رئیس مجلس کویت، گسترش روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران را خواستار شد.

جمشيد امين زاده: این خبر در میانه فضاسازی های موهوم و جریان ایران هراسی که از سوی عربستان هدایت می شود، خبری متفاوت به نظر می رسد.

هرچند که پیش از این نیز، اظهاراتی از این نوع از سوی دیگر مقام های کشور های عرب همسایه ایران مطرح شده بود.

"مرزوق علی الغانم"، رئیس مجلس امت (پارلمان) کویت روز پنج شنبه در مصاحبه با روزنامه الشرق چاپ قطر با بیان اینکه ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شریک یکدیگرند، بر فراهم شدن زمینه های لازم برای تقویت روابط کویت و دیگر اعضای شورای همکاری با ایران تاکید کرد.

"مرزوق علی الغانم" با اشاره به نقش مهم ایران در تحولات منطقه افزود: کویت و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همواره از تقویت ثبات و آرامش در منطقه و داشتن روابطی دوستانه با تهران استقبال می کنند.

رئیس مجلس کویت از ضرورت حمایت از مردم مظلوم فلسطین و یاری رساندن به آنان نیز سخن گفت و افزود: مساله فلسطین باید به عنوان یک محور بسیار مهم در وجدان کشورهای عربی مد نظر قرار گرفته شود.

رئیس مجلس کویت، درباره حل و فصل سیاسی و مسالمت آمیز بحران سوریه هم گفت: کویت خواهان توقف درگیری ها در سوریه و حل و فصل بحران این کشور از راه گفت وگو است.

این اظهارات واکنش متقابل ایران را در پی داشته است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره رویکرد مثبت رییس مجلس کویت گفت: بدون تردید اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز داشتن بهترین روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است.

قاسمی تصریح کرد: ایران بر اساس سیاست ثابت، غیرقابل تغییر و اصولی خود همواره و همیشه ثبات، امنیت و پیشرفت در کشورهای همسایه را خواستار بوده و از هرگونه تلاش و اقدام عملی و رفتار توأم با حسن نیت، استقبال می کند.

سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان، ابراز امیدواری کرد که سیاست های تحریک آمیز و غیرسازنده برخی طرف های ثالث، تأثیری در اراده دولت ها برای برقراری روابط دوستانه و تحقق منافع و دوستی هر چه بیشتر ملت ها در این منطقه نداشته باشد.

در اینکه همه کشورهای حاشیه خلیج فارس سرنوشت و منافع مشترکی دارند شکی نیست، اما باور داشتن به چنین دیدگاهی به تنهایی کافی نیست، بلکه آن چه اهمیت دارد، اقدامات عملی بدور از سیاست های تفرقه افکنانه و تفکرات طایفه ای است که این روزها عربستان در پیش گرفته است.

اکنون ماهیت سیاست های عربستان برای بسیاری از کشورهای منطقه آشکار شده است.

عربستان به دنبال متحدان جدیدی است که سیاست های جنگ افروزانه اش از جمله ادامه جنگ علیه یمن را تایید کنند و شریک جنایاتش در یمن باشند، اما نتیجه ای که تاکنون عاید کشورهایی مثل کویت ازهمسویی با عربستان شده، یاد آور همان تجربه تلخ دوران حمایت عربستان و کویت از رژیم صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران است که سرانجام، اشغال کویت از سوی صدام را رقم زد.

اکنون نیز، عربستان با رنگ و لعاب تازه ای همان سیاست های جنون آمیز صدام را در منطقه دنبال می کند و اسرائیل پشت آن قرار دارد، درحالی که اسراییل، دشمن مشترک امت اسلام است.

وارد شدن زیان های مالی سنگین به دلیل همسویی با عربستان در سیاست های مخرب نفتی در اوپک که به کاهش شدید قیمت نفت منجر شد و همچنین تحمیل هزینه های نظامی غیر ضروری به کشورهای عربی منطقه به بهانه تشکیل ائتلاف به اصطلاح ضد تروریسم به رهبری عربستان ازنتایج همسویی با عربستان است.

اکنون کشورهای همسایه ایران در خلیج فارس شاید به دلایلی از همه اختلاف هایشان با عربستان سخن نگویند اما نگرانی آنها از رفتارهای غیر منطقی عربستان کاملاً آشکار است.

اظهارات رییس مجلس کویت و ابراز تمایل کشورهای عرب خلیج فارس به ایجاد فضای ثبات و آرامش و برخورداری از روابط حسن همجواری و همکاری با ایران را می بایست در همین چارچوب ارزیابی کرد.

هرچند که چنین اظهاراتی از دیدگاه عربستان به منزله عبور از خط قرمزهای سعودی ها در نگاه به شرکای راهبردی آنها در منطقه است.