برای انجام کارهای روزمره و کارهای اداری، اپلیکیشنها و سایتهای متنوعی طراحی و راهاندازی شدهاست که باعث راحتی هرچه بیشتر کاربران میشود. اپلیکیشنهای متنوعی مثل تپسی، اسنپ، اکالا (اکالا فروشگاه اینترنتی زیر مجموعهی فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش میباشد) و سایر پلتفرمها راهاندازی شدهاند و به دلیل کارایی بالایی که دارند، از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.
خیلی از این اپلیکیشنها برای جذب مخاطبان بیشتر، تخفیفهای زیادی برای مشتریانشان در نظر گرفتهاند و شما با مراجعه به سایت موپُن میتوانید از کد تخفیف شرکتها و مجموعههای مختلف مثل کد تخفیف اکالا، کد تخفیف تپسی، اسنپ و... استفاده کنید. این اپلیکیشنها در حالی که باعث راحتتر شدن کار مردم شدهاند اما باید در چهارچوب قانون عمل کنند و از انجام کارها و ارائهی خبرها و اطلاعاتی که در چهارچوب قانون کشور نیستند خودداری نمایند.
شکایت اخیر تپسی از اسنپ
تپسی و اسنپ هر دو یک اپلیکیشن برای درخواست آنلاین خودرو برای سفرهای درون شهری هستند و امروزه هر دو اپلیکیشن توانستهاند کاربران زیادی را به سمت خود جذب کنند. در ابتدا به صورت مختصر هر دو پلتفرم را به شما معرفی میکنیم و در ادامه مشکل قانونی پیشآمده برای این دو برنامه را بررسی خواهیم کرد.
اسنپ
اسنپ از سال 1392 فعالیت خود را در حوزهی درخواست آنلاین خودرو برای سفرهای درون شهری آغاز کرد و توانست کاربران زیادی را به خود جذب کند. به مرور زمان اسنپ به امکانات و خدماتی که به کاربران خود ارائه میدهد افزود و باعث افزایش رضایت مشتریان و کاربران از این اپلیکیشن شد. این امکانات در ابتدا تنها شامل مواردی مثل اضافه کردن انواع وسیله نقلیه مثل وانت (برای جابهجایی بار) و موتور (به عنوان پیک) و... بود.
در ادامه با توجه به مناسب بودن بستر اینترنت برای خدماترسانی و دلایلی مثل در دسترس بودن اسنپ برای همه، راحتی فضای برنامه (راحتی استفاده از آن)، یادگیری آسان و... مشخص بود که اسنپ به فکر رشد و توسعه خواهد بود. یکی از این پیشرفتها تاسیس شرکتی با نام تجاری اسنپ فود در سال 1396 بود که با حجم بالایی از استقبال مردم مواجه شد. امروزه اپلیکیشن اسنپ به عنوان یکی از محبوبترین اپلیکیشنها در میان مردم شناخته می شود.
تپسی
ایدهی طراحی و راهاندازی تپسی از سال 1394 شکل گرفت و بعد از یک سال با همکاری یک تیم ده نفره از برنامهنویسان مجرب کشور، طراحی و راهاندازی شد و نسخهی اولیهی این برنامه سال 95 وارد بازار شد. از سال 95 تا الان تپسی توانست در بیش از 15 استان ایران و شهرهای زیرمجموعهی آن فعالیت خود را ادامه بدهد و در دستهی برنامههای کاربردی کشور قرار بگیرد. در سالهای اخیر دو گزینهی ناشنوا/ کم شنوا و همچنین گزینهی دارای عصا/ ویلچر به پروفایل کاربران تپسی اضافه شد تا افراد کم شنوا یا ناشنوا و همچنین افرادی که از عصا و ویلچر استفاده میکنند، بتوانند از امکانات و خدمات تپسی استفاده کنند.
این گزینه برای رانندگان تپسی نیز فعالشده و رانندگان با انتخاب این گزینه میتوانند مسافران را از وضعیت خود آگاه کنند. این موارد باعث شد تا تپسی بتواند کاربران و مسافران زیادی را به خود جذب کند. همچنین برای جذب مشتری بیشتر این مجموعه تخفیفهای متنوعی برای مشتریان در نظرگرفته که شما با مراجعه به سایت موپُن میتوانید از کد تخفیف تپسی آگاه شوید و از آنها استفاده کنید.
در سال 99 شکایت شرکت تپسی از مجموعه اسنپ خبرساز شد. اسنپ به دلیل مالکیت 1000 سیم کارت و ساخت حسابهای کاربری متفاوت (به عنوان مسافر ساده) در مجموعهی تپسی به اطلاعات تعداد زیادی از رانندگان (نزدیک به 14 هزار راننده) دست پیدا کرد. بعد از آن با رانندگان ارتباط برقرار کرد و با دادن پیشنهاد کاری بهتر و درآمد بالاتر باعث استعفای تعداد زیادی از رانندگان شرکت تپسی شد.
