ایران پرس - سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به منامه - که همزمان با سرکوب انقلاب مردم بحرین انجام شد - با امضای چهار سند همکاری نظامی و اقتصادی به پایان رسید.

 در  این سفر، دولت منامه؛ نشان عالی بحرین را به رئیس جمهوری ترکیه تقدیم کرد.

 سفر دوره ای رئیس جمهوری ترکیه به سه کشور عرب حاشیه خلیج فارس شامل بحرین، عربستان و قطر، روز یکشنبه  ( 12 فوریه ) آغاز شد و تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت.

اردوغان و پادشاه بحرین

 

 پادشاه بحرین در شرایطی از رئیس جمهوری ترکیه تمجید کرد که، آنکارا  به تازگی روابط خود را با رژیم اشغالگر قدس، به عنوان دشمن اصلی مردم فلسطین و جهان اسلام، از سر گرفته است.

  رژیم آل خلیفه نیز برخلاف سیاست های اعلامی و در اقدامی بی سابقه،  به تازگی میزبان یک هیات رژیم صهیونیستی بود که، این اقدام با واکنش شدید مردم بحرین روبرو شد.

جدا از سفر دوره ای رجب طیب اردوغان به سه کشور حاشیه خلیج فارس و امضای اسناد همکاری دوجانبه، باید گفت: ترکیه و بحرین از جمله کشورهای ناآرام محسوب می شوند و هر دو کشور با بحران های داخلی و منطقه ای مواجه هستند.

ترکیه با هدف سرکوب عاملان کودتای نافرجام ماه ژوئیه، طی چند ماه گذشته صدها هزار تن از مخالفان خود را به بهانه حمایت و همراهی با « فتح الله گولن» رهبر معنوی نورچی های این کشور، بازداشت، زندانی و یا از کار برکنار کرده است.

سرکوب مطبوعات در ترکیه

 

روند بازداشت حامیان گولن در داخل ترکیه همچنان ادامه دارد. در عین حال، درگیری با حزب کارگران کردستان ترکیه ( پ ک ک ) و تلاش به منظور نابودی کامل اعضای این حزب، موجب تشدید تنش و درگیری میان دولت آنکارا با کردهای ترکیه شده است.

در این راستا، علاوه بر اعتراض های روزانه داخلی، در کشورهای اروپایی نیز علیه سیاست های دولت آنکارا به رهبری رجب طیب اردوغان تظاهرات برگزار می شود.  

مداخله نظامی ارتش ترکیه در امور داخلی کشورهای همسایه یعنی سوریه و عراق نیز با مخالفت های جدی احزاب مخالف و برخی اقشار مردم ترکیه مواجه شده است.

دخالت نظامی ترکیه در سوریه 

 

درحالی که، دولت های قانونی دمشق و بغداد، اقدام دولت ترکیه برای پیاده کردن نیرو را اشغال سوریه و عراق قلمداد کرده اند و بر خروج از اراضی این کشورها تاکید دارند.

 این معضلات موجب شده است که، ارزش پول ملی ترکیه کاهش یابد و اقتصاد این کشور به شدت متزلزل گردد. همزمان دولت آنکارا قصد دارد همه پرسی اصلاحات قانون اساسی ترکیه را برگزار کند. درصورت تصویب این همه پرسی، شخص رئیس جمهوری به قدرت مطلق در ترکیه تبدیل خواهد شد.

در مقابل، طرف دیگر ترکیه یعنی بحرین نیز وضعیت مشابهی دارد. این کشور از روز 14 فوریه سال 2011 میلادی، شاهد انقلاب مردمی علیه رژیم آل خلیفه بوده است.

 مردم مسلمان بحرین خواهان اصلاحات سیاسی، آزادی بیان، برقراری عدالت، رفع تبعیض و روی کار آمدن حاکمیتی منتخب خود ، در این کشور هستند .

رژیم آل خلیفه اما همواره با سرکوب و اعمال خشونت ، به استقبال اعتراض های مدنی مردم این کشور رفته است. در واقع، برغم درخواست های مدنی مردم بحرین، دولت منامه با خشونت و گلوله پاسخ مردم را ‌داده است.

در مجموع، با توجه به اهداف مشخص رهبران ترکیه و کشورهای مرتجع عرب حاشیه خلیج فارس در زمینه سرکوب های داخلی و اهداف مشترک منطقه ای، بعید است که، سفر جاری آقای رجب طیب اردوغان به این کشورها به نتیجه مطلوب ملت ها منجر شود.113/111

بیشتربخوانید:

 

سفر رئیس جمهور ترکیه به بحرین/ اعطای نشان عالی پادشاه بحرین به اردوغان

سفر چهار روزه اردوغان به سه کشور حوزه خلیج فارس

اردوغان درتلاش برای بهبود روابط ترکیه و آمریکا

 

اردوغان و پادشاه بحرین
سرکوب مطبوعات در ترکیه
دخالت نظامی ترکیه در سوریه