به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مسعود پزشکیان رئیسجمهور شامگاه امشب(دوشنبه 12 آذرماه) در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم، ضمن تسلیت ایام فاطمیه، درخصوص عملکرد 100 روزهی دولت چهاردهم، بیان کرد: در این 100 روز با حوادث مختلفی مواجه بودیم و آقای هنیه توسط اسرائیل به شهادت رسید و از آن به بعد در مباحث درگیریهای منطقه مشغول شدیم و آن وضعیت، آرامش ابتدای کار ما را برهم زد.
وی افزود: سپس هیئت دولت بر اساس نظرسنجیهای مختلف معرفی شدند و مجلس هم رأی بالایی به وزرای دولت داد. از آغاز دولت، مشکلاتی در زمینه بدهی گندمکاران، پرستاران، بازنشستگان و از این قبیل را داشتیم و تلاش کردیم این مسائل را حل کنیم.
رئیسجمهور عنوان کرد: چون موسم بودجه فرار رسید، کار شبانهروزی را دنبال کردیم و بودجهی 1404 در زمان مناسب به مجلس داده شد و آنچه در بودجه بود را در ارقام و اعداد درج کردیم؛ ما بودجه را انبساطی ننوشتیم و همهی بودجه را یکجا جمعآوری کردیم. ما برای اولینبار در کشور، استاندار کُرد اهلتسنن، استاندار عرب و استاندار بلوچ را منصوب کردیم و این موارد بر اساس نگاه ما به استفاده از همگان است. همچنین بانوان حضور بیشتری در پستهای مدیریت دارند.
پزشکیان خاطر نشان کرد: این کارها بدون کمک مقام معظم رهبری ممکن نبود و بدون پشتیبانی ایشان، مقدور نبود و نگاه ایشان در ایجاد وفاق و همدلی آغاز کارهای ما بود.
وی پیرامون ناترازی انرژی و اقدامات دولت در اینزمینه و همچنین پاسخی درباره قیمت بنزین، گفت: اگر ارز اختصاص نیابد، قیمت بنزین بالا میرود و باید راهی در نظر گرفته شود. ناترازیهای بدی را مواجهیم و در برق، گاز، آب، پول، محیط زیستی ناترازی داریم و همهاش در حدی است که ممکن است به بحران روبرو شویم. در تابستان برق کارخانهها قطع شده بود و قرار بود تولید افزایش یابد که اینطور نشده و ما مجبور شدیم برقها را دوساعته قطع کنیم. نیروگاههای ما کفاف کشور را نمیدهد و اتفاقاً چند برابر بقیه کشورها هم برق مصرف میکنیم. نیاز و توان تولید ما همخوانی ندارد.
رئیسجمهور عنوان کرد: ابتدای دولت ذخایر نفتگاز، گازوئیل و سوخت نیروگاهها یک میلیارد مترمکعب است و سال قبل این میزان سه میلیارد متر مکعب بود. من نمیتوان کاری کنم که در زمستان گاز منازل قطع شود و باید مدیریت کنم. تاکنون برای این دردها، مسکّن زده شده و درمان نشده است؛ این ناترازیهای از یک روند آغاز شده و امروز تبدیل به بحران شده است.
پزشکیان اظهار داشت:برای تغییر روند قاتصادی کشور با چهار عنوان برنامه را پیش ببریم؛ یکی رشد اقتصادی و تولید، ناترازیها، ثبات اقتصادی، معیشت مردم و ثبات امنیت غذایی و همچنین برنامههای اولویتدار و پیشران تولید. 25 زیربرنامه برای این 5 مورد احصا شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بنزین گران میشود؟ بیان کرد: ناترازی انرژی یک مجموعه است و نوع برخورد ما طوری است که باید با مدیریت جلو برویم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند کنونی بنزین را قبول ندارد و البته باید بنشینیم و کار کارشناسی کنیم و باید با نگاه به زندگی مردم، وارد این مسئله شویم. باید تورمی که میخواهد به زندگی مردم وارد شود را مد نظر بگیریم.125