ایران پرس- با گذشت چند ماه، همچنان بحران سیاسی در نیکاراگوئه ادامه دارد و تاکنون راه حل‌ها برای پایان بحران و برقراری آرامش در این کشور بی‌نتیجه مانده است.

در این راستا؛ رئیس جمهوری نیکاراگوئه نیز برگزاری هرگونه انتخابات زودهنگام در این کشور را رد کرد. دانیل اورتگا  Daniel Ortega رئیس جمهوری نیکاراگوئه با بیان این که برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در این کشور به معنای پذیرش «هرج ومرج» است و انتخابات ریاست جمهوری در زمان مقرر خود (2021) برگزار خواهد شد، گفت: تاکنون هرگز این اتفاق در آمریکای مرکزی نیافتاده است.

اعتراض‌ها در نیکاراگوئه از ماه آوریل و زمانی آغاز شد که دولت طرحی را برای تغییر نظام تامین اجتماعی با هدف تامین کسری بودجه پیشنهاد داد.

تغییر نظام اجتماعی در این کشور پس از آن پیشنهاد شد که موسسه خدمات اجتماعی نیکاراگوئه با مشکلات مالی مواجه بودند. اگرچه ابتدا اعتراضات ماهیت اجتماعی و مسالمت‌آمیز داشت و با گسترش این اعتراضات، دولت از طرح تغییر نظام تامین اجتماعی عقب‌نشینی و آن را منتفی کرد، اما ادامه اعتراضات به صحنه سیاسی این کشور کشیده شد و فرصتی فراهم شد تا جناح‌های سیاسی مخالف با حمایت آمریکا در راستای تلاش برای برکناری رئیس‌جمهوی این کشور، وارد عمل شوند.

تظاهرکنندگان اورتگا و رزاریو موریو Rosario Murillo همسرش را که سمت معاون رئیس جمهوری  دارد به دیکتاتوری، فساد و خویشاوند سالاری متهم می کنند.

دانیل اورتگا و همسرش

 

مونیکا بالتودانو Mónica Baltodano  انقلابی سابق می‌گوید: در دهه 1980 اورتگا بخشی از تغییر انقلابی بود اما هم اکنون وی یک سرمایه‌دار شیفته قدرت است که تلاش می‌کند امتیازات و ثروت خود و اطرافیانش را افزایش دهد."

این درحالی است که با شدت گرفتن اعتراضات رئیس جمهوری نیکاراگوئه، مخالفان را به مذاکره ملی دعوت کرد. همچنین با پیش‌شرط‌‌های مخالفان از جمله آزادی همه معترضان زندانی، تشکیل کمیته حقیقت‌یاب و دعوت از کمیسیون حقوق بشر کشورهای آمریکایی، موافقت کرد. به‌رغم این اقدامات، دامنه اعتراضات گسترده‌تر شده و مخالفان برکناری اورتگا و برگزاری انتخابات زود هنگام را خواستارند.

این شرایط درحالی است که سازمان کشورهای آمریکایی و واشنگتن نیز همگام با مخالفان ضمن حمایت از آنها، دخالت در اوضاع داخلی این کشور، اعمال تحریم‌ها و افزایش فشارها بر بحران داخلی این کشور می‌افزایند.

واشنگتن مدتهاست در صدد استفاده از فرصت برای نفوذ در کشورهای چپ آمریکای لاتین است، زیرا این کشورها مخالف حضور واشنگتن و سیاست‌های توسعه‌طلبانه و مداخله‌جویانه آن در منطقه هستند. از این رو؛ واشنگتن با حمایت از مخالفان درصدد تغییر نظام سیاسی در این کشورهاست. چنانچه در ونزوئلا نیز مدتهاست نیکولاس مادورو رییس جمهوری چپگرای آن تحت فشار قرار دارد.

رائول کاسترو، Raúl Castro رئیس جمهوری سابق کوبا در این زمینه گفت: تلاش امریکا برای افزایش سلطه خود برکشورهای آمریکای لاتین از جمله کشورهای کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه کاملا روشن است.

رائول کاسترو

 

اورتگا برگزاری انتخابات زودهنگام را سبب افزایش بی‌ثباتی- ناامنی و وخامت اوضاع دانسته و از اجرای قانون در این کشور سخن گفته است؛ به نظر می‌رسد برگزاری دوباره گفت و گوی ملی برای حل اختلافات و جلوگیری از دخالت واشنگتن و متحدانش می‌تواند بار دیگر آرامش را به این کشور آمریکای مرکزی بازگرداند.

بیشتر بخوانید:

رئیس جمهوری نیکاراگوئه: کناره‌گیری نمی‌کنم

  درگیری هواداران و مخالفان دولت در نیکاراگوئه

دانیل اورتگا و همسرش
رائول کاسترو