مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران می گوید، تهران می تواند با تغییر نگاه خود به جامعه جهانی حل مسائلی همچون FATF و توافق هسته ای می توانیم به رشد خوبی برسیم.

به گزارش ایران پرس، پزشکیان که در نخستین کنفرانس خبری خود صحبت می‌کرد، به مسائل مسلمانان در منطقه هم اشاره کرد و گفت: ما مسلمان ها باید با هم طوری رفتار کنیم که موجب حسرت دیگران شویم. وقتی ما می‌توانیم با هم معاشرت کنیم یعنی امنیت همدیگر را حفظ کردیم و موجب توسعه و رشد همدیگر شدیم و به قدرت بزرگی در منطقه تبدیل می شویم. این چیزی است که به تصور من می توانیم از این طریق ارتباطات بین خود را تسریع بنیم و به صورت مشترک سرمایه گذاری کنیم به شرطی که جنگ و طمع را کنار بگذاریم.

رئیس جمهور یادآور شد: اگر ما بتوانیم قدم اول را در داخل کشور برداریم و مشکل خودمان را حل کنیم و برای سرمایه گذاران، تولید کنندگان، و نخبگان بستر مناسب را آماده کنیم و با دنیا نگاهمون را تغییر دهیم و FATF و توافق هسته ای موسوم به برجام را حل کنیم و اشتغال و سرمایه گذاری بوجود بیاید می توانیم ایران ر ا به آن چشم اندازی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند برسانیم و برای اینکار اول نیاز است تا نگاه و زبان مشترک داشته باشیم.


ارسال موشک های هایپرسونیک به یمن
رئیس جمهور در ادامه ضمن رد ادعای ارسال موشک از ایران به یمن گفت: رفتن یک فرد به یمن یک هفته طول می کشد این موشک چگونه به یمن رسیده که آنها ندیدن. تازه آن موشکی که آنها پرتاب کردند ایران ندارد.

وی افزود: دستیابی به این فناوری زمان‌بر است و در یکسال و دو سال نمی توان به فناوری ساخت موشک دست یافت. به دست آوردن چنین تکنولوژی طی یکسال جنگ غیر ممکن است اما اینکه ما هماهنگ هستیم تا با کشتار فلسطینیان مقابله کنیم درست است.

پزشکیان گفت: آمریکا و اروپا به اسرائیل تسلیحات می دهند و دفاع می کنند. اگر آنها نگران امنیت اسرائیل هستند چرا از امنیت دیگران در غزه و فلسطین و آدمهایی که اسرائیل ترور می کند نگران نیستند؟ حقوق بشر و جهان نباید به عده ای اجازه دهد با قدرت خودشان و پشتیبانی آن قدرتها مردم بی گناه را بمباران و نابود کنند و بعد بگویند ایران به یمنی ها موشک داده است. آنها می دانند که ایران نمی تواند موشک بفرستد و از آن نوع موشکی که یمنی ها شلیک کردند ایران ندارد.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره راهکار رفع تحریم‌ها و ناترازی‌ها تصریح کرد: چاره‌ای نداریم غیر از اینکه بحث FATF را حل کنیم.وی افزود: ان‌شاءالله نامه‌ای را به مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این موضوع خواهم نوشت تا بتوانیم درباره آن بحث کنیم که منجر به حل این موضوع شود. البته باید این موضوع حل شود.

پزشکیان عنوان کرد: در رابطه با مسائل خارجی نیز تلاش می‌کنیم تا ارتباطات خود را در ابتدا و با اولویت کشورهای همسایه بهبود ببخشیم. سفر اخیر به نقاط مختلف عراق بیشتر بحث‌ها بر این محور بود که قرار شد برنامه راهبردی با آن‌ها تهیه کنیم و پروژه‌های مشترک با یکدیگر داشته باشیم.

وی ادامه داد:‌ می‌توانیم اقدامات مشابهی را با کشورهایی مانند پاکستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه و سایر کشورهای همسایه انجام دهیم. رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه دیپلماسی خارجی ما بر مبنای عزت، مصلحت و حکمت حتماً به پیش خواهد رفت،‌ تصریح کرد: طبیعتاً لازمه رشد ایجاد بازار آزاد است که بتوانیم ارتباطات و سرمایه‌گذاری خارج را به داخل سوق داده و ایجاد کنیم.

