تداوم درگیری‌ها در لیبی با واکنش اتحادیه‌‌اروپا و کشورهای اروپایی مواجه شد و مقامات ایتالیایی درگیری‌های کنونی در لیبی را نتیجه مداخله سال 2011 غرب در این کشور می‌دانند.

به گزارش پارس‌تودی؛ وزارت بهداشت لیبی روز سه‌شنبه اعلام کرد از آغاز درگیری‌ها در اواخر ماه اوت در طرابلس، آمار تلفات به 50 کشته و 138 زخمی رسیده است.

وزارت امور آوارگان لیبی نیز روز گذشته (دوشنبه) در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد، در مجموع هزار و 852 خانواده ساکن هفت منطقه طرابلس، پایتخت لیبی درپی درگیری‌های مسلحانه بین نیروهای دولتی و گروه‌های مسلح به مناطق امن پناه برده‌اند و محل زندگی‌شان را رها کردند. 

در همین حال؛ وزارت امور آوارگان لیبی پیش بینی کرد دست‌کم هزار خانواده دیگر ساکن جنوب طرابلس در صورت تشدید درگیری‌ها مجبور به جابه‌جایی می‌شوند و تعداد قربانیان غیرنظامی نیز درپی تیراندازی‌های کور افزایش خواهد یافت. 

پلیس قضایی لیبی نیز روز گذشته (دوشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد، بیش از 400 زندانی یکشنبه گذشته از زندان «عین زاره» در حومه جنوبی طرابلس فرار کردند. مطابق این بیانیه، زندانیان به زور درهای زندان را باز کردند اما نگهبان‌ها برای جلوگیری از جان باختن زندانیان از فرار آنها جلوگیری نکردند.

بر اساس بیانیه پلیس قضایی لیبی، در زندان «عین زاره» طرفداران رژیم معمر قذافی، دیکتاتور معدوم لیبی که در تحولات منجر به سقوط قذافی در سال 2011 به قتل انقلابیون محکوم شده‌اند، نگهداری می شدند.

این وضعیت واکنش اروپایی‌ها را درپی داشته است زیرا لیبی از جمله کشورهایی است که ناامنی در آن بر امنیت اروپا به خصوص امنیت ایتالیا نیز تاثیر می‌گذارد. در همین راستا، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز گذشته (دوشنبه) همه طرف‌‌های درگیر در طرابلس، پایتخت لیبی را به توقف درگیری‌ ها فراخواند.

«الیزابتا ترنتا» وزیر دفاع ایتالیا نیز روز گذشته (دوشنبه) در صفحه فیسبوک خود به مداخله نظامی فرانسه و دیگر کشورها در لیبی در سال 2011 اشاره کرد و نوشت: «از این منظر، فرانسه مسئولیت دارد.» «روبرتو فیکو» رئیس مجلس ملی ایتالیا هم چندی پیش گفته بود که اوضاع در لیبی مشکلی جدی است که بدون تردید فرانسه این بحران را به جا گذاشته است.

لیبی مانند دو کشور دیگر شمال آفریقا یعنی تونس و مصر در سال 2011 شاهد اعتراض‌های ضدحکومتی بود، اما شیوه خشنی که معمر قذافی در برخورد با اعتراض‌ها در پیش گرفت، سبب تصویب قطعنامه‌های 1970 و 1973 توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد و مداخله نظامی ناتو در لیبی شد.

امروز بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که بی‌ثباتی و ناامنی‌های لیبی پسا قذافی نتیجه رویکرد مداخله‌گرایانه سال 2011 قدرت‌های غربی به رهبری فرانسه در امور داخلی لیبی است.

درگیری‌های کنونی در طرابلس که از 27 اوت آغاز شد، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی در دسامبر آینده را نیز با تردیدهای جدی مواجه کرده است. 

117/120

بیشتر بخوانید:

الاخبار: حالت فوق‌العاده در پایتخت لیبی درپی شدت درگیری‌ها

هشدار پارلمان طبرق لیبی درباره وقوع جنگ داخلی

درخواست اتحادیه عرب برای توقف درگیری‌ها در پایتخت لیبی

تاکید آنتونیو گوترش بر توقف فوری درگیری‌ها در لیبی