به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری صداوسیما، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت، پیروزی حلب هم از نظر سختی کار هم از نظر اهمیت این شهر به عنوان پایتخت تجاری - اقتصادی سوریه و نیز اهمیت سوق الجیشی این شهر بیش از هرجای دیگر اهمیت دارد و به همین علل آمریکا و متحدانش سرمایه گذاری عظیمی برای اشغال و تسخیر آن کرده اند.
وی اهمیت فتح حلب را با اهمیت جنگ تاریخی «دین بین فو» در ویتنام مقایسه کرد و افزود، بی تردید جنگ سخت و پیچیده حلب مبارزه ای ماندنی در تاریخ منطقه خواهد بود.
ولایتی گفت، سوری ها و متحدانش نشان دادند که اولا نتیجه مقاومت پیروزی است و دوم، این پیروزی را در کنار مقاومت و نیروهای همسو و متحد اعم از ایران، عراق، روسیه، حزب الله لبنان و مبارزان شیعه از افغانستان و پاکستان و در مجموع مبارزان راه حق علیه عمال بیگانه به ثمر رساندند، بیگانگانی که درصدد شکستن حلقه طلایی مقاومت در سوریه بودند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود، اگر بیش از پنج سال مقاومت نمی شد سوریه شکست می خورد و بلافاصله شکست تاثیر قطعی و مستقیم بر لبنان و عراق می گذاشت که سریز آن و نتایج شکست در عراق و لبنان خط مقاومت را به کلی در هم می پاشید.
وی اضافه کرد، در آن صورت مرتجعان منطقه و عمال مزدور غرب و آمریکا و متحدان غربی اش که خواهان سلطه بر منطقه هستند به آرزویشان می رسیدند که البته ناکام ماندند.
ولایتی گفت، مقاومت عمومی در سوریه با تدبیر و شجاعت بشار اسد و حمایت مردم این کشور از رئیس جمهورشان و نیز با حمایت متحدان این کشور اعم از ایران، حزب الله لبنان و دیگر مبارزان در پیکار حق علیه باطل توانستند نتیجه بسیار مطلوبی کسب کنند.
وی مقاومت و اتحاد میان مبارزان راه حق را زمینه ساز پیروزی چشمگیر در حلب دانست که نقطه عطف در تاریخ مبارزات این کشور با گروه های تروریستی محسوب می شود.
ولایتی ابراز امیدواری کرد آن دسته از کشورهای منطقه که در تحولات سوریه طمع کردند از پیروزی حلب پند بگیرند.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در باره دیدگاه جریانات سیاسی که برای حل مسائل منطقه ای نسخه برجام می پیچیدند تصریح کرد، تجربه انقلاب اسلامی ایران در این باره الهام بخش است که با مذاکره پیروز نشد همچنانکه حزب الله لبنان در مقابل صهیونیست ها با مذاکره به پیروزی نرسید.
وی گفت، آن دسته از گروه های فلسطینی که در مادرید و اسلو مذاکره کردند شکست خوردند و در رام الله محصور شدند و بالاخره عرفات نیز جانش را بر سر این راه گذاشت و اکنون صهیونیست ها هر کار که دلشان می خواهد می کنند.
ولایتی افزود، اخیرا رمضان عبدالله شلح دو پیشنهاد مطرح کرده است؛ نخست پس گرفتن به رسمیت شناخته شدن رژیم صهیونیستی از جانب برخی کشورهای عربی و دوم عقب نشینی از قرارداد مادرید و اسلو، بنابراین کسانی که مذاکره را انتخاب کردند باختند و شکست در پی شکست را تجربه کردند.
وی اضافه کرد، اما گروه هایی مانند حزب الله لبنان، حماس و جنبش جهاد اسلامی که راه مبارزه را برگزیدند در جنگ های 16 و 33 روزه حزب الله و در جنگ های 22 ، 51 و 8 روزه غزه پیروز شدند و اکنون هم در سوریه برای چندمین بار معلوم شد که راه پیروزی در مبارزه است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیروزی ها در عراق را نمونه دیگری از موفقیت در پی مقاومت دانست و گفت، اگر قرار بود در خصوص موصل به جای مبارزه، مذاکره شود این شهر در آستانه پیروزی نبود و همانطور که حلب برای سوریه اثر بسیار راهبردی دارد موصل نیز برای عراق همینگونه است.
ولایتی افزود، هم ملت و دولت سوریه و هم ملت و دولت عراق راه مبارزه را انتخاب کرده اند و اکنون در حلب تقریبا 99 درصد پیروزی به دست آمده و مختصر جایی از این شهر مانده است که آن هم نهایی خواهد شد و موصل نیز در آستانه پیروزی بسیار بزرگ است.
وی گفت، اثر این پیروزی به نحوی است که ملت و دولت سوریه امروز پس از پنج سال مبارزه بسیار آبدیده و مقاوم تر شده اند و از این پس دوست و دشمنشان را می شناسند و می دانند راه پیروزی جز مقاومت نیست همچنانکه برای مردم عراق نیز چنین است.