تلاش برای بهبود ارتباطات با کشورهای همسایه 

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد درباره راهکار رفع تحریم‌ها و ناترازی‌ها تصریح کرد: چاره‌ای نداریم غیر از اینکه بحث FATF را حل کنیم.

وی افزود: ان‌شاءالله نامه‌ای را به مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این موضوع خواهم نوشت تا بتوانیم درباره آن بحث کنیم که منجر به حل این موضوع شود. البته باید این موضوع حل شود. 

پزشکیان عنوان کرد: در رابطه با مسائل خارجی نیز تلاش می‌کنیم تا ارتباطات خود را در ابتدا و با اولویت کشورهای همسایه بهبود ببخشیم. سفر اخیر به نقاط مختلف عراق بیشتر بحث‌ها بر این محور بود که قرار شد برنامه راهبردی با آن‌ها تهیه کنیم و پروژه‌های مشترک با یکدیگر داشته باشیم.

وی ادامه داد:‌ می‌توانیم اقدامات مشابهی را با کشورهایی مانند پاکستان، ترکمنستان، آذربایجان، ترکیه و سایر کشورهای همسایه انجام دهیم. 

رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه دیپلماسی خارجی ما بر مبنای عزت، مصلحت و حکمت حتماً به پیش خواهد رفت،‌ تصریح کرد: طبیعتاً لازمه رشد ایجاد بازار آزاد است که بتوانیم ارتباطات و سرمایه‌گذاری خارج را به داخل سوق داده و ایجاد کنیم.

مصمم هستیم برنامه ۲۵ ساله ایران و چین را اجرایی کنیم 
رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار سی سی تی وی چین در مورد اینکه روابط و مناسبات 2 جانبه میان ایران و چین در آینده را چگونه می‌بیند، گفت: ما با کشور چین تاکنون ارتباط و تعاملات بسیار خوبی داشته‌ایم به‌گونه‌ای که بیشتر ارتباطات ما هم امروزه با چین، روسیه و کشورهای همسایه بوده است.

وی ضمن قدردانی از چین بابت میانجی‌گری برای حل مشکلات میان ایران و عربستان سعودی، اظهار کرد: این یک قدم بزرگ برای هماهنگی در منطقه است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: موافقتنامه مشترکی که در رابطه با برنامه ۲۵ ساله نوشته شده است یکی از مواردی است که می‌توانیم بر روی آن متمرکز شویم و آن را عملیاتی کنیم لذا بنده به عنوان رئیس‌جمهور مصمم هستم آنچه را که نوشته شده و قرار بود اجرا شود آن را عملیاتی کنیم.

پزشکیان بیان کرد: در رابطه با راه‌های ارتباطی که بین کشورهای منطقه شکل گرفته این نیز می‌تواند هدف کشور چین را هم در دسترسی به بازارهای ایران و هم بازارهای ما به چین را کاملاً تطبیق و هماهنگ کند.

وی با اشاره به اینکه ما می‌خواهیم شاه راه‌هایی را درست کنیم که در گذشته در مسیر ابریشم وجود داشته است، گفت: ما با کشور چین یک شریک همراه و استراتژیکی خواهیم بود و این را تقویت خواهیم کرد و در ارتباطات بعدی نیز که با یکدیگر خواهیم داشت تلاش خواهیم کرد آنچه را که نوشته شده، عملیاتی کنیم.

