ایران پرس- مسئول اداره بهداشت و درمان ولایت هلمند افغانستان اعلام کرد، 600 هزار کودک در این ولایت به علت ممانعت طالبان از واکسیناسیون فلج اطفال محروم هستند.

به گفته «عصمت الله همت» از مجموع هشتصد هزار کودک واجد شرایط دریافت واکسن فلج اطفال، فقط دویست هزار کودک در هفت ماه اخیر واکسینه شده‌اند. این درحالی است که از آغاز سال جاری میلادی نوزده مورد جدید بیماری فلج اطفال در سراسر افغانستان به ویژه ولایت‌های اروزگان، هلمند و قندهار ثبت شده است.

ممانعت طالبان از اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال کودکان باعث شده‌است افغانستان در کنار پاکستان و نیجریه سه کشوری باشند که کودکان در این کشورها همچنان از بیماری فلج اطفال رنج می‌برند.

طالبان اختلاف نظر در مورد شیوه اجرای این طرح را به‌عنوان بهانه ممانعت از واکسینه کردن کودکان مطرح می‌کند و این در حالی است که ماموران اداره بهداشت براساس ضوابط و روش‌های خود اقدام به اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال کودکان می‌کنند.

اما از دیدگاه طالبان آنان می‌توانند عوامل نفوذی و یا جاسوس باشند که می‌کوشند وارد زندگی مردم شوند.

ممانعت طالبان از اجرای این برنامه در ولایت هلمند هشداری به دولت افغانستان نیز است که نمی‌تواند حاکمیت خود را حتی برای اجرای طرح‌های بهداشتی در مناطق مختلف اعمال نماید.

پیشتر برخی خانواده‌ها نیز در افغانستان با واکسینه کردن فرزندانشان مخالف بودند اما با افزایش آگاهی مردم این شرایط تغییر کرده‌است و اکنون مردم افغانستان خواهان همکاری ملی برای اجرای طرح مقابله با فلج اطفال هستند.

«گلا خان ایوب» کارشناس اداره بهداشت افغانستان در این باره گفت: پیشتر برخی خانوادهها در مناطق مختلف افغانستان، تحت تاثیر تبلیغات نادرست درمورد واکسن فلج اطفال، مانع اجرای آن می‌شدند اما با افزایش سطح آگاهی مردم از ان استقبال می‌کنند و به مساله ملی تبدیل شده است.

از دیدگاه نهادهای مدنی و بهداشتی درافغانستان ممانعت طالبان از واکسینه کردن کودکان پیامدهای بسیار زیانباری برای نسل آینده افغانستان به دنبال خواهد داشت و بدون تردید آیندگان در این کشور طالبان را به خاطرضربه زدن به سلامت جامعه نخواهند بخشید.

کودکان امروز، آینده سازان افغانستان هستند و باید جوانانی سالم باشند تا بتوانند برای جامعه خود مفید واقع شوند. از انجا که طرح واکسیناسیون فلج اطفال کودکان از سوی اداره بهداشت ولایت هلمند که نهادی دولتی است اجرا می‌شود مشکوک بودن طالبان به رفتار و اهداف مجریان آنها صرفا بهانه‌تراشی است که جامعه افغانستان نیز آنرا هرگز نمی‌پذیرد.   

نکته قابل توجه اینکه گروه طالبان در برخورد با واکسیناسیون کودکان متحد عمل نمی‌کند و به نظر می‌رسد سرکردگان محلی آن متناسب با خواست و دیدگاه‌های خود عمل می‌کنند.

زیرا سازمان ملل اخیرا از همکاری طالبان با گروه‌های بهداشت برای واکسینه کردن کودکان مناطق جنوب افغانستان خبر داد.

«توبی لنزر» Toby Lanzer از مسئولان بهداشت سازمان ملل در امور سلامت کودکان گفت: گروه طالبان در جنوب افغانستان در اجرای طرح واکسیناسیون همکاری کرده است. به همین دلیل پیشرفت‌های زیادی در راستای نابودی فلج اطفال در افغانستان صورت گرفته و امیدواری به ادامه همکاری این گروه برای ریشه کنی کامل فلج اطفال وجود دارد.

در هر حال، رفتار طالبان در ممانعت از اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال کودکان با ادعای اخیر این گروه که خود را گروهی ملی عنوان کرد کاملا مغایرت دارد. اگر طالبان خود را در برابر آینده تحولات افغانستان مسئول می‌داند بدون تردید سلامت نسل آینده افغانستان نیز بخشی از آن است و طالبان نمی‌تواند با تصمیمات بی‌منطق و خلاف نظر عمومی و پزشکی مانع از اجرای طرحی شود که اکنون در دنیا برای جلوگیری از فلج اطفال به مساله مهم و سرنوشت ساز تبدیل شده است.118/120

بیشتر بخوانید:

هر سه ساعت یک کودک در افغانستان قربانی جنگ می شود

جان‌باختن هفت کودک در شمال غربی افغانستان

جان باختن هفت کودک در شمال غربی افغانستان - ایران پرس