آیین دیرینه شب «یلدا» بلندترین شب سال با برگزاری مراسمی ویژه و حضور نمایندگانی از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکیه و دیگر کشورها به میزبانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد گرامی داشته شده و مراسم جشنی به این منظور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس از اسلام آباد، در این مراسم که به میزبانی سفارت ایران و با حضور «رضا امیری مقدم» سفیر کشورمان در اسلام آباد برگزار شد، نمایندگان کشورهای مختلف با تاکید بر اهمیت چنین رویدادهایی برای تقویت پیوندهای فرهنگی میان ملت‌ها از شب یلدا به عنوان فرصتی برای نزدیکی فرهنگ‌ها و گسترش همکاری‌های فرهنگی یاد کردند.

«رضا امیری مقدم» سفیر ایران در سخنرانی خود شب یلدا را نمادی از تقویت روابط فرهنگی میان ملت‌های منطقه دانست و گفت: این میراث گران‌بهای ایرانی فرصتی برای نزدیک‌تر شدن فرهنگ‌ های منطقه‌ای بوده و پیام صلح و دوستی را منتقل می‌کند.

وی با بیان اینکه آیین «شب یلدا» به‌عنوان میراث مشترک، از دیرباز در منطقه تمدنی ما و کشورهای هم‌ فرهنگ برگزار شده است، افزود: آیین فرهنگی در سال ۲۰۲۲ در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت شد و این سازمان جهانی رویداد باستانی «یلدا» را آیینه‌ای فراگیر از هویت فرهنگی، مهمان‌نوازی، دوستی، همزیستی مسالمت‌آمیز و تنوع فرهنگی توصیف کرد.

سفرای کشورهای حاضر از جمله ازبکستان تاجیکستان نیز طی سخنانی در کنار تشریح سنت‌ها و رسوم ویژه شب یلدا در کشور خود به اهمیت تبادل فرهنگی و نقش آن در تقویت روابط میان کشورهای منطقه اشاره کردند.

برخی از کشورهای شرکت‌کننده، از جمله ازبکستان، تاجیکستان و پاکستان غرفه‌های فرهنگی خود را به نمایش گذاشتند. این غرفه‌ها شامل صنایع دستی، هنرهای محلی و رسوم بومی مرتبط با شب یلدا و فصل زمستان بود که توسط نمایندگان فرهنگی و سفرای این کشورها برای حضار معرفی و تشریح شد.

«مجید مشکی» رایزن فرهنگی ایران در پاکستان نیز درحالیکه به تشریح رسومات ایرانی در آیین کهن ایرانی و همچنین معرفی سفره شب یلدا برای حضار می پرداخت، اظهار داشت: شب یلدا حامل پیام‌هایی از احترام به سنت‌ها، صلح و همبستگی فرهنگی است و گرامیداشت آن می‌تواند در توسعه روابط میان کشورها تأثیری عمیق داشته باشد.

در این مراسم سفره یلدایی با نمادهایی چون انار، هندوانه و خوراکی‌های سنتی ایرانی پهن شد. اجرای موسیقی سنتی و گفت‌وگوهای فرهنگی میان نمایندگان کشورهای مختلف نیز به این جشن رنگ‌وبوی ویژه‌ای بخشید و فضای دیپلماتیک را به تجربه‌ای فرهنگی و صمیمی تبدیل کرد.

205