تلاش می‌کنیم ارتباط‌مان با عربستان، مصر و اردن را تقویت کنیم
رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار المیادین مبنی بر اینکه طی دوره اخیر شاهد اقداماتی برای از سرگیری و توسعه روابط با کشورهای عربی به ویژه در حوزه خلیج فارس مانند عربستان بودیم، آیا قرار است به زودی سفری به عربستان سعودی داشته باشید یا شاهد سفر ولیعهد عربستان سعودی به ایران باشیم، آیا جدول مشخصی برای انجام سفر بین دو کشور وجود دارد یا خیر، این سفرها می‌تواند چه تاثیری در اوضاع فلسطین داشته باشد اظهار کرد: باور و اعتقادم این است که ما با یکدیگر برادر هستیم و چرا نباید با یکدیگر رفت و آمد داشته باشیم. چرا باید با یکدیگر اختلاف داشته باشیم، از هر حرکتی که بتواند ما را به یکدیگر نزدیک کند شخصاً استقبال می‌کنم.
وی افزود: تلاش خواهیم کرد که اخوت و برادری همانگونه که رسول خدا توصیه فرمودند و در قرآن نیز به آن اشاره شده که اصلاح بین برادران مهمتر از نماز و روزه است. 
پزشکیان تاکید کرد: حضرت علی علیه السلام هم در وصیت‌نامه خود می‌فرماید؛ هر اختلافی را که بتوانیم بین مسلمان حل کنیم ثواب و ارزش مان از سال‌ها نماز و روزه بیشتر است این باور ماست. 
رئیس جمهور گفت: در نتیجه با عربستان سعودی مصر اردن و همه کشورهای اسلامی تلاش خواهیم کرد ارتباطمان را تقویت کنیم. در گفتگوی تلفنی که با ولیعهد عربستان داشتیم از ایشان دعوت کردیم که تشریف بیاورند و ما هم حتماً دیداری داشته باشیم. 
پزشکیان عنوان کرد: تلاش می‌کنیم حلقه اقتصاد و مسلمانی را افزایش دهیم، وحدت ما مسلمانان به اسرائیل متجاوز می‌فهماند که حق ندارد بمباران کند و بچه و مریض و کودک را نابود کند .

سرمایه‌گذاری بین ایران و ترکیه تقویت خواهد شد
رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه با توجه به اینکه در دولت قبلی سیاست روابط با همسایگان در اولویت قرار داشت و جناب عالی هم در اظهاراتتان به این اولویت تاکید داشتین آیا دولت شما این سیاست را با قدرت ادامه می‌دهد به ویژه چشم انداز روابط با ترکیه چگونه ترسیم می‌کنید. به نظر شما حجم مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه به هدف گذاری ۳ میلیارد دلار چگونه خواهد رسید. در آینده نزدیک سفر به ترکیه خواهید داشت؟  گفت: حتماً به ترکیه سفر خواهم داشت. ترکیه دوست و برادر ماست. ترکیه قوم و خویش ماست. این‌ها مرزهایی است که وجود دارد ولی باورها اعتقادات و فرهنگ ما در هم آمیخته شده است. باید با هم ارتباط داشته باشیم و داد و ستد کنیم. باید با هم هماهنگ باشیم تاسرمایه‌گذاری‌های مشترکی در ایران و ترکیه داشته باشیم. 
وی ادامه داد: از طریق ایران ترکیه می‌تواند با کشورهایی مثل پاکستان و افغانستان و بقیه مناطق می‌تواند ارتباط برقرار کند. با ترکیه می‌توانیم مسیری درست کنیم ما راحت بتوانیم به ترکیه سفر کنیم و شما راحت به ایران سفر کنید و شما راحت بتوانید به کشورهایی مثل پاکستان، افغانستان، قرقیزستان و ترکمنستان سفر کنید. 
پزشکیان بیان کرد: این روند را با قدرت ادامه خواهیم داد. حتماً به ترکیه سفر خواهیم کرد. حتماً از آقای اردوغان دعوت خواهیم کرد که به ایران سفر کنند. حتما دعوت می‌کنیم رئیس‌جمهوری ترکیه و سرمایه‌گذاران و دانشگاهیان به ایران بیایند. به ارتباط با کشورهای اسلامی خیلی امیدوار هستیم.

آمریکا باید برادری‌ اش را ثابت کند
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه خبری عصر ایران در مورد رفع فیلترینگ، گفت: بحث فیلترینگ را دارند دوستان وزارت ارتباطات برنامه‌ریزی می‌کنند تا برطرف شود و در دستور کار است، پیگیریم هر چه سریعتر آن را اجرایی کنیم. 
وزیر ارتباطات درحال برنامه‌ریزی برای از بین‌بردن چهارچوب‌های فیلترینگ هستند و پیگیر هستیم در شورای امنیت ملی این مسئله را برطرف کنیم.
پزشکیان گفت: این هفته به آمریکا سفر میکنیم و بعد از آن سفر استانی خواهیم داشت و در این بازه پیگیر این موضوع خواهیم بود.
وی افزود: آمریکایی‌ها از ما آدم‌هایی ساختند که خیال می‌کنند جنگ طلب هستیم ما صلح طلب هستیم تمام پیامبران آمدند تا صلح در جامعه اجرا شود. 
پزشکیان گفت: این‌ها هستند که ما را وادار می‌کنند حداقل کاری کنیم که بتوانیم از خودمان دفاع کنیم نه اینکه هر وقت دلشان خواست به خاک ما تجاوز کنند و ما هم در مقابل آنها سر خم کنیم ما هیچ وقت در مقابل آنها سر خم نمی‌کنیم. 
رئیس جمهور در  مورد امکان صحبت با رئیس جمهور آمریکا، گفت: بحث اگر این است که به آمریکا و رئیس جمهورش صحبت کنیم این است که اول آنها برادری‌شان را ثابت کنند بعد از ما ارثیه بخواهند یعنی اگر یعنی واقعا ما بدانیم که آن چیزهایی که نوشتیم به آنها گفتند پاره نکنند بعد با هم گفتگو کنیم.
پزشکیان گفت:  اول باید به ما نشان بدهند که با ما دشمنی ندارند تا گقتگو کنیم،  ما که آمریکایی‌ها را تحریم نکردیم و دور آن ها پایگاه نظامی نزدیم.

