ایران پرس- فرانسه و شماری از شرکت‌های این کشور در سرکوب مردم مصر مشارکت داشته‌اند.

فدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های حقوق‌بشر، موسسه حقوق بشر مصر، اتحادیه حقوق بشر و سازمان پایش خرید و فروش تسلیحات با انتشار گزارش مشترک 64 صفحه‌ای اعلام کردند: دولت فرانسه و شماری از شرکت‌های این کشور با تامین سلاح، تجهیزات و شبکه‌های نظارتی برای رژیم «عبدالفتاح السیسی»، عملا در سرکوب مردم مصر مشارکت داشته‌اند.

پاریس در سال‌های 2010 تا 2016 سلاح‌های جنگی در اختیار مصر قرار داده است.

ارزش سلاح‌ها و تجهیزات نظامی که فرانسه در اختیار رژیم مصر گذاشته، از 39 میلیون و 600 هزار یورو به یک میلیارد و 300 میلیون یورو رسیده است.

فرانسه با فروش نرم افزارهای پیشرفته و تجهیزات رایانه به رژیم مصر، به این رژیم در ایجاد ساختار کنترلی شدید کمک کرده است تا دولت السیسی بتواند هرگونه نارضایی و انگیزه برای بسیج اعتراض‌ها را در نطفه خفه کند.

این درحالی است که شورای امور خارجی اتحادیه اروپا در سال 2013 اعلام کرد: کشورهای عضو این نهاد تصمیم گرفته‌اند صادرات هر نوع تجهیزاتی که از آن در سرکوب‌های داخلی استفاده شود به حالت تعلیق در آید؛ درخواستی که با بی توجهی کامل کشورهای اروپایی مواجه شده است.

بریتانیا و آلمان از دیگر کشورهای اروپایی هستند که در تجهیز حکومت‌های سرکوب‌گر بسیار فعال‌اند.

طراحی قراردادهای تسلیحاتی مخفیانه برای صادرات سلاح به کشورهایی مانند بحرین و عربستان که سابقه نقض گسترده حقوق بشر دارند از اقدامات متناقض بریتانیا، فرانسه و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.

این کشورها بر خلاف مصوبات پارلمان‌های اروپایی به انعقاد قراردادهای تسلیحاتی با رژیم های سرکوب گر روی می آورند.

در واقع، دولت‌های اروپایی در انتخاب میان دو گزینه حقوق بشر و سود کلان فروش تسلیحات به این کشورها، مدت‌هاست که منافع اقتصادی را انتخاب کرده‌اند.

«فابیان همیلتون» وزیر صلح کابینه سایه در بریتانیا می‌گوید:

"باید درباره افزایش صادرات سلاح به کشورهایی با سابقه سوال برانگیز حقوق بشری در خاورمیانه و شمال آفریقا بازبینی شود. بریتانیا باید در مقابله با کشورهای ناقض حقوق بشر الگو باشد، اما در حال حاضر سیاست دولت در این خصوص تناقض دارد."

به نظر می رسد، دولت‌های اروپایی خود را در نقطه مقابل افکار عمومی اروپا قرار داده و به رغم درخواست نمایندگان پارلمان‌های اروپایی تاکنون هیچ اقدامی در جهت کاهش یا قطع صادرات تسلیحات و تجهیزات به رژیم‌های سرکوب‌گر انجام نداده‌اند.

شعارهای حقوق بشری اروپایی‌ها و آمریکا تنها زمانی که منافعشان اقتضا کند، مانند حمایت از گروه تروریستی داعش در سوریه، برجسته می‌شود، اما در بسیاری از مواردی که مردم غیرنظامی قربانی تسلیحات و تجهیزات صادراتی آنها می‌شود تنها نظاره‌گر و ساکت هستند.

با توجه به سیاست‌های منافع جویانه دولت‌های غربی بعید است تغییری در سیاست‌های منفعت‌طلبانه آنها به وجود آید.

نویسنده: علی اصغر طرازنده

116/120

بیشتر بخوانید:

افشای نقش فرانسه در سرکوب ملت مصر