یازدهمین اجلاس فوق العاده سران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا، دیروز یکشنیه در «آدیس آبابا»، پایتخت اتیوپی به کار خود پایان داد.

یازدهمین نشست فوق العاده سران اتحادیه آفریقا طی دو روز شنبه و یکشنبه در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی و مقر اتحادیه آفریقا با شعار اصلاح ساختار این اتحادیه، برگزار شد.

نشست اخیر در شرایطی پایان یافت مسائلی نظیر اصلاح ساختار اتحادیه آفریقا، کاهش هزینه ها و روش تامین منابع مالی آن، کاهش تعداد برخی کمیته ها، استقلال مالی و مجازات و تحریم برخی کشورها به دلیل بی توجهی به مصوبات این اتحادیه و افزایش مشارکت جوانان به میزان 35 درصد مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

«پل کاگامه»، رئیس اتحادیه آفریقا در پایان این اجلاس با ابراز رضایت از نتایج آن بر ضرورت فعالیت بیشتر برای ایجاد منطقه آزاد تجاری و همکاری در عرصه های مختلف تاکید کرد. 

کاگامه در اظهاراتی از رهبران کشورهای آفریقایی خواست در جهت منافع منطقه وهمچنین کل قاره آفریقا، از برخی خواسته های خود چشم پوشی کنند.

نام اولیه اتحادیه آفریقا،  سازمان وحدت آفریقا بود که در سال 2002 این نام به اتحادیه آفریقا تغییر کرد.

سازمان وحدت آفریقا در دوران استقلال کشورهای آفریقایی از استعمارگران، در سال 1963 تشکیل شد اما به دلیل عدم پویایی و تحرک لازم در عرصه بین المللی و قاره­ ای مورد انتقاد شدید قرار گرفته بود و در نهایت در سال 2002 منحل شد.

با انحلال این سازمان، اتحادیه آفریقا جایگزین آن شد و در نشست سال 2002 سران آفریقا در شهر دوربان آفریقای جنوبی اتحادیه آفریقا آغاز به کار کرد.

سازمان وحدت آفریقا با 32 دولت آفریقایی تشکیل شد، اما اکنون اتحادیه آفریقا 55 عضو دارد و در واقع همه کشورهای آفریقایی عضو این نهاد هستند. 

در واقع، برای اینکه اتحادیه آفریقا به سرنوشت سازمان وحدت آفریقا دچار نشود، موضوع اصلاح ساختار این نهاد آفریقایی در یازدهمین نشست سران آن مطرح شد.

با این حال، چشم انداز روشنی برای انجام اصلاحات در این اتحادیه دیده نمی شود زیرا دوره ریاست دوره ای «پل کاگامه» بر اتحادیه آفریقا در ژانویه 2019 پایان می یابد و قرار است «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر ریاست دوره ای این نهاد آفریقایی را برعهده بگیرد، اما السیسی تمایل چندانی به اصلاحات مورد نظر کاگامه ندارد. 135/118

بیشتر بخوانید:

نشست اتحادیه‌آفریقا و تلاش برای اصلاح ساختار آن/ تحلیل