شروع‌کنندۀ هیچ جنگی نبودیم

پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار فرانس 24 که پرسید، دو رئیس‌جمهور پیش از شما، رئیس‌جمهور فقید، سید ابراهیم رئیسی و حسن روحانی نتوانستند تحریم‌ها علیه ایران را لغو کنند، این در حالی بود که مجلس فعلی،  کاملاً با رئیس‌جمهور فقید از نظر سیاسی و فکری همراه بودند و همراهی مجلس شورای اسلامی با طرح‌های شما برای حل مشکل تحریم‌ها یک عنصر مهم به شمار می‌رود، با توجه به نوع رابطه حسنه شما با مجلس، آیا همچنان نسبت به حل مسئله تحریم‌ها امیدوار هستید؟ و این در حالیست که مسئله تحریم‌ها به شکل مستقیم متأثر از چگونگی رابطه ایران و آمریکا است، اگر حل تحریم‌ها مستلزم گفت‌وگوی دولت ایران با آمریکا باشد، امیدوار هستید که نظر مثبت مجلس را کسب کنید؟ این در حالی است که شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی و به خصوص تحولات مربوط به فلسطین، راه رسیدن شما به این هدف را سخت‌تر خواهد کرد، شما با این وجود چگونه می‌خواهید از تحریم‌های بین‌المللی ناشی از تحریم‌های مستقیم آمریکا علیه ایران و اقتصاد کشور عبور کنید؟، گفت: حرف کاملا درست است، ما نمی‌خواهیم تحریم شویم، با کسی هم دعوا نداریم.

وی افزود: ما پایبند قوانینی هستیم و خواهیم بود و کاری که اسرائیل در منطقه دارد انجام می‌دهد و با آن کاری که با ترور اسماعیل هنیه در تهران شکل گرفت، آنها دلشان می‌خواهد ما را به جنگ منطقه‌ای بکشند، نه اینکه آرامش در منطقه ایجاد شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران تا الآن خویشتن‌داری کرده‌ است، گفت: ما حق دفاع را برای خودمان در زمان و محل مشخص و با روش‌هایی که ممکن است داشته باشیم را محفوظ می‌دانیم.
پزشکیان ادامه داد: ما برای کشورمان از هر راهی امکان داشته باشد که بتوانیم موانع را از پیش رو برداریم، آن را راه در پیش خواهیم گرفت.

