در حالی که ارتش لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر برای جنگ با افرادی که گروههای تندرو در طرابلس ، پایتخت لیبی می خواند آماده می شود، فرمانده اتاق عملیات آزادسازی شهر سرت، در شرق طرابلس، یک حاکم نظامی برای این شهر تعیین کرد.

سرتیپ بشیرالقاضی فرمانده اتاق عملیات آزادی شهرسرت، سرتیپ احمد ابوشحمه را به عنوان حاکم نظامی این شهر در شرق طرابلس تعیین کرد.

اهمیت شهر سرت از این لحاظ است که از یک طرف زادگاه معمر قذافی است و اغلب مردم آن هوادار نظام گذشته هستند و از سوی دیگر، شهر سرت، پایتخت تروریستهای داعش در لیبی بود.

ارتش لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر تمرکز زیادی برای آزادسازی شهر سرت از اشغال تروریست های داعش داشت و در نهایت نیز این شهر را آزاد کرد. اگرچه آزادی سرت از اشغال تروریستهای داعش تا حدود زیادی به منزله پایان کار این تروریستها در لیبی و یا دست کم در سرت است اما به منزله پایان خشونت ها در این شهر نیست.

از اینرو فرمانده اتاق عملیات آزادسازی شهر سرت برای این شهر یک حاکم نظامی تعیین کرد تا نوعی اقدام پیشدستانه برای جلوگیری از بروز مجدد خشونت ها در این شهر انجام داده باشد.

روشن است که با تعیین حاکم نظامی برای شهر سرت ، خلیفه حفتر که فرماندهی ارتش لیبی را برعهده دارد، برای جنگ با آنچه تندورها در طرابلس نامیده اس ، آماده می شود.

احمد المسماری، سخنگوی ارتش ملی لیبی اعلام کرد ارتش در حال کنترل بر طرابلس است، که دو سال قبل آن را از دست داده بود. این اظهارات در حالی بیان می شود که خلیفه حفتر به دولت مستقر در شرق لیبی نزدیک است و در مقابل دولت وحدت ملی به ریاست فایز السراج قرار دارد.

در همین حال، دولت فایز السراج که برآمده از توافقنامه دسامبر 2015 صخیرات است مورد حمایت سازمان ملل متحد و قدرت های غربی قرار دارد. خلیفه حفتر در شرایطی برای جنگ با تندروها در طرابلس مهیا می شود که دولت فایز السراج با وجود گذشت یک سال از توافق نامه صخیرات هنوز شکل نگرفته و لیبی فاقد یک دولت ملی قوی است. در این فضا، یکه تازی خلیفه حفتر می تواند بار دیگر دولت وحدت ملی لیبی را به حاشیه برده و بر شمار و شدت بحران های سیاسی و امنیتی در این کشور بیفزاید.

موضوع مهمتری که وجود دارد این است که هیچ یک از مقامات ارتش لیبی از جمله خلیفه حفتر و احمد المسماری مشخص نکردند که منظورشان از گروههای تندرو مستقر در طرابلس چه گروههایی است؟ این در حالی است که احمد المسماری، سخنگوی ارتش ملی لیبی گفت طرابلس هدف استراتژیک عملیات نظامی ویژه از طریق نابودی تروریست‌ها در مرحله آینده است و نیروهای لیبی برای عملیات آزادسازی طرابلس آماده‌اند.

گرچه اقدامات نظامی خلیفه حفتر و ارتش ملی لیبی در کوتاه مدت ممکن است سبب شکست تروریستها و ایجاد امنیت در مناطق مختلف شود، اما در بلندمدت این اقدامات زمانی تاثیرگذار خواهد بود که در سایه یک دولت منسجم و مقتدر انجام شود.