گزارش یک روزنامه آلمانی از بروز تنش جدید در روابط میان مصر و سودان پرده برداشت.

به گزارش روز سه شنبه ایران پرس به نقل از روزنامه آلمانی «دیراستاندار»، اقدام مسئولان مصری در ممانعت از ورود «الطاهر ساتی» نویسنده و روزنامه نگار سودانی به خاک مصر و بازگرداندن وی به سودان بدون اعلام علت آن، باعث شد که روابط دو کشور که مدتی از بهبود آن می گذشت؛ بار دیگر متشنج شود.

دراین گزارش آمده است؛ هدف ساتی از سفر به مصر، ملحق شدن به همسرش بود که پیشتر برای درمان به این کشور رفته بود.

درهمین ارتباط، برخی از سازمان های سودانی، تصمیم مقامات مصری مبنی بر جلوگیری از ورود نویسنده و روزنامه نگار سودانی به داخل خاک مصر را محکوم کردند و با اعلام اینکه الطاهر ساتی پیشتر ویزای ورود به مصر را دریافت کرده بود، این اقدام را ظالمانه و غیرموجه توصیف کردند.

اقدام مسئولان مصری در ممانعت از ورود خبرنگار سودانی به قاهره، چهار روز پس از سفر سامح شکری وزیر امور خارجه مصر به خارطوم (پایتخت سودان) صورت می گیرد.

شکری اخیراً درباره این سفر گفته بود که هدف از این سفر، برگزاری یک دور گفت وگوی سیاسی و از بین بردن هر نوع سوء تفاهم بین دو طرف است.

مقامات مصری و سودانی روز پنج شنبه گذشته طی دیداری در خارطوم، توافقی را با هدف تقویت روابط دو جانبه امضا کردند که بر اساس آن هر دو طرف ملزم شدند؛ از پناه دادن به گروه های معارض هر دو دولت و یا حمایت از آنان خودداری کنند.

ابراهیم الغندور وزیر امور خارجه سودان پس از دیدار با سامح شکری همتای مصری خود در جمع خبرنگاران متعهد شد؛ به موضع ثابتی که طی نشست های اخیر کمیته مشاوره سیاسی در قاهره درباره آن توافق شد، پایبند باشد و اجازه ندهد معارضان مصری هیچ گونه فعالیتی را در اراضی سودان علیه دولت مصر انجام دهند.

وی تصریح کرد که تصمیم اخیر سودان مبنی بر لزوم گرفتن ویزای ورود برای مصری هایی که سن آن ها بین 18 تا 50 سال است، درهمین چارچوب صورت می گیرد.

حلائب، النهضه و آغاز تنش در روابط قاهره و خارطوم

روابط مصر و سودان در گذشته بر سر مسائل مورد اختلاف دو طرف از جمله مثلث مرزی حلایب و موضع خارطوم در حمایت از سد النهضه اتیوپی که قاهره از بیم تاثیر آن بر سهم آب مصر از آب های رود نیل با آن مخالف است، متشنج شده بود.

تنش در روابط مصر و سودان به دنبال تصمیم خارطوم در ششم آوریل مبنی بر لزوم دریافت ویزای ورود به اراضی سودان برای مردان مصری در فاصله سنی 18 تا 50 سال، در راستای عمل به اصل مقابله به مثل، تشدید شد.

مسئولان سودانی، مارس گذشته، «عبد المنعم ابو الفتوح» رئیس حزب مصری «مصر مقتدر» را از ورود به خاک سودان برای شرکت در نشست حزب کنگره مردمی منع کردند.

127/110

بیشتر بخوانید:

جنگ پنهان مصر و سودان

سودان «مثلث حلایب» را از مصر می خواهد