جنگی که رژیم صهیونیستی از 7 اکتبر گذشته علیه باریکه غزه آغاز کرد ضمن اینکه به نسلکشی در این باریکه انجامید، سبب شد زیرساختهای زندگی در این باریکه از بین رفته و غزه به ویرانهای تبدیل شده است. رژیم صهیونیستی در حملات خود اهداف غیرنظامی مانند منازل مسکونی، مدارس، مساجد، کلیساها، پناهگاهها و بیمارستانها را نیز هدف قرار داده است.
سازمان ملل متحد بعد از یک مأموریت ارزیابی که در نوار غزه انجام داد اعلام کرد: ویرانی گستردهای در شهر خانیونس در جنوب نوار غزه رخ داده است و اعضای تیم سازمان ملل هر ساختمانی را که مورد بازدید قرار دادهاند متوجه شدند با خاک یکسان شده است.آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز اعلام کرد: بعد از گذشت بیش از 200 روز از جنگ علیه غزه خسارتهای گستردهای به زیرساختهای حیاتی در این منطقه وارد شده است و حجم ویرانیها بیسابقه است.
خسارتهای واردشده به زیرساختهای حیاتی غزه نیز بسیار زیاد میباشد و بیش از یک میلیون نفر خانههای خود را بهطور کامل از دست دادهاند و 75 درصد مردم نیز آواره شدهاند.گزارش مشترک اخیراً منتشر شده از سوی بانک جهانی و سازمان ملل متحد به ارزیابی خسارتهای وارد شده به ساختمانها و زیرساختهای حیاتی غزه در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به این منطقه پرداخته و این خسارتها را تنها در ۴ ماه ابتدایی جنگ بالغ بر ۱۸.۵ میلیارد دلار یعنی ۹۷ درصد از مجموع تولید ناخالص داخلی غزه و کرانه باختری در سال ۲۰۲۲ ارزیابی کرد.
بر اساس این گزارش، مجموعه خسارتهای وارد شده به تاسیسات زیرساختی، در تمامی بخشهای اقتصادی تاثیرگذار بوده و منازل مسکونی ۷۲ درصد از این خسارتها را تشکیل میدهد. مطابق این گزارش بینالمللی، تخریب زیرساختهای خدمات عمومی نظیر شبکههای آبرسانی و بهداشت و آموزش حدود ۱۹ درصد از این خسارتها را شامل میشود و آسیبهای وارد شده به ساختمانهای تجاری و صنعتی نیز ۹ درصد از این هزینه را در بر میگیرد.۸۴ درصد از بیمارستانها و تاسیسات بهداشتی غزه آسیب دیده یا تخریب شدهاند و باقی مراکز نیز در نتیجه فقدان برق یا آب به درستی کار نمیکنند. سیستم آب و فاضلاب در غزه تقریباً دچار فروپاشی شده و تنها میتواند ۵ درصد از خدمات سابق خود را ارائه دهد.صد درصد بخش آموزش در غزه نیز تعطیل شده است.
این نهاد بین المللی تاکید میکند که حمله رژیم صهیونیستی به غزه حجم بسیار زیادی از آوارها و ویرانیها را ایجاد کرده که بالغ بر ۲۶ میلیون تن ارزیابی میشود و خارج کردن آنها به سالها زمان نیاز دارد. با توجه به این حجم از خسارت به زیرساختهای غزه، «پیر لودامار» مسئول ارشد واحد مینروبی سازمان ملل متحد اعلام کرد: عملیات آواربرداری در غزه در پی جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه احتمالاً حدود ۱۴ سال طول بکشد.این جنایت هم بر زندگی نسل امروز و هم زندگی نسل آینده مردم غزه اثرگذار خواهد بود و عملاً آنها را درگیر ویرانی و خرابیهای ناشی از این جنگ میکند.
نویسنده: سید رضی عمادی
بیشتر بخوانید:
ببینید: تصاویری بهت آور و هولناک از بمباران امروز غزه توسط رژیم صهیونیستی