سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 21 تا 31 اردیبهشت در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، میزبان علاقمندان بود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، متن پیام مدیر آیسسکو به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به شرح زیر است:
عالیجنابان، بزرگواران،
پیش از هر چیز، مایلم از برگزارکنندگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قدردانی نمایم.
همچنین مایلم از کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران و دفتر منطقه ای آیسسکو در تهران، تشکر کنم.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسسکو) به عنوان چراغ راه جهان اسلام درحوزه های صلاحیت خود، ارزش زیادی را برای افزایش آگاهی درمیان جوامع و توسعه جوامع دانش محور، درهسته اصلی مأموریت خود، قائل می شود.
تمدن اسلامی یکی از برجسته ترین تمدنهای بشری است که به کتاب و تولید آن علاقه زیادی نشان داده است. وفور کتب، نسخ خطی و اسناد در کتابخانه های کشورهای عضو آیسسکو که نظیر آن در جای دیگری یافت نمیشوند، شاهدی بر این موضوع است.
شهرهای باستانی اسلامی، قطب های اصلی انتشار کتاب بوده اند. کتابهایی که در مشرق تولید میشدند در مدت زمان کوتاهی به مغرب میرسیدند و بالعکس.
نمایشگاه های کتاب در کشورهای عضو، از موفق ترین نمایشگاه های کتاب در جهان می باشند. با این وجود، کشورهای جهان اسلام، درجهت القای فرهنگ کتابخوانی درجوامع خود و تدوین قوانین لازم برای حمایت از عوامل زنجیره تولید کتاب، از جمله حمایت از حقوق مالکیت معنوی نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب، حقوق ناشران و توزیع کنندگان، مبارزه با سرقت ادبی و اطمینان از دردسترس بودن کتاب با قیمت های مقرون به صرفه برای خوانندگان، هنوز راه درازی در پیش دارند.
عالیجنابان، بزرگواران،
نمایشگاه های کتاب به افزایش آگاهی، انتشار دانش و تثبیت فرهنگ کتابخوانی در میان جوامع کمک می کنند و بنابراین مشارکت آگاهانه و فعال شهروندان در امور عمومی و توسعه جامعه را ارتقاء می بخشد. همه این عناصر می توانند به طور مؤثری باعث یک رنسانس علمی و توسعه همه جانبه در ابعاد اجتماعی، آموزشی، اقتصادی و فرهنگی شوند.
نمایشگاه کتاب، علاوه بر انتشار دانش و کاهش جهل و بی سوادی، تأثیر اقتصادی مثبتی نیز دارند.
این نمایشگاه ها، از انتشار و توزیع حمایت می کنند و صنایع کاغذ با تمام فعالیت های مرتبط، از یک صنعت پررونق کتاب، سودهای مختلفی می برند. نمایشگاه های کتاب، به تقویت اقتصاد ملی کمک می کنند و سود قابل توجهی ایجاد می نمایند.
علاوه بر آن، نمایشگاه های کتاب، حقوق بشر را ارتقاء می بخشند و اطلاعات لازم را برای تصمیم گیری فراهم می کنند. جوامعی که کتاب می خوانند، به شأن اعضای خود احترام می گذارند و منابع دانش لازم را در همه زمینه ها در اختیار آنها قرار می دهند تا آنان را در ساختن جوامع سعادتمند، سهیم نمایند.
نمایشگاه های کتاب، کمک قابل توجهی به اشاعه فرهنگ کشورهای برگزارکننده، تبلیغ چهره های برجسته، نویسندگان و روشنفکران آنها و آزاد کردن پتانسیل خلاق جوانان آنان می نمایند.
هدف اصلی نمایشگاههای کتاب، دسترسی آسان به دانش برای خوانندگان و پژوهشگران در مراکز تحقیقاتی یا دانشگاهها و بی نیازی آنان از طی مسافتهای طولانی و صرف مبالغ هنگفت، برای یافتن منابع دانش است.
نمایشگاه های کتاب، رویدادهای مهمی برای کشورهای برگزارکننده برای نشان دادن قدرت نرم خود هستند. این نمایشگاهها، همچنین به عنوان بسترهایی برای این کشورها عمل می کنند تا سرمایه فکری ارزشمندی را که برابر با سرمایه مالی آنها است، فراهم آورند و اثربخشی و نفوذ آنها را در چشم انداز فرهنگی جهانی افزایش می دهند.
عالیجنابان، بزرگواران،
در پایان از تلاش برگزارکنندگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در جهت نشر دانش و ایجاد فرصتی برای تبادل فرهنگی بین اندیشمندان، نویسندگان، پدیدآورندگان و تمامی مردان و زنان اهل قلم، با هدف ایجاد صلح و همکاری بین کشورها، تشکر می نمایم.
117