به گزارش ایران پرس به نقل از پایگاه اینترنتی خبرگزاری رویترز، کاخ سفید با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که ترامپ و رئیس جمهور افغانستان (در تماس تلفنی دیروز، پنجشنبه خود) همچنین درباره ظرفیت های گسترش روابط، همکاری های ضدتروریستی و توسعه اقتصادی گفتگو کردند.
در این بیانیه همچنین آمده است که ترامپ با تاکید بر اهمیت ادامه مشارکت راهبردی آمریکا و افغانستان گفت که از دولت اشرف غنی حمایت خواهد کرد که با طالبان مبارزه می کند. شورشیان جسوری که همچنان پس از 15 سال جنگ، می توانند بخش هایی را اشغال کنند.
چند ساعت قبل از این تماس، ژنرال جان نیکلسون (John Nicholson)، فرمانده نیروی های آمریکایی و بین المللی در افغانستان، به کمیته خدمات نظامی سنا (Senate Armed Services Committee)، در واشینگتن گفته بود که وی نیروی کافی در اختیار ندارد تا آموزش کارآمد و مناسبی به نیروهای افغان را در میدان ارائه نماید.
ترامپ تاکنون موضع روشنی در خصوص موافقت یا مخالفت با افزایش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان نداشته است.
از حدود 100 هزار نیروی نظامی آمریکا که در سال 2011 در افغانستان حضور داشتند، حدود 8400 نیرو برای کمک به ارتش افغانستان در این کشور باقی مانده اند.
نیکلسون گفته بود که لازم نیست نیروی های اضافی مورد نیاز لزوما از آمریکا باشند و دیگر متحدان نیز می توانند در اعزام نیرو کمک کنند.
پس از کاهش قابل توجه شمار نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان در دولت اوباما، تمرکز ماموریت نیروهای ناتو در افغانستان به طور قابل توجه ای تنها به آموزش نیروهای نظامی افغان و ماموریت های ضدتروریستی محدود شده است.
اوباما اغلب از سوی نمایندگان جمهوری خواه کنگره مورد انتقاد قرار می گرفت که بیش از حد بر کاهش شمار نیروهای نظامی آمریکا با هدف اتکاء افغانستان به نیروی نظامی خود متمرکز شده است.
نیکلسون همچنین گفت که جیم ماتیس، وزیر دفاع آمریکا به زودی با متحدان این کشور گفتگو خواهد کرد و پیشنهاد کرد که وزیر دفاع دیداری از افغانستان داشته باشد که ممکن است به وی کمک توصیه های (مناسبتری) به ترامپ ارائه نماید.
نگرانی های افغانستان و آمریکا درباره نقش پاکستان
نیکلسون درباره برقراری امنیت در افغانستان از منظر روابط آمریکا با پاکستان که مدت هاست به بهشتی برای طالبان، شبکه حقانی و دیگر شبه نظامیان اسلامگرا تبدیل شده، ابراز نگرانی کرد.
نیکلسون گفت «روابط پیچیده ما با پاکستان به یک بازنگری جامع نیاز دارد.» وی همچنین گفت که نگرانی های آمریکا از پاکستان اولین مورد از فهرست اولویت های نگاشته شده وی برای دولت ترامپ است.
سفارت افغانستان در واشینگتن اعلام کرد که ترامپ و غنی همچنین درباره مسائل امنیتی منطقه و «مبارزه مشترک با تروریسم و کشورهای حامی تروریست ها» گفتگو کردند.
در بیانیه سفارت افغانستان آمده است که ترامپ در نظر دارد به زودی با اشرف غنی دیدار کند. 120/111
بیشتر بخوانید:
تشدید ناامنی در افغانستان و مسئولیت آمریکا/ تحلیل
طالبان: ترامپ در سیاست آمریکا در قبال افغانستان بازنگری کند
اعتراف وزیر دفاع آمریکا به ناتوانی در برقراری امنیت در افغانستان