وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد چین احتمالا خود را آماده می‌کند اهداف آمریکا را در اقیانوس آرام از جمله سرزمین گوام نشانه بگیرد.

به گزارش پارس‌‌تودی به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ پنتاگون در گزارشی درباره توان نظامی چین که روز پنجشنبه منتشر شد؛ اعلام کرد، پکن توان نیروی هوایی خود را افزایش داده است و احتمالا خود را در برابر اهداف آمریکا آماده می‌کند. 

در گزارش سالانه وزارت دفاع آمریکا آمده است طی سه دهه گذشته، ارتش چین به طور سریع حوزه اقدام بمب افکن‌های خود را گسترش داده است.

سال گذشته، اولین بار، درحالی بمب افکن‌های چینی مدل H-6K از مجاورت جزیره اوکیناوا در جنوب غرب مجمع الجزایر ژاپن عبور کردند که بیش از نیمی از 47 هزار نظامی آمریکایی مستقر در ژاپن، در این جزیره به‌سر می‌برند.

پکن احتمالا به گسترش میدان عملش، فراتر از این رشته جزایر ادامه می‌دهد و توانایی حمله به نیروهای آمریکایی و متحدانش را در اقیانوس آرام از جمله سرزمین گوام نشان می‌دهد.

منطقه گوام در فاصله چند هزار کیلومتری سواحل چین واقع شده است و حدود هفت هزار نظامی آمریکایی در آن مستقر هستند.

اولین رشته جزایر اطراف چین که پکن آنها را منطقه عملیاتی خود می‌داند، ژاپن و شبه جزیره‌های شمالی و جنوبی این کشور، کره جنوبی، تایوان و فیلیپین را شامل می‌شود.

این گزارش به این نکته توجه کرده است که چین از سال 2017 تاکنون سرزمین جدیدی را در دریای جنوبی چین مطالبه نکرده است اما به توسعه زیرساخت‌های نظامی خود در جزیره‌های مورد مناقشه، به ویژه مجمع الاجزایر پاراسل، چند جزیره کوچک و جزایر اسپراتلی ادامه داده است.

به علاوه، در این گزارش ادعا شده است چین چند سناریوی نظامی علیه تایوان گسترش داده است که به محاصره هوایی و نظامی آن و جزیره هایش منجر می‌شوند.

قانون بودجه دفاع ملی سال 2019 آمریکا که کلیات خط مشی نظامی این کشور و وجوه مورد نیاز برای حمایت از آن را تعیین می‌کند بر تهدیدات چین تمرکز دارد و می‌گوید که این کشور در تلاش است تا نظم جهانی را از طریق مدرنیزه کردن ارتش خود و سرمایه‌گذاری تهاجمی خارجی از بین ببرد.

این قانون سازمان‌های دولتی آمریکا را از به‌کارگیری محصولات سازندگان عمده تجهیزات ارتباطاتی چین از جمله شرکت مخابراتی ZTE منع می‌کند تا از نشت اطلاعات سری جلوگیری شود.

قانون بودجه دفاع ملی آمریکا همچنین وزارت دفاع این کشور را از کاهش نیروهای آمریکایی در کره جنوبی از 28 هزار به ۲۲ هزار نفر منع کرده است. 

138/120

بیشتر بخوانید:

نشست وزیران خارجه چین و امریکا در فضای پرتنش روابط دوکشور+ ویدئو

چین: آمریکا مزه میوه تلخ جنگ تجاری را خواهد چشید

شکایت چین از آمریکا به سازمان تجارت جهانی