پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان درباره کشتار کودکان بومی در کانادا، این اقدام را «نسل‌کشی» خواند.

قتل، تجاوز، ترس و خودکشی، بخشی از واژگانی است که بومیان کانادایی برای توصیف تجربه‌های خود در «مدارس مرگ» به کار می‌گیرند؛ جنایاتی هولناک در کشوری که همواره داعیه حقوق بشر در سطح جهانی دارد.

رسوایی حقوق بشری کانادا از آنجا شروع شد که در قرن های نوزدهم و بیستم میلادی، حدود 150 هزار کودک از جوامع بومی کانادا به اجبار از خانواده‌هایشان جدا شدند و به دستور دولت این کشور مجبور شدند به‌منظور جذب در «فرهنگ کانادایی» در 139 مدرسه شبانه‌روزی با مدیریت کلیسای کاتولیک ساکن شوند.

در سال 2018 با تلاش «گروه بومی موسکووکوان فرست نیشن» 35 گور جمعی در محل این مدارس پیدا شده بود. در سال‌ 2012 میلادی هم 2 گور جمعی از کودکان بومی کانادایی پیدا شده بود. از سال گذشته نیز هزاران قبر بی‌نام و نشان در محل این مدارس کانادا پیدا شد و زخم‌های کهنه بومیان این کشور را دوباره تازه کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان در بازگشت از سفر خود به کانادا به خبرنگاران حاضر در هواپیمای خود ضمن محکوم کردن  کشتار کودکان بومی در کانادا، این اقدام را «نسل‌کشی» خواند.

در همین حال، شرکت کنندگان روز پنجشنبه نیز در مراسم عشای ربانی پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان در کانادا، در پلاکاردی از پاپ خواستند احکام قرن پانزدهم را که پاپ وقت در آن توقیف اراضی بومیان را در جهان نوین توجیه کرده بود، به طور رسمی لغو کند.

پاپ فرانسیس روز دوشنبه در سفر به کانادا از مردمان بومی این کشور بابت نقش کلیسای کاتولیک در مدارسی که کودکان بومی در آن‌ها مورد سوءرفتار قرار می‌گرفتند، عذرخواهی کرد.

پاپ فرانسیس از بومیان کانادا عذرخواهی کرد

117

بیشتر بخوانید:

اظهار ندامت کلیسا درباره نسل کشی بومیان کانادا

پاپ برای عذرخواهی راهی کانادا شد