ایران پرس- رسانه‌های غربی – عربی در اقدامی هماهنگ و مغرضانه از تروریستی خواندن حمله مرگبار تروریست‌ها به مراسم رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شهر اهواز خودداری کردند.

به گزارش پرس تی وی، اقدام تروریستی در شهر اهواز در جنوب غرب ایران، دست‌کم 29 شهید و حدود 70 زخمی بر جا گذاشت. در میان قربانیان این اقدام تروریستی، چند زن و کودک نیز به چشم می‌خورد.

گروه تروریستی «الاحوازیه» که از پشتیبانی شیخ نشین‌های خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی و امارات برخوردار است، مسئولیت حمله به رژه نظامیان ایرانی را در شهر اهواز به عهده گرفت.

پایگاه‌های اینترنتی مطبوعات و رسانه‌های آمریکایی از جمله تلویزیون‌های «سی.ان.ان»، «فاکس نیوز»، «سی.بی.اس» و روزنامه‌های «یو.اس.ای تودی»، «نیویورک تایمز»، «واشنگتن پست»، «هافینگتون پست»، «هیل» و ده‌ها روزنامه و پایگاه اینترنتی دیگر، خبرگزاری‌های «رویترز» و «فرانسه»، تلویزیون «بی.بی.سی» و رسانه‌هایی که خود را سردمدار جنگ ضد تروریسم می دانند در پوشش اخبار اقدام تروریستی در ایران از واژه‌هایی خنثی همچون «مردان مسلح» و «حمله» به جای «حمله تروریستی» یا «تروریست‌های مسلح» استفاده کردند.

این در حالی است که کوچکترین حادثه‌ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی همچون زد و خوردهایی که با سلاح سرد و چماق اتفاق می‌افتد با آب و تاب فراوان «اقدام تروریستی مشکوک» خوانده می‌شوند.

از سوی دیگر، دستگاه‌های عریض و طویلی هم که به بهانه جنگ ضد تروریسم در این کشورها ایجاد شده، بلافاصله پس از هر رویدادی، ده‌ها نشست و دیدار کارشناسی برگزار می‌کنند و از هر بهانه‌ای بهره می‌گیرند تا مسلمانان را بدنام کنند، اما حمله تروریستی در ایران که به شهادت و زخمی شدن زنان و کودکان و نظامیان غیرمسلح منجر شد هیچ حساسیتی در آن دستگاه‌ها ایجاد نکرد و تنها در قالب خبر به آن پرداخته شد.

رسانه‌های انگلیسی زبان کشورهای عربی هم از این اقدام تروریستی وحشیانه با نام حمله مسلحانه و نه تروریستی یاد کردند.

پایگاه اینترنتی نشریه‌هایی همچون «میدل ایست آی»، «میدل ایست مانیتور»، «الاخبار» و غیره در اقدامی هماهنگ نوشتند: «حمله مسلحانه در شهر اهواز در جنوب غرب ایران دست‌کم 29 کشته و 70 زخمی بر جا گذاشت.»

تنها روزنامه انگلیسی زبانی که رویداد تروریستی اهواز را «اقدام تروریست‌ها» خواند روزنامه «گاردین» چاپ بریتانیا بود. پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین در سرخط  خبری که از این رویداد پوشش داد نوشته بود: «تروریست‌ها در حمله به رژه نظامی، کودکان و سربازان ایرانی را کشتند.»

ابراز همدردی همسایگان ایران درپی حمله تروریستی در اهواز

همسایگان و کشورهای همسو ضمن محکوم کردن حمله تروریستی در اهواز با ملت و دولت ایران ابراز همدردی کردند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، پس از اقدام تروریستی وحشیانه، به همتای ایرانی خود، «حسن روحانی» تسلیت گفت.

وی همچنین گفت مسکو آمادگی دارد تلاش‌های مشترک خود را با تهران برای جنگ ضد تروریسم تقویت کند.

کاخ کرملین به نقل از پوتین گفت: "این حادثه یک بار دیگر نیاز به جنگی سازش ناپذیر و سرسختانه را ضد تروریسم و همه اشکال و نشانه‌های آن برای ما یادآور شد. میل دارم بار دیگر آمادگی خود را برای تقویت همکاری با شرکای ایرانی در برخورد با این شیطان شرور (تروریسم) مورد تاکید قرار دهم."

«قاسم الاراجی» وزیر کشور عراق هم حمله تروریستی اهواز را محکوم کرد و گفت: "این رویداد یک بار دیگر دشمنی تروریست‌ها و عوامل استکباری را ضد ملت مسلمان ایران به نمایش گذاشت، چنین اقدام‌هایی نمی‌تواند اقتدار و عزت ملت ایران را تضعیف نماید."

اقدام هماهنگ خبرگزاری‌های خارجی برای ارائه روایتی کاملا متفاوت از حمله تروریستی اهواز

برخی کاربران با اشاره به واژه گزینی رسانه‌ها و خبرگزاری‌های غربی در پوشش دادن به اخبار حمله تروریستی در اهواز برای نمونه از واژه «مبارزان» Militants نام بردند که خبرگزاری فرانسه برای تروریست‌ها به کار برده بود.

