چاک شومر گفت: در رابطه با موضوع چین به نظر می رسد، دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا سیاستی را در پیش گرفته که برای یک هدف جدید طراحی شده و به دنبال آن است که چین را دوباره تقویت کند.
در پیش بودن مذاکرات جاری میان آمریکا و چین و اعلام حمایت رسمی رئیس جمهوری آمریکا از یک شرکت چینی مسئله را بسیار پیچیده میکند.
توئیت ترامپ درباره حمایت آمریکا از شرکت «زد تی ای» چین بسیاری را شگفت زده کرده است و برخی معتقدند، این برای دونالد ترامپ اهرم فشاری برای جلوگیری از شروع جنگ تجاری با چین است.
وزارت بازرگانی آمریکا ماه گذشته میلادی به علت دور زدن تحریم های کره شمالی و ایران به مدت هفت سال دسترسی شرکت مخابرات چین را به قطعات آمریکایی ممنوع کرد، اما رئیس جمهوری آمریکا اندکی پس از آن با انتشار یک توئیت از این شرکت حمایت و اعلام کرد به شرکت چینی کمک می کند تا بار دیگر به بازار داد و ستد باز گردد.
دخالت رئیس جمهوری آمریکا در پرونده ای که مربوط به وزارت بازرگانی است، باعث شگفتی ناظران شده که تحریم های قانون گذاری را با مذاکرات تجاری ترکیب کرده است.
بازگشت آمریکا به مسیر همکاری اقتصادی با چین
مذاکره رئیس جمهوری آمریکا با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین و توافق بر سر این موضوع که شرکت چینی به فعالیت خود در آمریکا باز گردد در واقع بخشی از مذاکرات تجاری میان دو کشور در بالاترین سطح است.
این توئیت در واقع نوعی آشتی و تلاش ترامپ برای حل مشکلات تجاری با چین است، تاکنون وزارت بازرگانی آمریکا واکنشی به این سخنان دونالد ترامپ نشان نداده است.
همچنین امریکا می تواند از این وضعیت به عنوان برگ برنده برای چانه زنی با دولت چین استفاده کند.
چرخش واشنگتن درقبال همکاری اقتصادی با چین
ناظران در آمریکا میگویند این توییت تغییر لحن چشمگیری از سوی ترامپ است که همواره چین را به ازمیان بردن اشتغال در کشورش متهم کرده بود.
در مقابل این تغییر لحن و رویه آمریکا، پکن موافقت میکند تا کالاهای آمریکایی بیشتری را خریداری کرده و محدودیتهای اعمال شده علیه بخش کشاورزی آمریکا را لغو کند.
«چاس فریمن» کارشناس ارشد آمریکا در امور چین ضمن بینتیجه خواندن نسخههای رئیس جمهوری آمریکا برای درمان مشکلات تجاری این کشور معتقد است، پیش بینی مناقشات تجاری با چین به ضرر آمریکا خواهد بود.
تغییر رویه آمریکا در قبال چین در حالی است که نه تنها رئیس جمهوری آمریکا بلکه آژانسهای اطلاعاتی آمریکا نیز شرکت «زد تی ان» را برای آمریکا یک تهدید امنیت سایبری محسوب می کردند.
این تغییر رویه در واقع خبر از یک عقب نشینی از مواضع و تلاش برای بهبود روابط و حل مشکلات تجاری با چین است.
این عقب نشینی همچنین نشان داد که به رغم فضاسازیهای رسانهای آمریکا، این کشور توانایی مقابله با اقتصادهای مستقل را ندارد و اقداماتش از حد شعار فراتر نمی رود.
نویسنده: علی اصغر طرازنده
116/120
بیشتر بخوانید:
مذاکرات تجاری آمریکا و چین درسایه مناقشه تعرفهای/ تحلیل
واکنش اتحادیه های تجاری چین به افزایش تعرفه های نامتعارف آمریکا
واکنش چین به تعرفههای جدید آمریکا