جمهوری تاتارستان کتابی از برجسته ترین افسانه ها و نوشته های اساطیری این سرزمین را به زبان فارسی چاپ و منتشر کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، کتاب افسانه ها و اساطیر تاتاری روز چهارشنبه در آئین ویژه ای با حضور «علی بمان اقبالی زارچ» سرکنسول ایران در قازان، خانم «گوزل شریپووا» معاون وزیر فرهنگ جمهوری تاتارستان روسیه و شماری از شخصیت ها و چهره های فرهنگی این جمهوری که زبان فارسی در آن سابقه دیرینه ای دارد، رونمایی شد.

در این کتاب سه زبانه (روسی ، فارسی و تاتاری) که با تلاش وزارت فرهنگ تاتارستان در 120 صفحه چاپ شده است، جایگاه زبان فارسی در غنای ادبی سروده ها و آثار ادیبان تاتارستانی و لزوم تقویت مناسبات فرهنگی دو ملت تشریح و این زبان منتقل کننده دستاوردهای تمدنی ایرانیان و همچنین دوره درخشش تمدن و فرهنگ شرق معرفی شده است.

در حاشیه این مراسم اقبالی زارچ در مذاکره با شریپووا ضمن ارزشمند خواندن چاپ و انتشار این کتاب، برنامه های فرهنگی مختلف را برای اجرا در سال جاری میلادی بررسی کرد.

لزوم توسعه همکاری های فرهنگی ایران و تاتارستان

اقبالی زارچ با اشاره به سفر اخیر «رستم مینیخانف» رئیس جمهور تاتارستان و هیات همراه به ایران و مذاکرات انجام شده در مشهد و تهران، توسعه همکاری های فرهنگی را از موارد مهم مورد توافق در دیدارها برشمرد.

سرکنسول ایران، همکاری در زمینه نسخ خطی، شرکت گروههای تاتاری در جشنواره بین المللی موسیقی فجر، برگزاری هفته تاتارستان در مشهد با توجه به انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017، برگزاری کارگاههای آموزشی توسط اساتید موسیقی و گشایش غرفه دائمی نوروز در موزه ملی تاتارستان را از جمله برنامه های قابل اجرا پیشنهاد کرد.

استقبال تاتارستان از گسترش همکاری های فرهنگی با ایران

شریپووا هم در این دیدار با اشاره به محبوبیت فرهنگ و تمدن ایران در تاتارستان و استقبال مردم این جمهوری از برنامه های فرهنگی ایرانی، اظهار کرد: موسیقی، هنر، خطاطی، صنایع دستی، تاریخ، میراث مشترک و جلوه های رنگارنگ فرهنگ وهنر ایرانیان همواره مورد توجه مردم تاتارستان بوده و هست و از گسترش همکاری ها در این حوزه استقبال می کنیم.

زبان فارسی با قدمتی چندصد ساله در تاتارستان مورد توجه ویژه ای قرار دارد، ولی از قرن 19 با تلاش های قیوم ناصری ادیب بزرگ تاتاری و ترجمه قابوسنامه و شفای ابن سینا، دوره طلایی آن شکل گرفت.

سروده های سعدی، حافظ، خیام و فردوسی هم در تاتارستان به ویژه بین ادیبان و زبان آموز فارسی این جمهوری طرفداران زیادی دارد.

جمهوری تاتارستان با 68 هزار کیلومتر مربع وسعت و سه میلیون و 800 هزار نفر جمعیت در منطقه ولگای روسیه از مناطق توسعه یافته این کشور در حوزه های اقتصادی به ویژه صنعت و فعالیت های نفتی و همچنین فرهنگی و هنری است.115/112

بیشتر بخوانید:

ورود رئیس جمهوری تاتارستان روسیه به مشهد

رئیس مجلس تاتارستان: پیروزی انقلاب، ایران را به قدرت جهانی تبدیل کرد