گفت و گوها بین اردوگاه حاکم بر جمهوری دمکراتیک کنگو و مخالفان با میانجیگری اسقف ها، مجددا به حالت تعلیق درآمد.

به نوشته روزنامه لوموند، اسقف های کنگویی عصر دیروز شنبه اعلام کردند که مذاکره بین حزب حاکم و نمایندگان اردوگاه مخالفان یک بار دیگر به حالت تعلیق درآمد و با انتشار این خبر سرنوشت این کشور در آستانه پایان سال مسیحی در هاله ای از ابهام قرار گرفت.

میانجی گران تاکید کردند که گفت و گوها نود و پنج درصد پیشرفت داشته و در بیست و نهم ماه جاری مجددا از سر گرفته می شود. اسقف ها از بعد از ظهر روز جمعه میانجیگری در مذاکرات را آغاز کردند، اما گفت و گوها که تا ساعات اولیه روز شنبه ادامه داشت، بی نتیجه ماند. این وضع اسقف ها را از احتمال بروز درگیری های مسلحانه بین گروه های مختلف در شرق کشور نگران کرده است.

توافقنامه بین دو طرف قرار بود روز شنبه منعقد شود. حزب حاکم خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آوریل سال دو هزار و هجده بود، اما مخالفان بر برگزاری این انتخابات در پایان سال دو هزار و هفده تاکید داشتند.

در نهایت اردوگاه ژوزف کابیلا ریاست جمهوری کنگو این پیشنهاد را پذیرفت. علاوه بر این نمایندگان حزب حاکم، تعهد رئیس جمهوری مبنی بر خودد اری از تغییر قانون اساسی با هدف تصاحب کرسی ریاست جمهوری برای سومین بار متوالی را پذیرفتند. به این ترتیب شورای انتقال حکومت به جای شانزده ماه، به مدت دوازده ماه، زیر نظر کابیلا هدایت کشور را تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری عهده دار خواهد بود.

اصلی ترین مورد اختلاف بین طرفین که به تعلیق گفت و گوها منجر شد، مسئله انتخاب نخست وزیری است که واقعا از اردوگاه مخالفان باشد و اردوگاه مخالف دولت در این مورد خاص، انعطاف ناپذیر نشان داده است.

کابیلا با عنوان کردن مهیا نبودن زمینه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، برگزاری انتخابات را به تعویق انداخت. وی به رای دیوان قانون اساسی با انتخاب سامی بادیبانگا Samy Badibanga, نخست وزیری از اردوگاه مخالفان و معرفی دولت آشتی، به رغم پایان دوران ریاست جمهوری اش در نوزدهم ماه دسامبر همچنان کرسی ریاست جمهوری را در اختیار دارد.

مخالفان کابیلا را به تلاش برای حفظ قدرت متهم می کنند و نخست وزیر جدید را نماینده واقعی خود در دولت نمی دانند. اعتراضات مردمی علیه تلاش های کابیلا به تظاهرات در کینشاسا پایتخت کنگو و لومومباشی یکی از بزرگترین شهرهای کشور انجامید. به گزارش سازمان ملل در این تظاهرات، چهل نفر کشته، بیش از یکصد نفر زخمی و چهارصد و شصت نفر دستگیر شدند.