ایران پرس- «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری امریکا بخشی از اختیارات خود را در قالب فرمانده کل نیروهای مسلح امریکا به وزیر دفاع این کشور واگذار کرد.

بر اساس این تصمیم، اختیار تعیین شمار نظامیان امریکایی در سوریه و عراق به وزیردفاع امریکا تفویض می شود.

از این پس، «جیمز ماتیس»، وزیر دفاع امریکا و مشاورانش بدون کسب مجوز از دونالد ترامپ به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح می توانند به هر میزان که صلاح بدانند، نیرو به عراق و سوریه اعزام کنند. 

البته این اولین اقدام ترامپ در تفویض اختیارات خود به وزارت دفاع و ارتش نیست.

چند هفته پیش فرماندهی ارتش امریکا برای نخستین بار از بزرگترین بمب غیر اتمی این کشور موسوم به «مادر تمام بمب ها» در حمله به مواضعی در افغانستان استفاده کرد.

پس از این اقدام جنجالی، اعلام شد که ترامپ اختیار انجام چنین اقداماتی را به ارتش واگذار کرده بود.

اکنون نیز اختیار تنظیم تعداد نظامیان امریکایی در عراق و سوریه به وزارت دفاع امریکا واگذار می شود.

تشدید تهدیدهای امنیتی امریکا با افزایش اختیارات فرماندهان ارتش

حامیان دیدگاه افزایش اختیارات وزارت دفاع معتقدند، جنگ با دشمن اقتضا می کند که فرماندهان در میدان نبرد به سرعت تصمیم گیری کنند و اتلاف وقت به دلیل اخذ دستورات از سرفرماندهی ارتش، می تواند خسارات بار باشد.

به همین دلیل همواره فرماندهان نظامی امریکا وزارت دفاع و کاخ سفید را برای افزایش اختیارات خود تحت فشار قرار می دهند. 

با این حال، افزایش اختیارات فرماندهان ارتش، خطر ماجراجویی های نظامی را برای کشوری همچون امریکا که در حال حاضر در چندین جبهه در حال نبرد است، افزایش می دهد.

ضمن این که واگذاری برخی تصمیم گیری ها به ارتش، امکان اطلاع رسانی در مورد عملیات نظامی را کاهش می دهد.

تجربه جنگ ویتنام در دهه 1960 نشان داد که مداخله تدریجی ارتش در فراسوی مرزها و دور از دید افکار عمومی، چه کابوسی را برای امریکا به همراه آورد.

اکنون نیم قرن پس از آن تجربه، به نظر می رسد، دولت کنونی امریکا در مسیر مشابهی قرار گرفته است. 

عواقب افزایش اختیارات فرماندهان ارتش امریکا

در حال حاضر بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی پنتاگون، امریکا باید در عراق 5 هزار و 262 نیرو و در سوریه 503 نیرو داشته باشد.

این در حالی است که تخمین زده می شود، تعداد نیروهای واقعی ارتش امریکا در این دو کشور بیش از این ارقام باشد.

با واگذاری اختیارات فرمانده کل نیروهای مسلح امریکا در تعیین تعداد نیروهای امریکایی حاضر در عراق و سوریه، به وزیر دفاع، پنتاگون قادر خواهند بود شمار نظامیان امریکایی در عراق و سوریه را افزایش دهد.

وزیر دفاع همچنین قادر خواهد بود، با محرمانه اعلام کردن اطلاعات مربوط به حضور نظامیان امریکایی در این دو کشور، روند اطلاع رسانی به افکار عمومی را نیز مختل کند. 

با توجه به چنین مخاطراتی، به نظر می رسد دولت ترامپ قدم به قدم به سمت درگیری بیشتر در جنگ های منطقه غرب آسیا پیش می رود.

در حالی که پیش از این ترامپ در دوران رقابت های انتخابات ریاست جمهوری امریکا به کرات دولت های این کشور را به دلیل شرکت در جنگ های افغانستان و عراق سرزنش می کرد.

وی بارها اعلام کرد که اگر مقامات امریکایی شش تریلیون دلار هزینه های این دو جنگ را در داخل امریکا سرمایه گذاری کرده بود، می توانستند حداقل دوبار زیر ساخت های فرسوده امریکا را ترمیم کنند. 

دونالد ترامپ در ادامه مسیر سیاست های جنگ طلبانه دولت های پیشین آمریکا 

با این حال، دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری و فرماندهی کل نیروهای مسلح امریکا نه فقط ادامه مسیر طی شده توسط دولت های قبلی را در پیش گرفته، بلکه اختیارات بیشتری را نیز به نظامیان داده است.

با واگذاری سه سمت مهم وزارت دفاع، وزارت امنیت داخلی و مشاور امنیت ملی به سه ژنرال، کابینه ترامپ، نظامی ترین کابینه امریکا لقب گرفته است.

اقدامات اخیر رییس جمهوری امریکا در صدور فرمان شلیک موشک های کروز به سوریه، تقویت توان نظامی امریکا در اطراف شبه جزیره کره، پرتاب «مادر تمام بمب ها» در افغانستان و اکنون، واگذاری اختیارات به ارتش، بیانگر تشدید روحیه نظامی‌گری در ساختار سیاسی امریکا است.116/110

بیشتر بخوانید:

 دستور کار دولت ترامپ برای ایجاد منطقه امن در خاک سوریه مورد تائید وزارت دفاع نشد

"جیمز ماتیس" نامزد ترامپ برای وزارت دفاع

ترامپ با قدرت نمایی نظامی می خواهد چه کسانی را بترساند؟

تصمیم ترامپ به افزایش بودجه نظامی آمریکا/تحلیل