به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مقتل خوانی در کربلا و عتبات مقدسه در نجف اشرف، کاظمین، سامرا و دیگر شهرهای عراق از مهم ترین برنامه های ویژه محرم است که در عراق مرسوم است.
در این مراسم که حوالی دو ساعت به طول می انجامد، یکی از مقتل خوانان داستان کامل روز دهم عاشورا را برای عزاداران می خواند که با سوز و گداز و اندوه و اشک حاضران در مراسم همراه است.
با پایان مقتل خوانی، عزاداران تا اذان ظهر شروع به عزاداری کرده و سپس این مراسم با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر ادامه می یابد.
عزاداران حسینی بعد از پایان نماز ظهر و عصر، در آیین نمادین خیمه های اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را در منطقه «خیمه گاه» در کربلا به آتش می کشند و بعد از آن مراسم «رکضه الطویریج» (دویدن طویریج) در بین الحرمین آغاز می شود.
عزاداران در فاصله ای چند کیلومتری از حرم حسینی به صف ایستاده و سپس با شعار «یا حسین (ع)» برای تجدید بیعت به حرم حسینی و عباسی با حالت دویدن وارد شده و از آن خارج می شوند.
پایان بخش مراسم های روز دهم محرم، «شام غریبان» است که در کربلا و دیگر شهرهای عراق برگزار می شود.
در این روز همچنین عزاداران عراقی، اقدام به پخت غذاهای نذری کرده و در بین مردم توزیع می کنند.
پخت غذاهای نذری و حلیم در عصر نهم و شب آن به طور گسترده ای صورت می گیرد و در صبحگاه دهم محرم، بین مردم توزیع می شود.
روز گذشته در مراسم تاسوعای حسینی بالغ بر 250 هزار نفر در حرم امام حسین (ع) حضور یافتند.
در مراسم شب عاشورای حسینی (ع) تصاویر سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نایب رئیس شهید حشد الشعبی عراق در حرم مطهر امام حسین (ع) به چشم می خورد.
اغلب آیین های امسال عزاداری حسینی در عراق با توجه به همه گیری کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله پوشیدن ماسک و دستکش و فاصله گذاری اجتماعی همراه بوده است.
117
بیشتر بخوانید:
سوگواری ایرانیان مقیم چین و ژاپن برای سالار شهیدان در روز عاشورا
حضور رئیس جمهور افغانستان در مراسم عاشورای حسینی (ع)
عاشورای حسینی (ع)؛ رخت سیاه بر تن ایران اسلامی