ایران پرس- تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که پرسنل خود را از گذرگاه رفح خارج می کند.

گذرگاه رفح در مرز باریکه غزه و مصر قرار دارد. این گذرگاه به خصوص برای فلسطینی ها اهمیت بسیاری دارد. رژیم اسرائیل از سال 2007 تاکنون باریکه غزه را تحت محاصره همه جانبه قرار داده است. در چنین شرایطی، گذرگاه رفح تنها راه ارتباطی باریکه غزه با جهان و تنها راه باقیمانده برای انتقال دارو و غذا به باریکه غزه است.

با این حال، دولت مصر از جولای 2013 گذرگاه رفح را بسته و همین موضوع نیز سبب شدت گرفتن فشارها بر جمعیت حدود 2 میلیون نفری باریکه غزه و شکل گیری فاجعه انسانی در این باریکه 400 کیلومتری مربعی شده است.

ضلع سوم فشار بر مردم غزه، تشکیلات خودگردان فلسطین است. تشکیلات خودگردان به دلیل اختلاف های سیاسی با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) ضمن اینکه مجازات و تحریم را علیه باریکه غزه به کار گرفته، عملاً در اعمال فشار بر مردم این باریکه با رژیم اسرائیل و دولت مصر همسو شده است.

«عمیره هاس»،  تحلیلگر اسرائیلی مارس 2017 در مقاله ای در روزنامه صهیونیستی هاآرتص، صریحاً به این موضوع اشاره کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین به حفظ امنیت اسرائیل متعهد است. این اظهارنظر تحلیلگر اسرائیلی درباره اختلاف میان حماس و فتح بیان شده بود.

این اختلاف ها اکنون بار دیگر میان حماس و فتح با محوریت گذرگاه رفح شدت گرفته است. بر اساس توافقی که در سپتامبر 2017 و با میانجی گری دولت مصر انجام گرفته بود، جنبش حماس کنترل گذرگاه رفح را به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار کرد و شماری از پرسنل این تشکیلات در گذرگاه رفح حضور دارند.

با این حال، موضوعاتی نظیر پرداخت نشدن حقوق کارکنان در باریکه غزه سبب شد برخی از پرسنل تشکیلات خودگردان و همچنین برخی دفاتر وابسته به این تشکیلات در باریکه غزه و گذرگاه رفح مورد حمله برخی از کارمندان در این باریکه قرار گیرند.

با وجود اینکه حماس حتی مدیریت غزه را به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار کرده، اما این تشکیلات توافق سپتامبر 2017 با حماس را نقض کرده و هر از گاهی به بهانه های مختلف اتهام هایی را به جنبش مقاومت اسلامی وارد می کند.

در همین راستا، اخیراً تشکیلات خودگردان در اتهامی تازه حماس را به دستگیری صدها نفر از اعضای جنبش فتح متهم کرده، در حالی که وزارت امور داخلی غزه این اتهامات را رد و اعلام کرده که تنها 38 مسئول محلی فتح را برای حفظ امنیت منطقه احضار کرده است.

تشکیلات خودگردان، اما، با همین اتهام اعلام کرد که پرسنل خود را تا اطلاع ثانوی از گذرگاه مرزی رفح خارج می ‌کند. این اقدام تشکیلات خودگردان می تواند سبب شود که دولت مصر نیز گذرگاه رفح را بار دیگر ببندد و فشارها بر مردم غزه افزایش یابد.

روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل نیز نوشت این اقدام تشکیلات خودگردان می‌تواند احتمال بسته شدن گذرگاه مرزی رفح را افزایش دهد و پیش ‌بینی می‌شود که در واکنش به این اعلام تشکیلات خودگردان، مصر نیز به بستن گذرگاه اقدام کند.

نکته پایانی این است که تشکیلات خودگردان در حالی بر طبل تفرقه و اختلاف با جنبش حماس می کوبد که اسرائیل با کمک دولت آمریکا از یک سو به اشغال سرزمین فلسطینی ها ادامه می دهد و از سوی دیگر تظاهرات مسالمت آمیز مردم فلسطین موسوم به تظاهرات بازگشت را سرکوب می کند، به نحوی که تاکنون بیش از 250 نفر در این تظاهرات به شهادت رسیده و بیش از 26 هزار نفر نیز زخمی شده اند. 113/118

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتربخوانید:

حماس: اقدامات «محمود عباس» و مسئولان فتح به ثبات داخلی ضربه می زند

انتقاد سخنگوی جنبش حماس از «محمود عباس»