ایران پرس- حزب اسلامی "النهضه" تونس به ریاست "راشد الغنوشی" با کسب 52 کرسی، پیروز انتخابات پارلمانی این کشور شد، بدین ترتیب بر اساس قانون اساسی تونس، این حزب مکلف است در بازه زمانی حداکثر دو ماه، دولت تشکیل دهد و رای اعتماد پارلمان را کسب کند.

در این انتخابات که دومین دور انتخابات پارلمانی تونس از زمان تصویب قانون اساسی در سال 2014 و سومین انتخابات پارلمانی پس از  تحولات و جنبش مردمی سال 2011 در این کشور است، بیش از 15 هزار نامزد برای تصاحب 217 کرسی در پارلمان تونس با یکدیگر رقابت کردند.

براساس اعلام کمیته عالی انتخابات تونس، پس از "النهضه"، حزب "قلب تونس" به ریاست "نبیل القروی" نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور 37 کرسی، حزب "جریان دموکراسی" 22 کرسی، حزب "ائتلاف کرامت" 21 کرسی و حزب "قانونی آزاد" 17 کرسی در پارلمان این کشور تصاحب کردند.

میزان مشارکت در این انتخابات نیز 41.31 اعلام شده است.این انتخابات در حالی برگزار شد که قرار است دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس نیز 13 اکتبر با حضور"قیس سعید علی" نامزد مستقل و "نبیل القروی" از حزب قلب تونس که در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور بیشترین رای را کسب کردند، برگزار شود.

"قیس سعید" از حمایت حزب النهضه برخوردار است و اکنون با پیروزی النهضه در انتخابات پارلمانی زمینه مساعدتری برای پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری فراهم شده است.

"عماد الخمیری"سخنگوی النهضه تونس اعلام کرد: این حزب از همه طرفداران خود می‌ خواهد تا به قیس سعید رأی دهند و پس از انتخابات نیز تلاش خواهد کرد تا خواسته‌های مردم در جریان انتخابات محقق شود.

این در حالی است که در تحولی دیگر، دادگاه تجدیدنظر تونس روز گذشته به آزادی "نبیل القروی" نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری رای داد.

" القروی" به اتهام فساد مالی و پولشویی مدتهاست در زندان به سر می برد و مبارزات انتخاباتی خود را نیز از زندان دنبال می کرد.

اکنون با آزادی وی از یکسو و از سوی دیگر پیروزی حزب النهضه در انتخابات پارلمانی شرایط سیاسی و مبارزات انتخاباتی برای دور دوم ریاست جمهوری تونس وارد مرحله جدیدی شده است.

انتخابات ریاست جمهوری تونس در حالی برگزار می شود که، مبارزه با فساد، حفظ استقلال، حل مشکلات اقتصادی، توسعه اجتماعی و سیاسی، برقراری عدالت، و برقراری امنیت از مهمترین دغدغه های شهروندان این کشور است از این رو اکثر نامزدهای انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری این کشور رسیدن به شرایط مطلوب و مبارزه با این مشکلات به ویژه مبارزه با فساد را که اکنون یکی معضلات جدی است، وعده داده اند.

بسیاری از صاحبنظران تونس معتقدند پدیده فساد بعد از 14 ژانویه سال 2011 (روز پیروزی جنبش مردمی در تونس) تشدید شده است.

"راشد الغنوشی"رهبر حزب النهضه در نخستین سخنرانی خود پس از اعلام پیروزی این حزب در انتخابات پارلمانی تاکید کرد: حزبش به مبارزه با فقر و فساد در تونس خواهد پرداخت و نهادهای کشور را ارتقا خواهد داد.

حل مشکلات اقتصادی، کاهش بیکاری، موضوع مهم دیگری است.

براساس آمارهای منتشر شده میزان بیکاری در میان جوانان 15 تا 24 ساله در تونس به 30 درصد رسیده است.

میزان تورم نیز نسبت به دهه گذشته به 2 برابر افزایش یافته به طوری که بسیاری از خانواده ها نمی توانند هزینه مواد غذایی روزانه،گاز، برق و سوخت را پرداخت کنند.

افزایش آزادی های اجتماعی و سیاسی و نهادینه کردن روند دموکراسی در این کشور از دیگر آرمان های شهروندان تونسی است.

مردم تونس روزهای سرنوشت سازی را پشت سر می گذارند و به نظر می رسد با وجود همه اختلاف سلیقه ها، حفظ دستاوردهای جنبش مردمی سال 2011 این کشور تا حدی مد نظر همه گروه های سیاسی و احزاب این کشور قرار دارد، از این رو اگرچه پیروزی حزب النهضه در انتخابات پارلمانی دستاورد مهمی برای این حزب محسوب می شود اما نتیجه انتخابات ریاست جمهوری با توجه به اختیارات رئیس جمهوری در تونس، در کنار انتخابات پارلمانی، مسیر آینده این کشور را رقم خواهد زد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

بیشتربخوانید:

حزب اسلامی "النهضه" پیروز انتخابات پارلمانی تونس

ابراز خرسندی ایران از برگزاری موفقیت‌آمیز انتخابات در تونس

138/118