورمیانه اکنون در تلاشند تا راه مدیترانه را نیز بر روی مهاجران آفریقا ببندند، از این رو مقامات اروپا مدتهاست درصدد رایزنی با مقامات کشورهای مختلف افریقا از جمله نیجر، مالی و لیبی بر آمده اند که حاصل آن امضای توافقنامه هایی شده است که به ازای پرداخت پول، مقامات این کشورها طرح هایی را برای جلوگیری از مهاجرت اتباع آفریقا اجرا می کنند.

در این رابطه بر اساس توافقی که با لیبی شده، نیروهای امنیتی این کشور موظف اند از پیشروی مهاجران فراتر از مرزهای مدیترانه جلوگیری کنند.

«فایز السراج» رییس دولت وفاق ملی لیبی در این باره گفت: لیبی در رویارویی با مهاجران و در چار چوب تلاش برای جلوگیری از تاثیرات منفی امنیتی ،اقتصادی و اجتماعی آن تحت فشار است.

 اگر چه پیش از این نیز غرق شدن در مدیترانه همچنین گرفتارآمدن در دام باندهای قاچاق انسان جان بسیاری از مهاجرین آفریقایی را تهدید می کرد اما اکنون افشای ابعاد فاجعه و فروش مهاجران به عنوان برده در لیبی، زنگ خطر جدی را به صدا در آورده است.

به نظر می رسد اجرای سیاست های جدید برای مقابله با پناهجویان از سوی کشورهای غربی شرایط را بیش از پیش برای مهاجران آفریقا سخت کرده است این در حالی است که مشکلات در آفریقا همچنان ادامه دارد و کشورهای غربی تنها به وجود آورنده و تشدید کننده مشکلات آنها و نه مرهمی بر زخم هایشان هستند.

110/135

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتر بخوانید : 

کاهش تدریجی شمار مهاجران آفریقایی در اروپا

 واکنش مقامات اروپایی به بحران پناهجویان آفریقایی/تحلیل

رژیم صهیونیستی به دنبال تقویت سیستم تبعیض نژادی / تصمیم نتانیاهو برای اخراج مهاجران آفریقایی از تل آویو

 

مهاجران آفریقایی در لیبی