به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل از مواضع غرب و جامعه بین الملل در مواجهه با تروریسم انتقاد کرد.
سفیر چین در سازمان ملل در ادامه گفت: پکن حمله به کنسولگری ایران در حلب را محکوم کرده و خواستار آن است که جامعه جهانی از حکومت سوریه حمایت کند.
«واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز در نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات سوریه افزود: تروریستهای سوریه از سوی آمریکا و متحدان آن حمایت می شوند.
سفیر دولت ولادیمیر پوتین در سازمان ملل در سخنان خود گفت: آمریکا از نماینده سازمان منفور کلاهسفیدها دعوت کرد تا بدون مشورت با کسی در این نشست حضور یابد.
نبنزیا اضافه کرد که درباره حضور نظامیان و مستشاران اطلاعاتی اوکراین در سوریه و تجهیز و آموزش نیروهای هیئت تحریرالشام بارها سخن گفته و انتقاد کرده ایم.
سفیر روسیه در سازمان ملل اضافه کرد: از اینکه سازمان ملل حاضر به محکوم کردن حمله تروریستی در سوریه نشده است، عمیقا نگران و متاسف هستیم.
«گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز در نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات اخیر سوریه گفت: هیچ راه حل نظامی برای این درگیری وجود ندارد.
وی افزود: اگر شاهد تنشزدایی و حرکت سریع به سوی یک فرآیند سیاسی جدی نباشیم که طرفهای سوری و بازیگران کلیدی بینالمللی را شامل شود، بیم آن می رود، شاهد تعمیق بحران باشیم.
این مقام سازمان ملل با پرداختن به تحولات جاری در سوریه در ابتدای سخنانش و ابراز نگرانی درباره وضعیت غیرنظامیان و اقلیتهای مذهبی و نژادی، از همه طرفها خواست تا از جان غیرنظامیان محافظت کنند.
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره تحولات سوریه به درخواست دمشق و حمایت روسیه، چین و الجزایر و در پی حملات گروههای تروریستی به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب عصر سه شنبه به وقت محلی، ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ برابر با سوم دسامبر ۲۰۲۴ برگزار شد.
گروههای تروریستی از بامداد ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق مختلف شهر غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.125