سفیر ایران در ترکیه گفت: با سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به ترکیه فصل جدیدی از روابط دوستانه و  همکاری‌های دو کشور آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، محمدحسن حبیب الله در این  گفتگو با اشاره به روابط چند هزارساله میان ایران و ترکیه و اینکه روابط دوستانه  چند صد  ساله دو کشور الگوی بسیار خوبی برای کشورهای دیگر در زمینۀ ثبات می باشد گفت: سفر رییس جمهور کشورمان به ترکیه در روز 21 ژانویه در اجابت دعوت آقای رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه صورت گرفت و در این سفر گفتگوهای خوبی در زمینه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و زمینه های دیگر انجام شد. 

وی افزود: در بخش گفتگوهای سیاسی با توجه به اینکه ایران و ترکیه هر دو در روند آستانه حضور دارند در خصوص مسائلی چون سوریه، مبارزه با تروریسم و اسلام هراسی گفتگو کردیم، مسالۀ ظلم علیه غزه و همکاری های منطقه ای نیز در دیگر سرفصل های گفتگوها بود.

سفیر ایران در ترکیه در ادامه با بیان اینکه توسعۀ همکاری های اقتصادی یکی دیگر از موارد مورد گفتگو بود گفت: در این سفر ده سند میان دو کشور به امضاء رسید و در خصوص اعلام سال 2025 به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه به توافق رسیدیم.

حبیب الله زاده در پاسخ به سوالی در خصوص هدف گذاری رساندن حجم تجارت میان دو کشور به 30 میلیارد دلار چه توافقاتی صورت گرفته است با اشاره به اینکه البته که هنوز از چشم اندازی که رهبران دو کشور برای رساندن حجم تجارت مشخص کرده اند بسیار دور هستیم گفت: طی سال گذشته بر اساس آمار رسمی حجم تحارت میان دو کشور به 12 میلیارد دلار رسید البته ارقام واقعی کمی بیشتر از این هستند، به عنوان مثال سالانه میلیون ها گردشگر از ترکیه دیدن کردند و هر کدام از آنان در اینجا پول خرج می کنند که می توان گفت به حدود 3 تا 4 میلیارد دلار می رسد و اگر تجارت مرزی را هم به آن اضافه کنیم این رقم افزایش بیشتری هم پیدا می کند.

سفیر ایران در ترکیه سطح روابط تجاری میان ایران و ترکیه را بسیار گسترده قلمداد کرد و با بیان اینکه سطح روابط بخش های بسیاری از قبیل حمل ونقل، کشاورزی، فنآوری، محیط زیست، گردشگری و بسیاری از زمینه های دیگر را در بر می گیرد گفت: در کنار اینها در رابطه با موضوعاتی چون منطقۀ آزاد تجاری، تجارت مرزی و گشایش گذرگاه های مرزی جدید نیز در سفر ریاست جمهوری به ترکیه مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت و انتظار داریم در پی این گفتگوها اقدامات عملی نیز آغاز شود. 

حبیب الله زاده سپس با اشاره به اینکه بخش بزرگی از گاز مورد احتیاج ترکیه از طریق ایران تامین می شود افزود: تامین امنیت عرضۀ انرژی به نفع هر دو کشور می باشد

وی تاکید کرد: ایران و ترکیه در سال 1971 میلادی با خط ریلی به یکدیگر متصل شدند و در سال های قبل نیز موفق شدیم خطوط ریلی را به پاکستان و آسیای میانه وصل کنیم، خط آهن ترکیه، ایران، پاکستان را به عنوان خط آهن استانبول، تهران، اسلام آباد نامگذاری کردیم. این طرح با حمایت سازمان های منطقه ای اجرایی شد. متصل کردن آسیای میانه به ایران و پاکستان و ترکیه و سپس به اروپا فرصت خوبی را می تواند فراهم آورد که می تواند تبدیل به یک مسیر ترانزیت شود؛ قرارداد گذرگاه کاپی کوی را به همین هدف به امضاء رساندیم.

116

بیشتر بخوانید:

بیانیه مشترک ایران و ترکیه؛ تأکید بر ارتقای حداکثری حجم تجارت و سرمایه‌گذاری متقابل

ببینید: دیدار رئیسی با اردوغان پشت دربهای بسته

ده سند همکاری بین ایران و ترکیه به‌زودی امضا می‌شود

بذرپاش: همکاری ایران و ترکیه می‌تواند امنیت و رفاه را برای منطقه به ارمغان بیاورد

هدف‌گذاری ایران و ترکیه برای تبادلات تجاری ۳۰ میلیارد دلاری