کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد با هدف مقابله گسترده با سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در لهستان آغاز شده است.

به گزارش پارس‌تودی؛ "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه گفت، شاهد تأثیرات مخرب تغییرات آب و هوا هستیم که در سراسر جهان هرج و مرج ایجاد کرده است. 

گوترش در سخنرانی خود در بیست و چهارمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به (COP24) در لهستان افزود، به حد کافی عمل نکرده‌ایم و به اندازه کافی سریع حرکت نمی‌کنیم.

برخلاف گفته‌های ترامپ، درمورد بی‌اثر بودن تغییرات آب و هوایی، شرکت کنندگان در اجلاس لهستان درمورد افزایش مشکلات زیست محیطی در جهان هشدار دادند.

"پاتریشیا اسپینوزا" مقام مسئول آژانس آب و هوای سازمان ملل متحد در کنفرانس تغییرات آب و هوایی این سازمان گفت، پدیده گرم شدن هوا در جهان، بزرگترین تهدید را علیه زیست بشری رقم زده است.

سازمان جهانی هواشناسی (OMM) نیز همزمان با برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی در گزارشی روند افزایش گرمای زمین را هشدار دهنده دانست.

در این گزارش آمده است، بر اساس یافته‌های تحقیقاتی، سال 2018 چهارمین سال در قرن جدید است که به عنوان گرمترین سال به ثبت رسیده است.

سازمان جهانی هواشناسی تاکید کرد، غلظت بی‌سابقه دی اکسید کربن،  گرمای بیش از حد زمین و ذوب شدن یخ‌ها به عنوان آخرین شاخص‌های گرمایش زمین، نشان دهنده شتاب گرفتن این پدیده و لزوم واکنش برای جلوگیری از آن است. 

نهادهای بین‌المللی و دولت‌های مختلف نیز همزمان با برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی بر مقابله جدی با گرمایش زمین تاکید کردند.

بانک جهانی اعلام کرد، بین سال‌های 2021 تا 2025  مبلغ 200 میلیون دلار را به طرح‌های مقابله با تغییرات آب و هوایی اختصاص خواهد داد. دولت‌های فرانسه و چین نیز اعلام کردند در مبادلات تجاری و قراردادهای اقتصادی، مسائل زیست محیطی را در اولویت قرار خواهند داد.

این در شرایطی است که 19 کشور شرکت کننده در اجلاس اخیر سران گروه 20 برخلاف آمریکا اعلام کردند که به توافق آب و هوایی پاریس پایبند خواهند ماند.

برخلاف ادعاهای ترامپ درمورد بی‌اثر بودن تغییرات آب و هوایی، چند نهاد دولتی در آمریکا، در گزارش جامع خود درباره تاثیرات زیان‌بار تغییرات اقلیمی بر اقتصاد آمریکا و سلامت آمریکایی‌ها هشدار داده‌اند.

در چنین شرایطی، یک روز پس از اجلاس گروه 20 کنفرانس دو هفته‌ای سازمان ملل، درباره تغییرات آب و هوایی از روز یکشنبه با حضور نمایندگان حدود 200 کشور در شهر کاتوویتس لهستان آغاز شده است.

نگرانی و تلاش‌های جامعه جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی درحالی است که دولت آمریکا در سال 2017 از توافق آب و هوایی پاریس با عضویت بیش از 195 کشور خارج شد.

117/120

تظاهرات مردم بلژیک در اعتراض به سیاست‌های آب و هوایی

هشدار سازمان جهانی بهداشت در مورد مرگ کودکان در هوای آلوده