وی اضافه کرد: مشکل این است که آنها از ما یک چیزی ساختند که در واقع اینگونه نیست، ما با گفت‌وگو، چه در سازمان ملل و چه با همسایگان و نهایتاً با همسایگانمان قصد داریم، نگاه به زبان مشترک را ایجاد کنیم.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: آنها بدانند ما با هم می‌توانیم منطقه آرام و مملو از صلح و توسعه و سلامت ایجاد کنیم، بنابراین باید با هم تعامل داشته باشیم.
پزشکیان تصریح کرد: کسی که نمی‌گذارد این اتفاق بیفتد قدرت‌های خارجی هستند که در منطقه لانه کردند و می‌خواهند ما را به جان خودمان بنیاندازند، ما که نمی‌خواهیم با هم دعوا کنیم، آنها می‌خواهند ما با هم دعوا کنیم، دعواهای قومی، مرزی و اقتصادی راه می‌اندازند.
وی تأکید کرد: من تلاش خواهم کرد و دارم تلاش می‌کنم که ارتباطمان را با همسایگانمان قوی‌تر و صمیمی‌تر کنیم، با کشورهایی که الان می‌توانیم هماهنگ شویم در ارتباط با معاهدات شانگهای و بریکس و مسائل کشورهای مسلمان تلاش خواهیم کرد در آنها روند اقتصادی، ارتباطی و فرهنگی و سیاسی امنیتی خود را تقویت کنیم.
رئیس‌جمهور ادامه داد: با آمریکا و اروپا در همان چهارچوب‌هایی که توافق کردیم پایبند هستیم، ما به دنبال سلاح اتمی نیستیم، آنها ما را تهدید می‌کنند، آنها می‌گویند موشک نداشته باش، این درست است، اما در مرحله اول اسرائیل را باید خلع سلاح کنید.
پزشکیان تأکید کرد: می‌گویند ما موشک نداشته باشیم، مانند غزه که هر وقت دلشان خواست ما را بمباران کنند و اگر خواستیم حرفی بزنیم، بگویند خفه شید. در برابر قدرت باید قدرت داشته باشیم تا بتوانیم بمانیم.
وی اضافه کرد: ما برای حفظ امنیت مردممان و کشورمان نیاز به قدرت دفاعی از خودمان داریم، ما هیچ وقت شروع کننده هیچ جنگی نبوده‌ایم.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: صد سال و یا ۲۰۰ سال گذشته را ببینید ایران هیچ وقت شروع‌کننده جنگی نبوده است، دیگران حمله کردند و در این صد سال اخیر قدرت‌ها دو بار ایران را گرفتند و مجبور شدند بیرون بروند، جنگ و فتنه به راه انداختند، اما ایران این کار را نکرده است.
پزشکیان با بیان اینکه ما قدرت دفاعی خودمان را که بتوانیم از مردممان دفاع کنیم را از دست نخواهیم داد، مگر اینکه در دنیا و یا منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم، همه خلع سلاح شوند، اظهار کرد: 
آن وقت می‌توانیم با هم زندگی کنیم، ما به دنبال جنگ‌افروزی نیستیم، آنها هستند.
وی اضافه کرد: دشمنان جنگ را بر ما تحمیل می‌کنند، در نتیجه با دنیا صحبت می‌کنیم. من از روز اولی که وارد مباحث شدم، همواره گفتم که با هم وحدت کنیم و اختلاف نکنیم و عدالت داشته باشیم و حق همه را بدهیم، با همسایگان همین حرف را داریم، آمریکا هم اگر بخواهد حق و حقوق ما را رعایت کند، دعوا نداریم، ما اصلاً با کسی دعوا نداریم.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما می‌خواهیم در کشور خودمان با امنیت رشد کنیم و این امنیت را از ما نگیرند، ما را تهدید و تحقیر نکنند، ما زیر بار تحقیر نمی‌رویم.

ارتبا‌ط خوبمان با روسیه و چین بسیار خوب ادامه خواهد داشت
رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه راشاتودی روسیه در مورد اینکه فکر می‌کنید شرکت در جلسات بریکس می‌تواند به تحقق اهداف اقتصادی و رابطه ایران با روسیه کمک کند، گفت: ارتباط ما با روسیه، چین و کشورهای منطقه بسیار خوب بوده و این را با قدرت ادامه خواهیم داد.
پزشکیان با بیان اینکه اینطور نیست که اگر با دنیا صلح و معامله کنیم دوستان خود را فراموش خواهیم کرد، گفت: کشور روسیه هم همسایه ما بوده و هم ارتباطات مناسبی از نظر اقتصادی، اجتماعی و راهبردی با یکدیگر داریم و لذا این دیدارها می‌تواند آن مصوبات و نگاه‌هایی که شهید رئیسی در گذشته به آن داشتند و وزارت خارجه نیز در این رابطه کارهایی را انجام دادند را اجرایی و عملیاتی‌تر کنیم.
وی افزود: اطمینان دارم که اگر ما با کشورهای عضو بریکس و منطقه‌ تعامل کنیم در این صورت آن تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که آن‌ها می‌خواهند بر ما تحمیل کنند نخواهد توانست بر ما اثرگذار شود.
رئیس‌جمهور گفت: ما دوست نداریم با کشوری اختلاف و با آن قطع رابطه کنیم ولی دوست هم نداریم کسی به ما زور بگوید و ما زیر بار زور برویم.
 

303