ایران پرس- تداوم اقدامات ضد انسانی اسرائیل علیه فلسطینی ها با حملات مکرر به باریکه غزه و ادامه شهرک سازی در اراضی اشغالی واکنش های جهانی را از جمله در اروپا برانگیخته است.

در همین راستا در اروپا به منظور همدردی با فلسطینی ها و نیز ایجاد محدودیت هایی برای رژیم صهیونیستی کمین های متعددی به راه افتاده است.

دو حزب بزرگ اسپانیایی به منظور حمایت از مردم مظلوم فلسطین، کمپین گسترده‌ای را با هدف تحریم رژیم صهیونیستی به راه انداخته‌اند.

حزب حاکم سوسیالیست اسپانیا PSOE و نیز حزب چپ گرای پودموس Podemos روز شنبه کمپین گسترده‌ای را با هدف تحریم رژیم صهیونیستی آغاز کردند.

تاکنون 58 شهرداری از جمله شهرداری والنسیا، کاتالونیا، مادرید و نهادهای سیاسی اسپانیایی به این کمپین پیوسته‌اند.

این کمپین در چارچوب فعالیت های جهانی جنبش "بی.دی.اس" است که نام آن برگرفته از سه واژه Boycott ،Divestment ،Sanctions به معنای "بایکوت، منع سرمایه گذاری‌ و تحریم" اسرائیل است.

این جنبش نقش مهمی در گسترش تحریم ها علیه اسرائیل و کاهش وجهه رژیم صهیونیستی با توجه به جنایات آن علیه فلسطینی ها دارد.

جنبش "بی دی اس" در سال 2005 فعالیت خود را با مشارکت 171 سازمان غیرانتفاعی فلسطینی آغاز کرد. "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره این جنبش اظهار داشته که قصد طراحان آن "نابودی اسرائیل" است.

سیاست‌های توسعه طلبانه و ادامه شهرک‌سازی اسرائیل در سرزمین فلسطینیان و واکنش منفی به این اقدامات در شبکه‌های اجتماعی و نیز کمپین‌های مختلف، باعث شده است تا احساسات ضد صهیونیستی در جامعه بین‌المللی و کشورهای اروپایی روند فزاینده‌ای به خود بگیرد.

واقعیت کتمان نشدنی در این میان، استقبال مردم و سازمان های مردم نهاد و نیز برخی دولت ها در اروپا برای تحریم رژیم صهیونیستی است.

به گفته پروفسور "الان دیرشوئیتز" استاد حقوق دانشگاه هاروارد، جنبش جهانی تحریم اسرائیل تهدیدی استراتژیک برای رژیم صهیونیستی در آینده است. 

به رغم لابی های صهیونیستی در اروپا، گام مهم اتحادیه اروپا درباره تحریم کالاهای ساخت سرزمین های اشغالی و اقدامات نهادها و شرکت های کشورهایی مانند ایرلند، پرتغال و بلژیک برای تحریم رژیم صهیونیستی نشان می دهد که وجهه این رژیم جنایتکار به رغم حمایت های گسترده واشنگتن در جهان به شدت رو به زوال است. 

به راه افتادن کمپین تحریم اسرائیل در اسپانیا از جمله آخرین موارد اقدامات گسترده در اروپا به منظور محکومیت این رژیم است.

اسرائیل در در جنگ شش روزه ژوئن 1967، کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را اشغال کرد. در حال حاضر بیش از 600 هزار شهرک‌ نشین صهیونیست در بیش از 200 شهرک در کرانه باختری ساکن هستند.

اکثر قریب به اتفاق کشورها، شهرک سازی های اسرائیل را در اراضی اشغالی 1967 غیرقانونی می‌دانند. به رغم محکومیت های جهانی، آمریکا به عنوان حامی بی قید وشرط اسرائیل هیچ اقدامی به منظور اعمال فشار به رژیم صهیونیستی برای ممانعت از ادامه ساخت شهرک ها انجام نمی دهد.

به گفته پروفسور "هاینس گرتنر" استاد دانشگاه وین، دولت ترامپ کاملا در کنار اسرائیل قرار دارد.

وزارت مسکن رژیم صهیونیستی و شهرداری شهرکهای صهیونیست نشین در 19 فوریه 2020 طرحی را برای ساخت 9 هزار واحد مسکونی جدید در شمال قدس اشغالی ارائه کردند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم پیش از این اعلام کرده بود که به زودی بخش‌هایی از کرانه باختری از جمله تمام شهرک‌های صهیونیستی این منطقه را به فلسطین اشغالی ملحق خواهد کرد.

این در حالی است که اتحادیه اروپا شهرک سازی های رژیم صهیونیستی را در کرانه غربی محکوم کرده و خواستار توقف آن شده است.

"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه در بیانیه ای ضمن محکوم کردن شهرک سازی‌های اسرائیل از این رژیم خواست به برنامه‌هایش در خصوص ادامه شهرک سازی‌ در سرزمین های اشغالی پایان دهد.

بورل، شهرک سازی‌های رژیم صهیونیستی را غیرقانونی دانست و گفت: اتحادیه اروپا هرگز تغییرات جغرافیایی در سرزمین‌ های اشغالی را به رسمیت نخواهد شناخت.

همزمان با بیانیه مسئول سیاست خارجی اروپا، دولت‌های ایتالیا، فرانسه، آلمان و ایرلند نیز به طور جداگانه شهرک سازی‌های رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. موضع اروپایی ها خشم دولت ترامپ را که اقدامات بی سابقه ای در حمایت از اقدامات غیرقانونی اسرائیل انجام داده، برانگیخته است.

116/117

بیشتر بخوانید:

شرکت‌‌ های حامی اشغالگری اسرائیل در فهرست سیاه سازمان ملل

هشدار اتحادیه اروپا در مورد الحاق دره اردن به مناطق تحت اشغال اسرائیل