گزینش چنین واژه‌ای برای تروریست‌های مسلح نشان دهنده اقدامی هماهنگ و منسجم با هدف ارائه روایتی کاملا متفاوت از حمله تروریستی در اهواز است.

اگر چنین جنایتی در آمریکا یا اروپا اتفاق بیافتد تقریبا هرگز واژه «مبارز» برای عامل یا عاملان جنایت به کار برده نمی‌شود، زیرا این واژه به فردی اشاره دارد که برای آرمانی ارزشمند می‌جنگد.

غربی‌ها برای نام بردن از تروریست‌ها در سوریه هم از واژه مبارز بسیار استفاده می‌کنند.

کاربر دیگری نوشت: "رسانه‌های غربی را صهیونیست‌ها و هم پیمانان آنان اداره می‌کنند و به همین علت است که همیشه در جنگ رسانه‌ای برنده می‌شوند. مسلمانان به جای خریدن تیم‌های فوتبال غربی باید بنگاه‌های رسانه‌ای و سخن‌پراکنی غرب را به مالکیت خود درآورند وگرنه هیچگاه در جنگ رسانه‌ای برنده نخواهند شد."

واکنش مقامات ایران به حمله تروریستی اهواز

پایگاه اینترنتی تلویزیون «راشاتودی» با اشاره به پیام توییتری «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، در واکنش به «حمله مرگبار به رژه نظامی در اهواز» نوشت: "حامیان منطقه‌ای تروریسم و سردمداران آمریکایی شان باید برای چنین حملاتی به پاسخگویی واداشته شوند."

دیپلمات ارشد ایران گفت: "تروریست‌ها را رژیمی خارجی آموزش داده و حمایت مالی کرده است."

ظریف تاکید کرد: "پاسخ ایران قاطعانه و پرشتاب اتفاق خواهد افتاد."

در پیام توییتری ظریف آمده بود: "تروریست‌هایی که به اهواز حمله کردند توسط رژیمی خارجی به کارگیری شده، آموزش دیده و مسلح شده بودند و از همان رژیم حقوق می‌گرفتند. کودکان و روزنامه نگاران در میان تلفات دیده می‌شدند. ایران حامیان منطقه‌ای تروریسم و سردمداران آمریکایی آنها را مسئول چنین حملاتی می داند و در دفاع از جان هموطنان خیلی پرشتاب و قاطعانه پاسخ خواهد داد."

در ضمن، سرتیپ «ابوالفضل شکارچی» سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران، خاطرنشان کرد: "شاید تروریست‌ها را دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) آموزش داده باشد."

وی گفت: "آنها عضو داعش نیستند یا عضو دیگر گروه‌هایی که با نظام اسلامی ایران می‌جنگند... بلکه آنان با آمریکا و موساد ارتباط دارند."

آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، نیز در بیانیه‌ای که در پایگاه اینترنتی دفتر ایشان منتشر شد، "حمله تروریستی اهواز را جنایتی دیگر در ادامه توطئه های کشورهای منطقه خواندند که دست نشانده و دنباله روی آمریکا هستند و هدف شان ایجاد ناامنی در کشور عزیزمان ایران است."

چهار تروریست از اعضای گروهک جدایی‌طلب الاحوازیه در این حمله تروریستی دست داشتند. هر چهار نفر در درگیری با نیروهای امنیتی به هلاکت رسیدند.

به گفته سردار شکارچی، تروریست‌ها چند روز پیش از برگزاری مراسم رژه نیروهای مسلح، سلاح‌های خود را نزدیک مسیر رژه پنهان کرده بودند.

رژه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران هر سال در آغاز هفته دفاع مقدس، (یاد بود هشت سال جنگ تحمیلی عراق ضد ایران در سال‌های 1359 تا 1367) در سراسر کشور همزمان برگزار می‌شود.

وزارت امور خارجه ایران شنبه‌شب سفرای کشورهای هلند، دانمارک و بریتانیا را فراخواند و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی را به آنان ابلاغ کرد.

«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفت: "ایران از دولت‌های اروپایی خواست این حمله تروریستی را محکوم کنند و از پناه دادن به اعضای گروهک‌های تروریستی مخالف ایران خودداری نمایند."

برخی اعضای جنبش‌های قومی جدایی‌طلب ضد ایرانی در کشورهای اروپایی سکونت دارند، اما به علت آنکه این گروه‌ها در اروپا حمله تروریستی انجام نداده‌اند، اتحادیه اروپا از قرار دادن نام آنان در فهرست سازمان‌های تروریستی خودداری می کند.

چنین رویکردی پذیرفتنی نیست.  

مترجم: مرتضی لطفی

116/120

بیشتر بخوانید:

پیام رئیس جمهوری لبنان در محکومیت حمله تروریستی اهواز

بیانیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در محکومیت حمله تروریستی اهواز