«حیدر العبادی»، فرمانده کل نیروهای مسلح عراق با صدور آغاز عملیات آزادسازی بخش غربی موصل، آنرا مرحله نهایی آزادی عراق از اشغال تروریستها خواند و گفت تامین نیازهای آوارگان با رعایت رفتار انسانی با مردم در اولویت است.
عملیات آزادسازی موصل از اشغال تروریستهای داعش از 17 اکتبر 2016 آغاز شد. در مرحله اول این عملیات، آزادسازی بخش شرقی موصل در اولویت قرار گرفت و این بخش که دو سوم مساحت موصل را تشکیل می دهد در 24 ژانویه 2017 به طور کامل از اشغال تروریستهای داعش آزاد شد.
آزادسازی بخش غربی موصل در حالی از روز 19 فوریه آغاز شد که بسیاری معتقدند آزادی این بخش به مراتب دشوارتر از آزادی بخش شرقی موصل است، زیرا شماری زیادی از تروریستها در جریان عملیات آزادسازی بخش شرقی موصل به غرب این شهر فرار کردند. بنابراین نیروهای مشترک عراقی در این مرحله به لحاظ عددی باید با تروریستهای بیشتری مبارزه کنند. شمار زیاد تروریستها در غرب موصل، به موضوعی برای تبلیغات رسانه ای و جنگ روانی رسانه های مخالف علیه نیروهای مشترک به خصوص حشد الشعبی تبدیل خواهد شد زیرا این رسانه ها، تروریستها را شهروند موصل می خوانند.
عملیات روانی و شیطنت رسانه ای علیه حشد الشعبی
از اینرو، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در فرمان آغاز عملیات آزادسازی بخش غربی موصل بر اهمیت توجه به آوارگان تاکید کرد. العبادی در کنفرانس امنیتی مونیخ نیز نقش موثر حشد الشعبی در عملیات آزاد سازی موصل را ستود و بر حفظ حفظ امنیت غیرنظامیان در این عملیات تاکید کرد. العبادی عملیات آزادسازی موصل را، نمونه ی یک نبرد پاک توصیف کرد که در آن ، نجات انسان مقدم بر آزادی مکان است. نخست وزیر عراق با این اظهارات ، اقدام پیشدستانه برای مقابله با جنگ روانی رسانه های مخالف انجام داد.
جغرافیای نظامی بخش غربی موصل نیز دیگر دلیل اهمیت بیشتر و همچنین سخت تر بودن آزادسازی آن است. وجود پادگان «الغزلانی» و همچنین فرودگاه موصل در بخش غربی این شهر سبب اهمیت بیشتر آن است. پادگان راهبردی الغزلانی در اشغال تروریستهای داعش قرار دارد. نیروهای مشترکی عراقی با آزادی این پادگان می توانند تروریستها را در موضع دفاعی قرار دهند. البته در اختیار گرفتن فرودگاه موصل نیز یکی از اهداف این عملیات است.
با کنترل این پایگاه توسط نیروهای عراقی، جنگنده های عراق می توانند از این پایگاه پرواز کنند و زمینه انتقال آسان تر نیروهای عراقی از دیگر مناطق از جمله از شرق به غرب موصل نیز فراهم می شود. آزادسازی بخش غربی موصل به نوعی پایان کار تروریستهای داعش نیز خواهد بود. 114/111
بیشتر بخوانید:
تلاش داعش برای جلوگیری از ورود نیروهای عراقی به غرب موصل/ داعش پل چهارم موصل را منفجر کرد
العبادی دستور آغاز عملیات آزادسازی غرب موصل را صادر کرد
آخرین تحولات موصل/ خطوط امدادی داعش در غرب موصل قطع شد