تحلیل؛

ایران پرس: پس از آزادی یک زندانی آمریکایی توسط مسکو که رئیس‌جمهوری آمریکا آن را اقدامی در راستای تمایل به پایان‌دادن به جنگ در اوکراین توصیف کرد، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌ جمهوری اوکراین اعلام کرد که آماده تبادل زمین با روسیه است.

چرا مهم است؟

این تحولات نشانه‌ای از تغییر در رویکرد اوکراین و روسیه به سمت مذاکرات صلح است.

زمینه خبر:

آزادی مارک فوگل، معلم آمریکایی، توسط روسیه و اظهارات زلنسکی درباره تبادل زمین، به عنوان نشانه‌هایی از تمایل به پایان جنگ اوکراین تلقی می‌شود. با این حال، مقامات آمریکایی و اوکراینی هنوز طرح مشخصی برای مذاکرات ندارند.

او چه می گوید:

زلنسکی نیز در یک عقب‌نشینی معنادار از مواضع خود، بااشاره به اینکه یک منطقه را با قلمروی دیگر مبادله خواهد‌کرد، گفت: کشورش تنها با شرکای اروپایی نمی‌تواند از تضمین‌های امنیتی برخوردارشود و تضمین امنیتی بدون آمریکا تضمین‌های امنیتی واقعی نیست. اظهارات زلنسکی درحالی‌است که پیش از این، رئیس‌‌جمهوری اوکراین بارها بر عدم واگذاری هر گونه سرزمین به روسیه تاکید کرده‌ بود. 

نکات کلیدی:

  • ترامپ آزادی فوگل را نشانه‌ای از تمایل روسیه به پایان جنگ دانسته است
  • اوکراین در ماه‌های اخیر به شدت در حال عقب‌نشینی است و ۲۰ درصد از سرزمین‌های خود را از دست داده است
  • شرایط کمک‌های مالی و نظامی به اوکراین از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد
  • دبیر کل سابق ناتو خواستار تعیین مرز آتش‌بس شامل مناطق تحت کنترل روسیه شده است
  • شروط پوتین برای پایان جنگ شامل عدم پیوستن اوکراین به ناتو و لغو تحریم‌هاست

 

نگاه عمیق‌تر:

اگرچه اظهارات زلنسکی به عنوان نشانه‌ای از آمادگی برای مذاکرات صلح تلقی شود، اما واقعیت‌های میدانی و شروط  روسیه، از جمله عدم پیوستن اوکراین به ناتو، به عنوان مانع اصلی در مسیر دستیابی به صلح عمل می کند. در این شرایط، نیاز به یک استراتژی جامع و هماهنگ از سوی کشورهای غربی و اوکراین برای مدیریت بحران و ایجاد زمینه‌های لازم برای مذاکرات صلح بیش از پیش احساس می‌شود.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

116