در پی تشدید بحران در مرز ونزوئلا با کلمبیا، رییس جمهوری ونزوئلا دستور قطع روابط سیاسی با کلمبیا و اخراج سفیر این کشور را از کاراکاس صادر کرد.

به گزارش ایران پرس، این تصمیم «نیکلاس مادورو» در پی انتشار خبری مبنی بر پیوستن گروهی از افسران ارتش ونزوئلا به کلمبیا اتخاذ شده است.

با این حال اکثر افسران و فرماندهان ارتش ونزوئلا همچنان از دولت مادورو حمایت می کنند.

مادورو با صدور بیانیه‌ای با اشاره به بحران ورود کمک‌های خارجی که به دستوراو در مرزهای ونزوئلا با کلمبیا و برزیل مسدود شده است، افزود: آمریکا و هم‌پیمانانش به بهانه انتقال کمک‌های انسان‌ دوستانه سعی در نابودی استقلال و حاکمیت ونزوئلا دارند.

رییس جمهوری ونزوئلا باردیگر با تاکید براین که اجازه ورود چنین کمک‌هایی را نخواهد داد، نگرانی‌های آمریکا را درباره بحران ونزوئلا، جعلی و با هدف توجیه مداخله در ونزوئلا توصیف کرد.

گزارش: کمک آمریکا به ونزوئلا با اسب تروا

مادورو همچنین درگفتگوی اختصاصی با شبکه «هیسپان تی‌وی» گفت: ونزوئلا برای ایجاد مدل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود قدرت بزرگی دارد و در برابر نظام سلطه مقاومت می‌کند.

مساله کمک های خارجی به ونزوئلا در روزهای گذشته به بحرانی در این کشور تبدیل شده است.

کامیون های حامل کمک های آمریکا به مخالفان دولت ونزوئلا که قراربود از طریق کلمبیا وارد ونزوئلا شود، بازگردانده شده اند.

«خوان گوایدو» رهبر مخالفان تحت حمایت آمریکا پیش ازاین اعلام کرده بود که 4 تریلر حامل کمک های آمریکا از مرز رد شده و در خاک ونزوئلا حضور دارند اما ارتش ونزوئلا آن ها را توقیف کرده است.

دولت مادورو اجازه ورود کمک‌های آمریکا به ونزوئلا را نمی دهد چرا که معتقد است واشنگتن با این اقدام در صدد دخالت در ونزوئلا و حمایت از گوایدو سرکرده مخالفان وابسته به واشنگتن است.

«ماکسیم ویواس» Maxime Vivas پژوهشگر مسائل آمریکای لاتین نیز گفته است: تلاش آمریکا برای ارسال کمک‌های به اصطلاح بشردوستانه به ونزوئلا، ماهیتی غیربشردوستانه دارد و صرفا پوششی برای ارسال سلاح به دست مخالفان دولت ونزوئلا است.

در همین راستا روز جمعه بر اثر حمله یک گروه مسلح مخالف دولت به نیروهای ارتش ونزوئلا در مرز برزیل، دست کم یک نفر کشته و ده ها نفر زخمی شدند.

برزیل و کلمبیا که دارای حکومت‌های راستگرا ومتحد دولت «دونالد ترامپ» هستند، در بحران داخلی ونزوئلا از مخالفان دولت مادورو حمایت می‌کنند، اما بسیاری دیگر از کشورهای آمریکای مرکزی و لاتین از جمله کوبا، نیکاراگوئه و بولیوی از موضع دولت مادورو در برابر مداخلات آمریکا حمایت می‌کنند.

آمریکا در هفته های اخیر با حمایت از رهبر مخالفان دولت ونزوئلا به دنبال کودتا در این کشور است.

خوان گوایدو 23 ژانویه 2018 با حمایت آشکار آمریکا و متحدانش، خود را رئیس جمهور ونزوئلا خواند؛ اقدامی که دولت و ملت ونزوئلا آن را کودتا علیه نیکلاس مادورو رئیس جمهور منتخب مردم برشمردند.

بسیاری از کشورها از جمله ایران، روسیه و چین این رفتار آمریکا را محکوم و بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ونزوئلا تأکید کرده اند.

آمریکا با اعمال تحریم و حمایت ازمخالفان دولت ونزوئلا تلاش می کند دولت قانونی این کشور را که رویکردی ضد آمریکایی دارد سرنگون کند.

138/116

بیشتربخوانید:

مادورو در گفت وگو با هیسپان تی وی: در برابر نظام سلطه مقاومت می‌کنیم/ از هر مذاکره‌ای استقبال می کنیم

ونزوئلا روابطش با کلمبیا را قطع کرد

درخواست کاراکاس از سازمان ملل برای جلوگیری از دخالت خارجی در ونزوئلا