«اورتگا» گفت: آمریکا مشروعیتی برای قضاوت درباره کشورهای مختلف ندارد.
وی درمورد اظهارات چندی پیش «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل که از وی و «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا به عنوان «دیکتاتورهای فاسد» نام برده بود، گفت: این باعث تعجب من نیست، در تاریخ روابط آمریکا با کشورهای آمریکای جنوبی و کارائیب همواره اراده آسیب رسانی از سوی آمریکا علیه این کشورها وجود داشته و در مورد اخیر نیکاراگوئه هدف است.
نیکاراگوئه و ونزوئلا دو کشور مورد توجه واشنگتن در آمریکای لاتین هستند که به دلیل آرمانهای چپگرایانه چون عدالتخواهی و مبارزه با استعمار حاضر به تسلیم در برابر سیاستهای آمریکا نشدهاند.
این درحالی است که واشنگتن مدتهاست در صدد استفاده از فرصت برای نفوذ در کشورهای چپ آمریکای لاتین است، زیرا این کشورها مخالف حضور واشنگتن و سیاستهای توسعهطلبانه و مداخله جویانه آن در منطقه هستند.
ازاینرو؛ واشنگتن با حمایت از مخالفان درصدد تغییر نظام سیاسی دراین کشورهاست. چنانچه در ونزوئلا نیز مدتهاست نیکلاس مادورو رئیس جمهوری چپگرای آن تحت فشار قرار دارد.
طی سالهای اخیر تغییرات سیاسی و اقتصادی و افزایش مشکلات اقتصادی در کشورهای چپگرای آمریکای لاتین سبب بروز بحران سیاسی داخلی در این کشورها و افزایش فعالیتهای مخالفان و احزاب راستگرا در این کشورها شده است.
این شرایط، فضایی را برای واشنگتن و متحدانش فراهم آورده است تا با حمایت از مخالفان داخلی بتوانند بر بحران سیاسی در این کشورها دامن زده و درصدد فشار برای انجام تغییرات سیاسی برآیند.
«رائول کاسترو»، Raúl Castro رئیس جمهوری سابق کوبا در این زمینه میگوید: تلاش آمریکا برای افزایش سلطه خود بر کشورهای آمریکای لاتین از جمله کشورهای ونزوئلا و نیکاراگوئه و کوبا کاملا روشن است.
ناآرامیها در نیکاراگوئه از اواسط آوریل گذشته با تظاهرات تحت عنوان اعتراض به اصلاحات دولت درباره تامین اجتماعی آغاز شد اما بهرغم چشم پوشی دولت از اصلاحات مورد نظر خود، آشوبها در این کشور پایان نیافت؛ به طوری که بحران سیاسی همچنان در نیکاراگوئه ادامه دارد.
در این راستا؛ واشنگتن نیز با حمایت از مخالفان همچنین اعمال تحریمهای گسترده زمینه افزایش نارضایتیها را فراهم آورده است. سیاستی که واشنگتن علیه ونزوئلا دیگر کشور چپگرای این منطقه نیز در پیش گرفته است.
سیاستهای واشنگتن علیه کشورهای چپگرای آمریکای لاتین به ویژه ونزوئلا و نیکاراگوئه درحالی تشدید شده که بسیاری از تحلیلگران معتقدند دلیل ریشهای و واقعی اعتراضات در این کشورها، عوامل آمریکا هستند که طی دهه گذشته میلیونها دلار در مسیر ایجاد بیثباتی و تشویق به اقدامات مسلحانه در این کشورها هزینه کردهاند.
«جرمن گوراییزلوپز» کارشناس سیاسی در اینباره مینویسد: موج جدیدی از «کودتاهای نرم» در آمریکای لاتین در حال ایجاد است و این اختلال با هدف جایگزین کردن رژیمهایی توسط رژیمهای نظامی مستبد و محافظت شده از سوی آمریکا در برخی از کشورهای منطقه آمریکای لاتین از جمله نیکاراگوئه، اکوادور، ونزوئلا و بولیوی صورت میگیرد.
بهرغم سیاستهای خصمانه آمریکا و تلاش این کشور برای سرنگونی دولتهای قانونی ونزوئلا و نیکاراگوئه، مقامات این کشورها همچنان بر مبارزه با سیاستهای خصمانه واشنگتن تاکید دارند. 139/120
نویسنده: آتوسا دینداریان
بیشتر بخوانید:
رویارویی موافقان و مخالفان اورتگا در نیکاراگوئه
اورتگا در گفتگو با یورونیوز: ما همیشه مخالف داشته ایم
اورتگا: آمریکا مسبب ناآرامیها در نیکاراگوئه است
رئیس جمهوری نیکاراگوئه: کنارهگیری نمیکنم
نیکاراگوئه؛ کلیسا همچنان میانجی+ ویدئو
نیکاراگوئه؛ ده کشته در ناآرامیهای روز یکشنبه+ ویدئو