معاون وزارت دارایی در امور بین الملل ژاپن اعلام کرد دولت این کشور تصمیم دارد در فرآیند عادی‌سازی پرونده جمهوری اسلامی ایران در FATF کمک کند. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس از دهلی نو، در دیدار میتسوتوشی کاجیکاوا معاون وزارت دارایی در امور بین‌الملل کشور ژاپن با هادی خانی دبیر رئیس مرکز اطلاعات مالی جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه اجلاس گروه منطقه‌ای اوراسیا، طرف ژاپنی اعلام کرد که دولت این کشور تصمیم دارد در فرآیند عادی‌سازی پرونده جمهوری اسلامی ایران در FATF کمک کند و صدای ایران در بین کشورهای گروه ۷ به‌عنوان مؤسسان گروه ویژه اقدام مالی در زمینه اقدامات به‌عمل‌آمده در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم باشد. 

چهل و یکمین نشست عمومی گروه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا EAG در شهر ایندور هندوستان به کار خود پایان داد.
در هفته عمومی گروه اوراسیا که از پنج تا نه  آذر برگزار شد، هیئت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر به سرپرستی هادی خانی معاون وزیر اقتصاد و رئیس مرکز اطلاعات مالی حضور داشت.

 حدود ۲۰۰نفر از سراسر دنیا در قالب هیئت های نمایندگی کشورهای عضو و ناظر و کارشناسان FATF، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در این نشست حضور داشتند.
در حاشیه اجلاس اوراسیا، مرکز ملی اطلاعات مالی ایران و دبیرخانه گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی اوراسیا EAG برای اخذ مشاوره‌های فنی و حقوقی در تکمیل برنامه اقدام جمهوری اسلامی ایران با گروه ویژه اقدام مالی FATF به توافق رسیدند.

همچنین برای اولین‌بار لوح شایستگی گروه اوراسیا به جمهوری اسلامی ایران به پاس  مشارکت فعال در پیشبرد برنامه‌های این گروه در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اعطا شد.

 یوری چیخانچین، رئیس گروه مقابله با پولشویی اوراسیا EAG در اختتامیه این نشست در جمع خبرنگاران گفت که نیاز فوری به داشتن یک مکانیسم واحد برای بررسی تأمین مالی گروه‌های تروریستی که تهدیدی برای صلح و ثبات جهانی هستند، وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه پولشویی و ارزهای دیجیتال منابع اصلی تأمین مالی سازمان‌های تروریستی هستند، تأکید کرد: جهان باید یک مکانیسم واحد برای مهار حمایت از تروریسم ایجاد کند.

 یکی از نکات این نشست، بررسی و تصویب گزارش ارزیابی متقابل هند و قدردانی از این کشور به علت تلاش‌هایش برای اجرای اقدامات علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم بود.

در این جلسه همچنین گزارش پیشرفت کشور تاجیکستان  بررسی و در مورد خطرات نوظهور پولشویی و تأمین مالی تروریسم در سال ۲۰۲۴ بحث و گفت‌وگو شد. 

همچنین چالش‌های جدید، از جمله استفاده از ارزهای دیجیتال، پولشویی‌های حرفه‌ای و حساب‌های پروکسی مورد تبادل نظر قرار گرفت و نمایندگان حاضر بهترین شیوه‌ها را برای مبارزه با این تهدیدات با تمرکز بر سیستم‌های ملی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و پیشرفت‌های علمی و همکاری بین سازمانی به اشتراک گذاشتند. 
در این نشست همچنین درخواست  امارات متحده عربی برای وضع ناظر گروه اوراسیا تأیید شد.

 به‌روزرسانی ابتکارات به رهبری روسیه، از جمله جنبش بین‌المللی امنیت مالی و المپیاد امنیت مالی نیز  بررسی شد. 

کارگاه‌های آموزشی در مورد نوآوری در بخش مالی و ارزیابی خطر پذیری اشخاص حقوقی نیز برگزار شد که بینش‌هایی را در مورد راهبردهای نوین مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم ارائه کرد.

303