ایران پرس-شورای مسلمانان بریتانیا (Muslim Council of Britain) به طور رسمی تحقیق را درباره اسلام هراسی در حزب حاکم محافظه کار بریتانیا خواستار شد. این نهاد روز پنجشنبه در نامه ای خطاب به "براندون لوئیس" Brandon Lewis رئیس حزب محافظه کار بریتانیا، از وی خواست بررسی جامعی را درباره اسلام هراسی در این حزب آغاز کند.

به نوشته شورای مسلمانان بریتانیا، موارد متعدد اسلام هراسی در حزب محافظه کار از جمله اقدام اسلام هراسانه باب بلکمن Bob Blackman نماینده این حزب در مجلس عوام بریتانیا، دیده شده که باید به آن ها واکنش نشان داده شود.

باب بلکمن نماینده حزب محافظه کار مدت هاست به صورت مداوم به اسلام هراسی مشغول است و البته وی تنها نماینده مخالف اسلام در حزب محافظه کار نیست. شمار قابل توجهی از نامزدها و نمایندگان این حزب، به ترویج گسترده اسلام هراسی مشغول هستند.

شورای مسلمانان بریتانیا نوشته است: بی توجهی مقامات حزب محافظه کار بریتانیا به اسلام هراسی، این پیام را در بر دارد که اسلام هراسی در این حزب امری پذیرفته شده است.

اسلام هراسی امری رایج در حزب حاکم در انگلیس

به نظر می رسد به رغم ادعاهای دولت محافظه کار بریتانیا که مدعی مخالفت با اسلام هراسی است اما در حزب حاکم محافظه کار که کابینه از نمایندگان آن تشکیل شده، اسلام هراسی تبدیل به یک پدیده رایج شده است.

طبیعتا این رویکرد از حزب محافظه کار به دولت بریتانیا منتقل شده و باعث اتخاذ مواضع و اقدامات علیه مسلمانان می شود. ضمن اینکه وقوع حملات تروریستی از سوی تروریست های افراط گرا در بریتانیا موجب گسترش دامنه اسلام هراسی و تشدید فشارها علیه مسلمانان در این کشور شده است. رسانه های این کشور نیز به این جریان دامن می زنند.

رشد اسلام هراسی در بریتانیا

«سلمان سید» استاد دانشگاه لیدز می گوید: اسلام هراسی در بریتانیا رو به رشد است و علت اصلی این پدیده، تلاش مسلمانان برای ابراز وجود و نشان دادن هویت اسلامی شان است.

تحقیقات کمیسیون حقوق بشر اسلامی نشان می دهد هشتاد درصد از مسلمانان در بریتانیا می گویند قربانی اسلام هراسی شده اند. آمار رسمی مرکز ملی نیروی کار بریتانیا نیز حاکی از آن است که مسلمانان بریتانیا اقلیتی هستند که بیشترین تبعیض شغلی در این کشور متوجه این گروه است و تبعیض نژادی در این کشور که مدعی هواداری از حقوق بشر و برابری حقوق اجتماعی برای شهروندان خود اعم از بومیان و مهاجران است هم‌چنان دیده می‌شود. 

طبق آمارها، شانس شغل یابی برای مردان مسلمان بریتانیا 76 درصد از بقیه مردان بریتانیا کمتر است، هم‌چنین زنان مسلمان بریتانیایی 65 درصد در مقایسه با دیگر زنان بریتانیایی شانس کمتری برای اشتغال دارند.

نژادپرستی افراطی ریشه دار در بریتانیا

«نبیل خطیب» و «ران جانسون» دو تن از اساتید دانشگاه‌های بریتانیا با بررسی اطلاعات مرکز ملی آمار نیروی کار بریتانیا، دلیل این وضعیت را نژادپرستی حاکم بر جامعه بریتانیا و گسترش اسلام هراسی در میان مردم این کشور دانستند.

به طور کلی اسلام ستیزی در بریتانیا با پرونده سازی علیه مسلمانان، اهانت به مقدسات اسلامی، تبلیغات منفی گسترده علیه اسلام و مسلمانان وهم چنین اعمال انواع تبعیض‌ها نسبت به آنها صورت می گیرد. 134/112

نویسنده: میرطاهر

بیشتر بخوانید:

نگرانی دانشجویان مسلمان در بریتانیا از اسلام‌هراسی

 افزایش جرایم در رابطه با اسلام هراسی در بریتانیا