به گزارش ایران پرس؛ کنفرانس بینالمللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر از 17 تا 26 ژوئن 1987 در شهر وین اتریش، به منظور ابراز عزم سیاسی ملتها در امر مبارزه با پدیده خانمانسوز و شوم مواد مخدر تشکیل شد و در آن سندی با عنوان C.M.O به تصویب کشورهای شرکتکننده رسید.
ایران در مجاورت منطقه هلال طلایی که یکی از سه منطقه اصلی تولید موادمخدر جهانی یعنی افغانستان، پاکستان و هند قرار دارد. مهمترین نقاط تولید موادمخدر، کشورهای پاکستان و بهویژه افغانستان است که حجمموادمخدر تولید شده در این منطقه به بیش از چهار هزار تن می رسد.
علاوه بر این؛ امروز یکی از منابع اصلی مالی تروریستها ، قاچاق مواد مخدر است.
جدید ترین گزارش سازمان ملل نشان می دهد ، ایران جایگاه اول را در زمینه مبارزه با مواد مخدر، در جهان دارد.
هر سال ایران نزدیک به 800 میلیون دلار برای این برنامه هزینه می کند درحالیکه سازمان های بین المللی تنها کمکی به ارزش 15 میلیون دلار در اختیار ایران قرار می دهند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اعمال تحریم ها واقدامات یک جانبه گرایانه امریکا گفت: امروزه کم تر کشوری را در جهان می توان یافت که پدیده مواد مخدر و اعتیاد، مهم ترین دغدغه یا یکی از مهم ترین مشکلات اجتماعی آن کشور نباشد.
هر ساله، مبالغ هنگفتی برای مبارزه با معضل اعتیاد و مواد مخدر هزینه می شود، ولی هم چنان رقم باندهای قاچاق مواد مخدر و شمار معتادان رو به افزایش است.118