ایران پرس - دولت محافظه‌کار ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرد که در جهت ایجاد موانع بازدارنده جدید ‌برای مقابله با پناهجویان‌ دیوار مرزی دیگری در مرز میان این کشور و صربستان احداث می کند.

نخستین دیوار سیمی این کشور به طول ۱۷۵ کیلومتر ، در اوت ۲۰۱۵ ساخته شد.

اوربان پیش‌تر از ساخت دیواری «رخنه‌ناپذیر» خبر داده و اعلام کرده بود که طرح های فنی برای ایجاد این دیوار به زودی آماده می‌شوند. این حصار قرار است به تجهیزات پیشرفته مجهز شود. به ادعای دولت مجارستان به این ترتیب می‌توان از ورود صدها هزار نفر به این کشور جلوگیری کرد.

اعلام ساخت دومین دیوار مرزی از سوی مجارستان در راستای مقابله با موج پناهجویان که از مناطق جنگ زده خاورمیانه راهی اروپا می شوند صورت می گیرد.

مرز مجارستان و صربستان 
 

 

با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص مجارستان اغلب پناهجویانی که از طریق ترکیه به یونان و سپس مقدونیه و یا دیگر کشورهای بالکان می روند، از طریق صربستان قصد ورود به مجارستان و از آنجا به دیگر کشورهای اروپایی را دارند، با این حال دولت راست گرای ویکتور اوربان سیاست سخت گیرانه ای را علیه پناهجویان بویژه اززمان اوج گیری بحران پناهجویان در سال 2015 در پیش گرفته است.

در واقع اقدامات ضد پناهجویان دولت مجارستان همواره از سوی کشورهای عضو اتحادیه‌ اروپا مورد انتقاد قرار گرفته است. بوداپست تاکنون از پذیرش سهمیه‌ پناهجویانی که کمیسیون اروپا آن را تعیین‌کرده، سر باز زده است. از نظر اوربان، بحران پناهجویان بزرگ‌ترین چالش برای اتحادیه‌‌ اروپا و کشورهای عضو آن است.

در عین حال اوربان یکی از منتقدان اصلی سیاست آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در زمینه مدیریت بحران پناهجویان است. با اینکه بسیاری از مردم مجارستان با سیاست های ویکتور اوربان نخست وزیر کشورشان موافق نیستند، اما با سیاست پناهجو ستیزی وی موافقت دارند.در این راستا در همه پرسی که در اکتبر  2016 در باره سیاست های مهاجرتی اتحادیه اروپا در این کشور شرق اروپا انجام شد، اکثریت شرکت کنندگان با این سیاستها بویژه پذیرش سهمیه بندی پناهجویان  مخالفت کردند، اما نتایج این همه پرسی مورد قبول اتحادیه اروپا قرار نگرفت.

سیاست ها واقدامات نخست وزیر مجارستان بویژه در زمینه مهاجرت و بحران پناهجویان طی دوسال گذشته باعث ایجاد اختلاف و چند دستگی در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است.

در حال حاضر اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین نهاد منطقه ای جهان که از 28 کشور اروپایی تشکیل شده در مواجه با بحران پناهجویان  که بزرگترین چالش این اتحادیه از زمان ایجاد آن توصیف شده، با چالشی اساسی در زمینه ماهیت این اتحادیه و نیز مرز بین حاکمیت کشورهای عضو و تصمیمات و قوانین اتحادیه اروپا مواجه است.

خشونت پلیس مجارستان با پناهجویان

 

هر چند هنگامی که یک کشور به عضویت اتحادیه اروپا در می آید ، این مساله را می پذیرد که قوانین اتحادیه اروپا را بر قوانین داخلی خود مرجح  بدارد، اما اکنون بحران پناهجویان و تبعات و آثار ناگوار آن بویژه برای کشورهای کوچک مرکز و شرق اروپا مانند، مجارستان، اسلواکی، اسلوونی وکرواسی باعث شده تا این کشورها اساسا حاکمیت خود را برصلاحیت اتحادیه اروپا مقدم دارند و بدین ترتیب از زیر بار مسئولیت خود در زمینه پذیرش پناهجویان شانه خالی کنند.

در مقابل، این رویکرد با اعتراض  دیگر اعضای مهم  اتحادیه اروپا مانند آلمان ، فرانسه ، ایتالیا و اسپانیا  وحتی یونان مواجه شده است . آنها خواهان تبعیت این کشورهای کوچک که همگی در دهه اول دوم قرن بیست و یکم به عضویت اتحادیه اروپا در آمده اند، از تصمیمات اتخاذ شده در سطح وزرا و سران اروپا بویژه در زمینه پناهجویان هستند.با این حال نگاهی به مواضع اعضای شرقی اتحادیه اروپا نشان می دهد که این کشورها آشکارا با قوانین و نیز تصمیمات اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان سر ناسازگاری داشته و با آنها به مخالفت برخاسته اند./113/111

بیشتربخوانید:

هشدار عفو بین الملل درباره افزایش خشونت ضد پناهجویان

تظاهرات هزاران نفری مردم اسپانیا در حمایت از پناهجویان / تحلیل

مرز مجارستان و صربستان <br>
 
خشونت پلیس مجارستان با پناهجویان