تحلیل:

ایران پرس: چهار قطعنامه به نفع فلسطین و ضد رژیم صهیونیستی، با اکثریت قاطع آرا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به تصویب رسید که پیامدهای آن انزوای روز افزون تل آویو و حامیان غربی صهیونیست ها خواهد بود.

در جریان رسیدگی به قطعنامه‌های حقوق بشری روز جمعه 17 فروردین - 5 آوریل در اجلاس پنجاه و پنجم شورای حقوق بشر سازمان متحد در ژنو سوئیس، قطعنامه حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین، با ۴۲ رأی مثبت از مجموع ۴۷ رأی شورای حقوق بشر به تصویب رسید. 

تنها آمریکا و پاراگوئه به این قطعنامه رأی منفی دادند و با حق مسلم تعیین سرنوشت برای مردم  فلسطین مخالفت کردند. 

قطعنامه دیگری در این نشست در محکومیت شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، با ۳۶ رأی مثبت به تصویب رسید. قطعنامه سوم در این نشست تحت عنوان حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، از جمله بیت المقدس و تعهداتی برای مسئولیت پذیری و عدالت، با ۲۸ رأی مثبت در شورای حقوق بشر سازمان ملل به تصویب رسید. شورای حقوق بشر سازمان ملل همچنین  قطعنامه‌ای را که پاکستان برای توقف ارسال سلاح برای رژیم صهیونیستی ارائه کرده بود، با 28 رأی موافق  تصویب کرد.

از آغاز عملیات گروههای مبارز فلسطینی «طوفان الاقصی» در 7 اکتبر 2023 میلادی، علیه رژیم صهیونیستی، این رژیم با زیرپاگذاشتن تمامی موازین اخلاقی و انسانی با حمایت آمریکا و برخی دولت های اروپایی به شکل گسترده ای شهروندان بی دفاع، اماکن مسکونی و بیمارستان ها در غزه را هدف حملات گسترده قرار داده است. 

تصویب این چهار قطعنامه در شورای حقوق بشر سازمان ملل، نشاندهده بیزاری بسیاری از دولت های جهان از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه است.

موضوع اساسی حق تعیین سرنوشت برای مردم فلسطین، محکومیت شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی، رفتارهای غیرانسانی و جنایات صهیونیست ها علیه مردم فلسطین در اراضی اشغالی و توقف ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی موضوعات اساسی مطرح شده در این چهار قطعنامه بودند. 

رژیم صهیونیستی، در سال های اخیر بدون توجه به قطعنامه های سازمان ملل و با همراهی آشکار دولت های غربی سیاست های مخرب و نژادپرستانه خود را در سرزمین های اشغالی اجرا کرده است. اشغال زمین های متعلق به فلسطینی ها و ساخت شهرک های صهیونیست نشین، حملات مداوم به زنان و کودکان بی دفاع و حتی بازداشت کودکان خردسال تنها بخش کوچکی از جنایات روزمره صهیونیست ها است. 

با توجه به شرایط جهانی و پس از تحولات عملیات طوفان الاقصی، بخش قابل توجهی از مردم و گروههای حامی حقوق بشر در غرب آشکارا به جنایات رژیم صهیونیستی اعتراض می کنند.

تصویب این قطعنامه ها، از این جهت اهمیت پیدا می کند که نشان می دهد کشورهای مستقل و جامعه جهانی مصمم به تنبیه عاملان جنایت ها در غزه هستند و صهیونیست ها با سابقه سیاه خود در کشتار و نسل کشی مردم فلسطین به عنوان  متهمین اصلی شناخته می شوند. 

رژیم صهیونیستی، با حمایت مستقیم آمریکا به جنایت های غیر انسانی خود ادامه می دهد و تصویب این قطعنامه ها هرچند به عنوان سندی تاریخی ثبت خواهد شد اما موضوع مجازات جنایتکاران نباید تنها به صدور چند قطعنامه محدود باشد.

همسویی و همکاری کشورهای مستقل و جهان اسلام می تواند عامل موثری برای پیگیری محاکمه و مجازات سران جنایتکار رژیم صهیونیستی باشد. 

نویسنده: احسان شاه ابراهیم

117