وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: هواپیماهای روسی که از پایگاه هوایی همدان استفاده می کردند، با موفقیت، تمامی ماموریتهای محوله خود را به پایان رسانده و به پایگاه های خود در خاک فدراسیون روسیه بازگشتند.

رادیو روسی ایران پرس: "ایگور کوناشینکوف"، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه با اعلام این مطلب، گفت: ادامه چنین عملیات هوایی- نظامی، بستگی به روند آتی اوضاع در سوریه و توافق مقامات تهران و مسکو خواهد داشت. 

وزارت امور خارجه روسیه نیز تاکید کرد: مسکو نیازی نمی بیند، برای استفاده از پایگاه نظامی همدان در خاک ایران، به منظور مبارزه با تروریسم در سوریه، از سازمان ملل متحد کسب اجازه کند. 

"میخائیل اولیانوف"، مدیربخش مسائل امنیتی و خلع سلاح وزارت امور خارجه روسیه در این زمینه گفت: استفاده از خاک ایران برای اجرای عملیات نظامی هواپیماهای نیروهای نظامی روسیه، به این ماده از قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل، که در آن به لزوم مجوز برای استقرار تسلیحات نظامی در خاک ایران اشاره شده است، ارتباطی ندارد.

به گفته این دیپلمات روس، موضوع استفاده هواپیماهای نظامی روسی از خاک ایران برای حمله به تروریست ها در سوریه، با استقرار تسلیحات نظامی در خاک ایران، کاملا دو مسئله جداگانه است.

"سرگئی ژیگارییف"، معاون اول کمیته امور دفاعی دومای دولتی روسیه نیز گفته است، استفاده از پایگاه نظامی همدان فقط برای اجرای عملیات نظامی مشخصی در خاک سوریه بوده و به همین دلیل نیازی وجود نداشته که سندی در این زمینه در دومای روسیه به تصویب برسد. 

به گفته وی، این قضیه مسئله بزرگی نیست و تنها یک همکاری نظامی بین دو کشور برای اجرای موفق تر عملیات ضدتروریستی در سوریه بوده است. 

نیروی هوایی روسیه طی هفته گذشته سه مرتبه ( در تاریخ های 16، 17 و 18 آگوست) با کمک گرفتن از پایگاه هوایی همدان در غرب ایران به پرواز درآمده و مواضع تروریست ها در خاک سوریه را بمباران کرده اند.

در این عملیات نظامی ویژه، هواپیماهای بمب افکن توپولف 22 ام 3 و جنگنده های سوخوی-34 نیروی هوایی روسیه مشارکت داشتند.

سردار دهقان، وزیر دفاع کشورمان نیز در این زمینه تصریح کرد که روس ها، برای مقطع زمانی کوتاه و مشخصی متناسب با عملیات‌هایی که در زمین و در سوریه انجام می‌گیرد، برای پشتیبانی از ایران کمک خواستند. وی افزود: ما امکان نشست و برخاست به آنها دادیم و هیچ توافق مکتوبی صورت نگرفت، بلکه فقط یک همکاری عملیاتی بوده است.