رییس جمهوری اسلامی ایران گفت، سرنوشت امروز فلسطین نشانه ظلم و ستیز و نادیده گرفتن حقوق بین الملل و ناکارآمدی سازمان های بین المللی است. روحانی از این حقیقت نیز گفت که مقاومت ملت فلسطین نماد تلاش ها و مجاهدت های یک ملت برای احقاق خود در کنار سرشکستگی جامعه جهانی و شرمساری برخی کشورهای اسلامی است.
حضور سرافرازانه ملت فلسطین در صحنه های نبرد، سالهاست که با تاریخ فلسطین عجین شده و تاریخ این سرزمین سراسر مبارزه است ، هر چند این مبارزه با موانع و چالش های زیادی مواجه است. در این زمینه سه جریان بیشترین آسیب را به ملت فلسطین وارد کرده است. جریان نخست که بیشترین صدمه را از زمان موجودیت اسراییل به ملت فلسطین زده، جریان های انحرافی و حرکت های سازشکارانه برخی گروه هایی است که یا آگاهانه و یا به دلیل نداشتن شناخت واقعی از ماهیت رژیم صهیونیستی، به سراب سازش با دشمن صهیونیستی دل بسته اند. انتفاضه فلسطین نشان داد که یک ملت مقاوم هرگز از حقوق خود نخواهد گذشت؛ زیرا این حق، متعلق به همه نسل های فلسطینی است و با هیچ جریان سازشکارانه ای قابل معامله نیست.
جریان دوم در این روند، وضعیت سخت معیشتی و محاصره ای است که نزدیک به ده سال است بیش از دو میلیون فلسطینی را در غزه در سختی و تنگنا قرار داده است تا از مقاومت پشیمان شوند. اما جریان سوم، گروه تکفیری - صهیونیستی داعش است که آنرا به حساب جنگ مذهبی و اختلافات شیعه و سنی گذاشتند تا با سلسله رخدادهایی که در منطقه رقم خورد؛ مسئله فلسطین را به حاشیه برانند.
مقاومت فلسطین اما برغم همه تلاش ها برای به فراموشی سپرده شدنش، اکنون در متن تحولات منطقه است و جوانان بیدار فلسطینی ابتکار عمل را به دست دارند و انتفاضه را دنبال میکنند. این حقیقت بزرگ تاریخ به برکت مقاومت و مجاهدت ملت و گروههای فلسطینی، همچنان زنده و پویاست. ملت فلسطین راه خود را به درستی انتخاب کرده است و انتفاضه سوم به تعبیر رهبر معظم انقلاب با اینکه در قیاس با دو انتفاضه دیگر مظلوم واقع شده اما همچنان پر اثر است. آنچه در سخنان امروز رییس جمهوری و در پایان این کنفرانس با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مورد اشاره قرار گرفت؛ یاد آور یک مسئولیت بزرگ تاریخی است که همه جهان اسلام باید بدان عمل کند و دست کم حول سرنوشت ملت فلسطین اختلافات را کنار بگذارند و این حقیقت را بپذیرند که صلح فلسطین جز با اعاده حق مشروع تعیین سرنوشت، به دست نمی آید.
در این راستا، جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که برقراری صلح عادلانه و فراگیر در خاورمیانه، جز از طریق پایان دادن به اشغال سرزمین فلسطین و احقاق حقوق کامل این ملت از جمله حق تعیین سرنوشت، بازگشت کلیه آوارگان به سرزمین آبا و اجدادی خویش و تشکیل دولت یکپارچه فلسطین به پایتختی قدس شریف از طریق برگزاری یک همه پرسی با حضور همه اقوام و ساکنان اصلی این سرزمین، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی حاصل نمیشود. 114/112
بیشتر بخوانید:
بیانیه پایانی کنفرانس انتفاضه درباره انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس هشدار داد
روحانی: انتفاضه مظهر مقاومت و مقاومت مظهر «وجدان انسانی» است + ویدئو
اینفوگرافیک: انتفاضه قدس در سال 2016