این کار باعث شد شرکت تپسی افت زیادی داشتهباشد و در نهایت منجر به شکایت تپسی از مجموعهی اسنپ شد و باعث شد اسنپ به پرداخت جریمه نقدی محکوم شود. قبل از این نیز در سال 96 تپسی از شرکت اسنپ شکایت کرده بود. دلیل شکایت قبلی اجازه ندادن اسنپ به ثبت نام رانندگانی بود که میخواستند در هر دو اپلیکیشن فعالیت کنند و این موضع باعث نارضایتی شرکت تپسی شدهبود. مسلما این شکایت باعث مخدوش کردن برند و بدببینی مخاطبان خواهد بود.
ممنوعیت سینماتیکت برای فروش بلیطهای جشنواره فجر
از زمان ورود صنعت سینما به ایران، یکی از تفریحات مردم سینما رفتن و مشاهدهی فیلم مورد علاقشان بود. فقط یکی از دغدغه های مردم، خرید بلیط برای سانس و فیلم و ساعت مورد نظرشان بود که مراجعه ی حضوری به سینماها و انتظار برای خرید بلیط، یکی از چالشهای مردم بود و حتی گاهی ممکن بود بلیطهای سانس مورد نظر شما تمام شود و نتوانید فیلم مورد علاقتان را ببینید. این موضوع باعث شد تا اپلیکیشنها و وب سایتهای زیادی راهاندازی شود تا امروزه بتوانید به صورت آنلاین سانس، زمان و فیلم مورد علاقهی خود را در صندلی و ردیف مورد نظرتان در سالنهای سینما رزرو کنید.
یکی از اپلیکیشنهای محبوب در این زمینه سینماتیکت میباشد که شما میتوانید با انتخاب شهر و محدودهی مورد نظر خودتان، به راحتی بلیط مورد نظرتان را بخرید. همچنین میتوانید با دریافت تخفیف سینما تیکت از سایتهای ارائه دهنده انواع کوپن (مانند سایت موپُن) هزینههای خرید بلیط را کاهش دهید.
در سال گذشته و در هنگام آغاز برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر، ناگهان فهرست نامزدهای نهایی چهلمین جشنوراه فیلم فجر در فضای مجازی فاش شد. این در صورتی بود که این لیست یکی از مهمترین اسناد خبری جشنوراه بود. تا زمان شروع شدن برنامه نباید این اسامی در اختیار کاربران قرار میگرفت. دبیر جشنواره فیلم فجر به همراه رئیس سازمان سینمایی، در همان زمان و بلافاصله پس از این اتفاق وعدهی پیگیری این اتفاق را دادند و قرار شد این مورد را پیگیری و از تکرار این اتفاق جلوگیری کنند.
حدود دو هفته بعد از این اتفاق سینما تیکت بیانیهای داد که در آن مسئولیت فاش شدن لیست نامزدهای نهایی را به عهده گرفته بود و از تمام کاربران اپلیکیشن، مردم کشور ایران و تمامی اهالی سینما عذرخواهی کرد. بعد از انتشار این بیانیه از طرف سینماتیکت، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی طی یک خبر گفت که پرونده سینماتیکت از طریق معاونت حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حراست سازمان سینمایی در حال پیگیری است و قطعا در کوتاهترین زمان ممکن نتیجه آن به عموم اعلام خواهد شد.
مدتی بعد از این داستان اعلام شد که سینماتیکت از سامانه سمفا حذف خواهد شد و این به این معنا میباشد که این پلتفرم به عنوان تنبیه قرار است از گردونه ی اقتصادی اکران سینمای ایران حذف شود و برای چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، قرار شد سایتها و اپلیکیشنهای دیگری برای فروش بلیط جشنواره فیلم فجر، جایگزین سینماتیکت شوند و کاربران این پلتفرم کاهش یافت.
جمع بندی
تمامی اپلیکیشنها و سایتهایی که در ایران فعالیت میکنند باید از قوانین کشور پیروی کنند و باید از فاش کردن اطلاعات محرمانه سایر شرکتها و سازمانها، ارائهی خدماتی بر خلاف قوانین کشور خودداری کنند. در غیر این صورت کار آنان به سرعت توسط مسئولین کشور پیگیری خواهد شد.
ضمن اینکه شما میتوانید برای کاهش هزینههایتان برای خرید از فروشگاههای اینترنتی از انواع کد تخفیف که به شکل رایگان قرار داده شده است استفاده کنید.