کارشناس و فعال سیاسی و رئیس جبهه صلح و سازندگی افغانستان افغان تاکید کرد: برای حل مشکلات کنونی در افغانستان، سران حکومت وحدت ملی باید اختلافات را کنار بگذارند و به فکر پیشرفت کشور در عرصه های مختلف باشند.

رادیو دری ایران پرس: "اسحاق دلجو حسینی" کارشناس و فعال سیاسی افغان گفت: دو تیم انتخاباتی در افغانستان که دو سال پیش با وساطت امریکایی ها حکومت وحدت ملی را تشکیل دادند، از ابتدا با یکدیگر مشکلات اساسی داشتند و بدون اینکه به فکر حل مشکلات بین خود باشند یا تعهدی برای حل آن ها بسپارند، بر اثر فشارهای بیرونی با هم توافق کردند.

این کارشناس افغان افزود: طی دو سال گذشته نه تنها مشکلات حل نشد، بلکه افزایش هم یافت و طرفین هم یکدیگر را متهم به غیر قانونی بودن می کنند. سران حکومت وحدت ملی نه می توانند قانون را پیاده کنند و نه در ابتدایی ترین مسائل با هم توافق دارند. به عنوان مثال در تعیین یک مقام دولتی عادی هم با یکدیگر اختلاف نظر دارند و حتی بر سر توزیع شناسنامه های الکترونیکی هم نمی توانند به توافق برسند.

رئیس جبهه صلح و سازندگی افغانستان اظهار کرد: یک طرف تاکید دارد که باید نظام ریاستی متمرکز حاکم باشد و طرف دیگر بر ایجاد نظام پارلمانی و نقش مردم در این نظام اصرار می کند و اینکه قدرت متمرکز تقسیم و از دیکتاتوری جلوگیری شود.

به گفته دلجو حسینی، مشکلات و کشمکش ها باعث قدرت یافتن و پیشروی مخالفان مسلح دولت شده، به طوری که دامنه جنگ به نقاط مختلف افغانستان گسترش پیدا کرده و زندگی مردم با دشواری فراوان روبه رو شده است، از اینرو برای حل مشکلات ابتدا باید سران حکومت وحدت ملی اختلافات را کنار بگذارند و اگر وضعیت به همین صورت پیش برود، دشمنان عرصه را بر ملت تنگ تر خواهند کرد.

این کارشناس سیاسی گفت: این که بر اساس توافقنامه حکومت وحدت ملی نظام ریاستی به نظام پارلمانی تبدیل شود و پست ریاست اجرایی هم به صدارت تغییر پیدا کند، "چیزی که عده ای به دنبال آن هستند"، خوب است زیرا در اینصورت عبدا... عبدا... که اکنون رئیس اجرایی است به صدراعظم قانونی تغییر جایگاه می دهد و صلاحیت های قانونی خاص خود را هم خواهد داشت.

دلجو حسینی در پایان یادآور شد: در حال حاضر شرایط به گونه ای است که به گفته عبدالله سران حکومت در مورد مسائل مهم کشور با هم نشست و گفت و گو ندارند، در حالی که این کشور غرق در مشکلات است و آن ها باید هر روز در مورد مسائل کشور با یکدیگر گفت و گو کنند و تعامل داشته باشند.