به گزارش خبرگزاری ایران پرس، نظامیان آمریکایی که طی 20 سال حضور در افغانستان به اشکال مختلف مردم بیگناه این کشور را در حملات هوایی میکشتند، هنگام خروج از افغانستان هم جنایت دیگری مرتکب شدند.
سال گذشته در چنین روزهایی پس از اینکه طالبان باردیگر با ورود به کابل و ارگ ریاست جمهوری بر افغانستان حاکم شد، در جریان خروج نظامیان آمریکایی از فرودگاه کابل، چند افغان بر روی قسمت بیرونی چرخ یک فروند هواپیمای باری نظامی آمریکا پنهان شدند تا شاید در سرزمین دیگری زندگی خود را ادامه دهند.
اما همزمان با تیکآف هواپیمای باری نظامی آمریکا، این افغانها از روی بدنه هواپیما سقوط کردند و بهشکل فجیعی جان باختند که بازتاب گستردهای در جهان داشت.
محمد ذاکر رضایی پدر یکی از قربانیان سقوط از هواپیمای آمریکایی در روزهای سقوط کابل در گفت وگو با خبرنگار ایران پرس گفت: اهل پنجشیر است و فرزندش با شکلگیری فرآیند جدید در افغانستان تصمیم گرفت از کشور خارج شود.
رضایی افزود: در روزهایی که نظامیان آمریکایی از فرودگاه کابل خارج میشدند، فرزندش و شمار دیگری از افغانها خود را به فرودگاه رساندند تا همراه با آمریکاییها از افغانستان خارج شوند.
این شهروند افغان تصریح کرد: آمریکاییها قول دادند هر کس بخواهد از افغانستان خارج شود آنان را به آمریکا میبرند اما در عمل به گونهای دیگر رفتار کردند و زندگی را برای افغانها تباه کردند.
آمریکاییها سابقه چنین رفتاری داشتهاند و هنگام خروج از افغانستان، مردم این کشور را داغدار کردند و تاکنون از خانوادههای داغدیده افغان عذرخواهی هم نکردند.
خانواده کسانی که با سقوط از هواپیمای آمریکایی جان باختند، همچنان با حضور بر سر مزار فرزندانشان اشک میریزند و همچنین جنایت آمریکاییها را محکوم میکنند و معتقدند محکمه عادلانهای وجود ندارد تا به پرونده جنایت آمریکا رسیدگی کند.
شماردیگری از مردم کابل در گفت وگو با خبرنگار ایران پرس، اقدامات آمریکاییها را هنگام خروج از افغانستان غیرانسانی میدانند و تاکید دارند، پرونده سقوط افغانها از هواپیمای آمریکایی باید در مجامع حقوقی بینالمللی پیگیری تا آمریکا محکوم شود.
نظامیان آمریکایی مستقر در فرودگاه کابل همچنین همزمان با هجوم مردم افغانستان به میدان هوایی برای خروج از این کشور بهسمت آنان تیراندازی کردند.
برخی شهروندان کابل به ایران پرس گفتند آمریکاییها حتی از انفجار نزدیک فرودگاه کابل خبر داشتند اما اطلاعرسانی نکردند که در جریان این انفجار، شماری از مردم افغانستان جان باختند.
پرونده حضور 20 سال نظامیان آمریکایی در افغانستان سراسر نقض حقوقبشر و جنایت ضد افغانهای بیگناه است.
خروج نظامیان آمریکایی از فرودگاه کابل و سقوط چند افغان از هواپیمای باری نظامی آمریکا هم نشان داد، جان افغانها برای آمریکا، این مدعی حقوقبشر هیچ ارزشی ندارد.
119