رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی با تشریح موفقیت ها و ظرفیت های علمی و دانشگاهی کشور گفت: توسعه و رشد علمی ایران در دوران پس از انقلاب اسلامی شتاب چشمگیری داشته است.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا؛ «علی اکبر ولایتی» رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران شامگاه چهارشنبه در آئین اختتامیه «اولین کنگره بین المللی جندی شاپور» در دزفول، با بیان اینکه در دوران پیش از انقلاب اسلامی تعداد دانشجویان در ایران کمتر از 200 هزار نفر بود، اظهار کرد: امروز چهار میلیون و 800 هزار دانشجو در ایران وجود دارد که نشان دهنده توسعه و رشد علمی کشور در دوران پس از انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه روند رشد علمی ایران از نظر کمی و کیفی ارتقا داشته است، افزود: تعداد مقالات علمی در نشریات معتبر علمی قبل از انقلاب اسلامی 700 مقاله بود که این رقم بعد از انقلاب به 40 هزار رسیده است.

جندی شاپور، بیانگر تاریخ تمدن خوزستان است

ولایتی با اشاره به اهمیت و ضرورت برگزاری اولین کنگره بین المللی جندی شاپور در دزفول تصریح کرد: جندی شاپور با سابقه درخشان علمی، بیانگر تاریخ تمدن خوزستان و تمدن این دیار است.

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: وقتی در مجله خارجی "نیچر" یک بی مهری به جندی شاپور شد همه ایرانیان اعتراض کردند و تصمیم گرفتند تا جندی شاپور و شکوفایی علمی آنرا دقیق بررسی کنند و فهرستی از کتب تاریخی که از جندی شاپور نام برده بودند جمع آوری کردند که در این کتابها به بزرگی از جندی شاپور یاد شده بود.

ولایتی اظهار کرد: در کتابهای تاریخ یعقوبی، تاریخ طبری، تاریخ الحکمای غفتی، الفهرست تالیف ابن ندیم و کتاب صورت الارض به اختصار و یا به تفصیل در باره جندی شاپور نوشته شده است و سندهای معتبر بسیاری در خصوص جندی شاپور وجود دارد.

هیچ مرکز علمی به اندازه جندی شاپور مقبولیت ندارد

رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی به تشریح چگونگی دانشگاه جندی شاپور در سال 271 میلادی پرداخت و گفت: جندی شاپور در دوران باستان شهری بود که در آن بیمارستان ساخته شد و هر روز بیشتر توسعه پیدا می کرد و هیچ مرکز علمی دیگری وجود ندارد که به اندازه جندی شاپور مقبولیت داشته باشد.

ولایتی افزود: قدیمی ترین خط بشر توسط ایرانیان اختراع شده است که دارای الفبا بوده است.

نخستین کنگره بین المللی جندی شاپور که از روز سه شنبه با سخنرانی «محمد فرهادی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران آغاز شده بود، چهارشنبه شب خاتمه یافت.110/115

بیشتر بخوانید:

ضرورتها و الزامات پیشرفت علمی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب/تحلیل

رتبه نخست علمی ایران در جهان اسلام

 ایران از نظر شتاب رشد علمی، جزو دو کشور نخست جهان

ایران در تولید مقالات علمی در فناوری نانو ششم جهان شد