تعویق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کنگو، ایستادگی مخالفان در برابر رئیس جمهوری و درگیری های خونین، این کشور را با بن بست سیاسی مواجه کرده است.

به گزارش لوموند، موجی از تنش ها روز سه شنبه جمهوری دمکراتیک کنگو را فراگرفت، چرا که دوره ریاست جمهوری ژوزف کابیلا، به پایان رسیده، اما وی به رای دیوان قانون اساسی، با تشکیل دولت آشتی و معرفی سامی بادیبانگاSamy Badibanga برای سمت نخست وزیری از اردوگاه مخالفان تا مهیا شدن زمینه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قدرت را همچنان در دست خواهد داشت. همین مسئله اعتراض بخش بزرگی از مخالفان را بر عهده داشته است.

ژوزف کابیلا در سال دو هزار و یک پس از قتل پدرش که او نیز رئیس جمهوری کنگو بود، و در سن بیست و نه سالگی کرسی ریاست جمهوری را تصاحب کرد و به نظر نمی رسد که قصد کناره گیری داشته باشد. کابیلا در پایان دوران ریاست جمهوری خود اوضاع را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نامساعد خواند و بعد از مذاکره و عقد توافق با گروه کوچکی از مخالفان تا برگزاری انتخابات رئیس جمهوری کنگو خواهد بود.

اما اتین چیسکدی Tshisekedi اصلی ترین رهبر مخالفان مردم را به اعتراض صلح آمیز در برابر کابیلا دعوت کرده است. چیسکدی دوشنبه پیش در سخنانی، مشروعیت کابیلا را زیر سوال برد و وی را به نقض عامدانه قانون اساسی متهم کرد.

کنگویی ها در شهرهای مختلف از جمله کینشاسا پایتخت جمهور دمکراتیک کنگو، در آخرین روز از ریاست جمهوری کابیلا از خانه های شان خارج شدند و تظاهراتی پراکنده در شهر برگزار شد. این تظاهرات که از سوی دولت غیر قانونی اعلام شده بود، در کینشاسا نُه و در لومومباشی دومین شهر مهم  کنگو سه کشته برجای گذاشت. این در حالی است که منابع حقوق بشری شمار تلفات روز سه شنبه را نوزده نفر و تعداد مجروحان را چهل و پنج نفر اعلام کرده اند. نیروهای سازمان ملل در جمهوری دمکراتیک کنگو روز سه شنبه نسبت به افزایش دستگیری ها در روزهای اخیر ابراز نگرانی کردند. مردم کنگو در سال های هزار و نهصد و نود و شش و دو هزار و سه، دو جنگ داخلی خونین را تجربه کرده اند و جامعه بین الملل، نگران از بروز جنگی دیگر در این کشور هفتاد میلیون نفری، بارها طرف های کنگویی را به خویشتن داری دعوت کرده است.